Alen Lesicki/Germanijak
Alen Lesicki/Germanijak

Zlatko Dalić uoči Poljske: "Nije naš stil da se branimo! Došli smo u Varšavu pobijediti"

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 14.10.24. | 17:44

Izbornik reprezentacije najavio je utakmicu s Poljskom na Narodnom stadionu u Varšavi u kojoj Hrvatska može izvaditi vizu za četvrtfinale Lige nacija

Hrvatska je u Varšavu stigla nešto iza podneva. Odmah su otišli put hotela, a do nacionalnog stadiona Poljske došli su na večernji trening. Prije toga je Zlatko Dalić održao press konferenciju na kojoj je najavio dvoboj u kojem Hrvatska pobjedom može izvaditi vizu za četvrtfinale Lige nacija.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

I domaćini su pitali Dalića da im objasni te velike rezultate "male" Hrvatske.

"Hrvatska radi velike rezultate, osvojila je tri svjetske medalje i to je fenomen u svijetu da jedna mala država to napravi. Imamo kvalitetu i igramo dobar nogomet. Imamo taj prkos, inat i ponos, a ovo što Hrvatska radi je ravno svjetskom čudu. Puno veće sile to ne ne mogu."

Dosta je bilo nezadovoljstva kod Dalića nakon Škotske.

"S odmakom, tri boda su najvažnija. Možda je moja reakcija bila takva kakva je bila. Želim da izgledamo dobro i pobjeđujemo. Ovog puta smo pobijedili, ali nismo izgledali dobro. Ne treba biti prekritičan. Kada sam prespavao, tri boda smo tražili i dobili. Nemam razloga za kritiku već za realnu analizu".

Mislite li da nam ovakav profil kao što je Poljska više odgovora od Škota?

"Imali smo tešku utakmicu jer smo im dozvolili situacije i šanse da ih poguramo. Poljska nas je namučila u Osijeku. Nismo im dozvolili šanse, ali ovo je druga priča. Domaći teren, ključni bodovi... Neće biti lako".

Mateo Kovačić je otpao kao opcija da zaigra barem protiv Poljske.

"Definitivno. Šteta je to jer je bio jedan od najboljih zadnjih utakmica. Osvježit ćemo tim, vidjet kako je Perišić koji dugo nije igrao cijelu utakmicu. Naći najbolje i najkvalitetnije. Uvijek su promjene donosile pomak i vesele me te slatke brige".

Po nekoj računici dovoljan je i bod protiv Poljske.

"Igrat ćemo u svom stilu jer se ne znamo braniti. Ako igraš na bod, utakmicu izgubiš. Došli smo se nadigravati i pobijediti. Nije naš stil da se branimo. To smo radili zadnjih deset minuta protiv Škotske pa primili gol. Idemo s našim stilom pa što bude".



Tagovi

Zlatko DalićVatreniHrvatska nogometna reprezentacijaLiga nacijaHNS

Ostale Vijesti