REUTERS/Annegret Hilse
REUTERS/Annegret Hilse

Pored ponuda velikana, ponajveći svjetski talent šokirao odabirom novog kluba i završio u Danskoj

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 13.10.24. | 08:08

Potpisao je ugovor na četiri godine

Bombastiča vijest stigla nam je s rukometne tržnice, Vjerojatno najtalentiraniji rukometaš svijeta, odnosno u najmanju ruku dijeli tu titulu s Portugalcem Franciscom Costom, konačno je odabrao novi klub.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Óli Mittún, 19-godišnja senzacija s Ovčjih Otoka, novi je igrač danskog GOG Gudmea! Iako je imao ponude velikana poput Magdeburga i Pick Szegeda. Mittún je odlučio ostati u Skandinaviji i u dobro mu poznatom okruženju nastaviti s razvojem svojeg velikog talenta.

Mittún je trenutno član švedskog Savehofa, gdje će ostati do kraja sezone, a potom seli u Gudme s kojim je potpisao ugovor na četiri godine.

"Óli Mittún se često spominje kao najbolji mladi rukometaš na svijetu i ovo je jedan od najvećih potpisa u danskom rukometu u posljednje vrijeme. Veoma sam ponosan što je odlučio karijeru nastaviti u GOG-u. Zadovoljan sam što Oli vidi GOG kao dugoročno rješenje“, naglašava direktor danskog sastava Casper Jergensen.

O kakvom se talentu radi, možda najbolje govore činjenice da je ovaj 19-godišnjak bio najbolji strijelac na Svjetskom prvenstvu za igrače do 19 godina 2023. i Europskom prvenstvu do 20 godina prošlog ljeta. Sudjelovao je i na Europskom prvenstvu u Njemačkoj sa samo 18 godina. Njegov rođak je i drugi megatalentirani rukometaš s Ovčjih Otoka - Elias Ellefsen á Skipagøtu, član Kiela i suigrač Domagoja Duvnjaka. (I. M.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Ovčji OtociOli MittunElias Ellefsen á Skipagøtu

Ostale Vijesti