Action Images via Reuters/Paul Childs
Action Images via Reuters/Paul Childs

Službeno: Pomoćnik Matjaža Keka koji je ostavio dubok trag u HNL-u novi je trener Violica

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 14.10.24. | 19:11

Posljednjih nešto više od godinu dana momčad je vodio Ante Šimundža, a ranije su treneri momčadi bili Damir Krznar, Sergej Jakirović, Ante Čačić…

Godinu i tjedan dana. Toliko je dugo u potpisu Ante Šimundže, barem u njegovom drugom mandatu, kao nastavak moglo stajati 'glavni trener Maribora'. Iskusni slovenski stručnjak, koji je prije povratka na klupu Violica radio kao trener Ludogoreca, napustio je klupu nakon domaćeg poraza od Celja (1-2), usprkos tome što je Maribor trenutno tek jedan bod iza vodeće Olimpije. No, iako je Slovenija u mnogim stvarima napredna zemlja, na primjeru Damira Krznara, čiji otkaz u Celju će još neko vrijeme ostati misterij, mnogi su se uvjerili kako s trenerima – baš i ne znaju. Otpočetka sezone, gledajući tako 'ona najveće' klubove, samo Olimpija nije promijenila trenera, jer Šimundžu je sada za kormilom zamijenio Boštjan Cesar (42), dojučerašnji asistent Matjaža Keka, kojem će ovo biti prvi samostalni posao u trenerskoj karijeri. Doduše, nešto manje od godinu dana bio je izbornik U19 reprezentacije Slovenije, dok je pomoćnik Matjaža Keka postao u siječnju 2022. godine. Iako je neupitno riječ o velikom nogometašu, dojam je kako mu iskustva, barem za klupu Maribora, malo nedostaje. Ali, tko će ga znati, možda se baš on pokaže kao 'jackpot' čelnika kluba…

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Uz Cesara, koji očito uživa veliko povjerenje u novom klubu, stigli su i članovi njegovog stožera – Jasmin Handanović, Aleksandar Radosavljević i Bojan Jokić, s tim da od stožera prošlog trenera u klubu ostaju Aleš Mertelj, Željko Filipović, Mitja Pirih i Milan Vulović.

Cesar je s novim klubom potpisao do lipnja 2027. godine, a za klupsku mrežnu stranicu je poručio:

„Hvala ljudima iz kluba na ukazanom povjerenju. Predstavili su mi projekt i izabrali su mene. Svi znaju što Maribor znači u Sloveniji, klub ima bogatu povijest, a ja sam ponosan da sam postao dio klupske budućnosti. Ovo je veliki projekt i sretan sam i ponosan zbog ovog izazova. Sa mnom dolazi i stožer koji ima moje povjerenje, a isto tako u klubu ostaju i ljudi za koje svi vjerujemo da su dovoljno kvalitetni da budu ovdje. Svi vi znate kakav je moj karakter, želim ujediniti momčad i da budemo svi kao jedan na terenu. Naravno, treba reći kako je sjajan posao odradio i moj prethodnik, gospodin Ante Šimundža. Momčad je u dobrom stanju, a ja ću, naravno, s nekim taktičkim novitetima pokušati povećati kvalitetu naših izvedbi. Ciljeve svi znamo – borba za trofeje i Europa. Radujem se izazovu“, istaknuo je novi trener Violica.

Cesar, zanimljivo, u Sloveniji gotovo da nije ni igrao. Pamti se tek jedna polusezona u dresu Olimpije gdje je bio na posudbi iz Dinama u čijim je redovima bio izvrstan. Cesar je za Plave igrao od 2000. do 2005. da bi onda za 2.5 milijuna eura otišao u Marseille. Igrao je još za WBA i Grenoble, da bi onda 2010. otišao u Chievo Veronu u čijim je redovima proveo čak 10 godina te postao legenda kluba. Po završetku igračke karijere radio je u NS Slovenij (izbornik U19 reprezentacije, asistent Matjaža Keka), a posao u Mariboru mu je prvi samostalni klupski u njegovom trenerskom putu.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Matjaž KekBoštjan CesarMariborSlovenska nogometna ligaslovenski nogometni savez

Ostale Vijesti