Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Olić i Čavlina uoči ogleda sa Grčkom: „Pritisak postoji, ali svakako smo kvalitetniji“

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 14.10.24. | 16:25

Izbornik i kapetan U21 reprezentacije najavili su ogled protiv Grčke, a poznato je i tko će suditi utakmicu.

Nakon 2-0 slavlja protiv Andore, mladim Vatrenima preostala je još jedna kvalifikacijska utakmica za Euro U21. Iako Olićevoj družini i remi 'igra' da osvoje drugo mjesto u skupini, oni će svakako u Koprivnici nastojati doći do nova tri boda kako bi na najbolji mogući način okončali kvalifikacije.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Utakmicu je prvi najavio Nikola Čavlina, kapetan mladih Vatrenih i vratar Dinama na privremenom radu u Osijeku.

„Protiv Andore smo se uvjerili da i jedna takva, mala zemlja, koja nije nogometna velesila, je bila kompaktna i ozbiljna momčad. Sada je pred nama okršaj s Grčkom, koja je već dugi niz godina jedna od opasnijih i ozbiljnijih momčadi protiv kojih možemo igrati. Ne smijemo ih shvatiti olako, moramo biti čvrsti na lopti, ispunit sve zahtjeve našeg izbornika. Ako ćemo se toga držati i igrati kako izbornik želi te kako je on sa stožerom pripremio utakmicu, mislim da bi onda trebali pronaći put do pobjede.“

Koliko igrače uoči ovakvih utakmica brinu kalkulacije, odnosno zamaraju li vas te priče o direktnom plasmanu, dodatnim kvalifikacija, mogućem neuspjehu…

„Pritisak postoji, ali ne bi to trebalo biti nešto značajno jer smo mi sigurno kvalitetnija momčad. Moramo odigrati ovu utakmicu kao da je finale jer imamo šansu da kvalifikacije završimo kao najbolja drugoplasirana momčad. Svakako si ne stavljamo veliki pritisak na leđa, imamo sjajne igračem, a svakako smatram i da ako mi budemo pravi da će se sve ono najvažnije nas pitati.“

Podsjetimo, utakmica se igra na stadionu Ivan Kušek Apaš u Koprivnici s početkom u 18 sati. Sudačka četvorka dolazi iz Danske, s tim da je glavni arbitar ogleda 36-godišnji Sandi Putros, inače stariji brat Fransa Putrosa, reprezentativca Iraka koji je već godinama nositelj tajlandskog Port FC-a.

Zanimljiv je i podatak da Putros ove sezone, u 11 utakmica u svim natjecanjima, nije pokazao nijedan crveni karton, baš kao što nijednom nije pokazao na bijelu točku.

Osim kapetana Čavline, utakmicu je, naravno, najavio i izbornik Ivica Olić. U odnosu na prošli ogled Hrvatske i Grčke mnoštvo promjena dogodilo se i kod jednim i kod drugih.

„I mi i oni imamo šanse da uđemo u dodatne kvalifikacije. Poslije Portugala, Hrvatska i Grčka su dvije najkvalitetnije reprezentacije ove skupine. Oni su promijenili izbornika koji je odmah napravio neke promjene u momčadi, sustav im je također novi, zbog čega ih zapravo i nismo mogli previše analizirati. No, na neke stvari koje treba smo vidjeli, pripremili smo se i nadam se da ćemo ovog utorka biti spremni odgovoriti na sve zahtjeve. Bit će to jedna potpuno drugačija u odnosu na Andoru budući da je Grčka puno kvalitetnija. Brži su i čvršći od Andoraca, ali ja svakako vjerujem u svoje dečke i nadamo se dobrom rezultatu.“ (I.A.S.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Ivica OlićNikola ČavlinaHrvatska U21Euro U21Kvalifikacije za U21 Euro 2025.U21 Euro 2025

Ostale Vijesti