Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

Nikolić: “Nismo još rekli sve što imamo”, Klarica: “Ako im razbranimo golmane, to je smrt za nas”

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 14.10.24. | 12:15

Dvoboj hrvatskog i španjolskog prvaka na rasporedu je u srijedu 18.45 sati, a ulaznice su u slobodnoj podjeli za sve Zagrebove navijače

Nakon poraza od mađarskog Pick - Szegeda pred rukometašima Zagreba nastavak je europske priče. Naime, već u srijedu 16. listopada u Arenu Zagreb stiže aktualni prvak Europe – španjolski gigant Barcelona, a dvoboj je to 5. kola Machineseeker EHF Lige prvaka.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Sigurno da nam dolazi najbolji i najatraktivniji protivnik, osvajač Lige prvaka, sigurno jedna od najboljih momčadi na svijetu, ali mislim da mi još nismo rekli sve svoje. Imamo puno prostora, vjerujemo u sebe, dobro treniramo, dobro radimo, i ako se poklopi dobar dan, sa svima možemo igrati. Hoće li to biti u srijedu protiv Barce, ne znam..."

Kakvo je stanje u momčadi?

"Imamo malo problema s ozljedama, to su prvenstveno pivoti, ali nadamo se da će jedan ili dvojica biti spremni, radili smo neke varijante i bez njih, ali vidjet ćemo. Timur ima probleme s listom, ali on će sigurno biti u kadru."

Tko je zamjena za Timura?

"Mislim da njemu nije problem odraditi utakmicu. Mladi su tu, ali mislim da neće biti potrebno. Imao je lošiji dan protiv Szegeda, ali mislim da se to njemu neće dogoditi."

Prošle godine smo imali problem s njihovom sredinom obrane, a onda još i sjajnim golmanima.

"Oni igraju taj španjolski sustav gdje oni izlaze dublje, praktički bez kontakta i puštaju ajmo reći gol iz skok šuta. Tu moramo biti malo agresivniji u igri jedan na jedan, posebno kod Santosa, on je njihov najbolji obrambeni igrač, a praktički ne radi prekršaje, on igra glavom, navlači te... Ali imamo i mi tu neke svoje varijante."

Luka Lovre Klarica bio je uz trenera na presici.

"Kao što je rekao i trener, živa istina je da su jedna od najboljih momčadi na svijetu. O tome ne treba puno govoriti. Ne trebamo razbraniti njihove golove, to je onda smrt za nas. Krila su im ekstremno brza, mogu sami riješiti polukontru i kontru. Moramo ući u četiri metra da probamo zabiti gol, moramo biti strpljivi i paziti na tehničke greške. Možda se sami nekad dovedemo u situaciju da si zakompliciramo u napadu, onda se dogodi neka nepotrebna tehnička pogreška. Nije da se mi uplašimo pobijediti pred kraj, o tome se pričalo, znali smo mi rješavati utakmicu prošle sezone pred kraj, ali možda je to faza sazrijevanja. Mislim da mi stvarno možemo igrati sa svima. Barca je vrhunska, ali mislim da mi samo trebamo gledati naprijed i igrati svoju igru."

Zagreb još nikada nije dobio Barcelonu.

"Moramo spriječiti njihovu tranziciju, to je prvi zadatak. Naravno, imaju oni individualnu kvaliettu da može zabiti tko kad hoće teoretski, ali moramo imati disciplinu u napadu, dugo i da ne razbranimo njihove golmane. Puno je lakše napraviti prednost u tranziciji ako se golman razbrani, moramo na to paziti. Koštale su nas te tehničke puno. Bili smo tužni što smo izgubili od Kilcea, mislili smo da je ono loše, a sad su pobijedili Magdeburg u gostima. Je li to proces sazrijevanja, ne znam. Ali to se ne smije događati, kao što se ne smije dogoditi serija od sedam promašenih golova", zaključio je trener Nikolić.

Dvoboj hrvatskog i španjolskog prvaka na rasporedu je u 18.45 sati, a ulaznice su u slobodnoj podjeli za sve navijače.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Andrija NikolićRK ZagrebRukometna Liga prvakaBarcelona

Ostale Vijesti