Alen Lesicki/Germanijak
Alen Lesicki/Germanijak

Andrej Kramarić: “Potpisao bih ovakvu karijeru! Nisam niti sanjao o ovim brojkama”

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 14.10.24. | 17:08

Utakmicu u Varšavi najavio je napadač Vatrenih koji bi u utorak trebao upisati svoj stoti nastup u dresu reprezentacije

Utakmica u Varšavi bit će slavljenička za Andreja Kramarića. Nakon što je Škotskoj u subotu u Maksimiru postigao okrugli 30. gol u dresu reprezentacije, protiv Poljske bi Krama trebao po stoti put istrčati u hrvatskom dresu.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Potpisao bih karijeru koja mi se dogodila u Hrvatskoj. Nisam razmišljao niti sanjao da ću postići takve broje. Svaka je bila posebno, ali nikad nije bilo u glavi da ću postići takve ciljeve i brojke. Postići takvo nešto je neopisivo. Jednog dana će biti lijepo ne pričati ribičke priče već ćemo imati lijepe uspomene. I to će činiti ljepšim moj život nakon karijere".

Davor Šuker je na 45...

"Nit mi je bio cilj, nit sam razmišljao o tome. Šuker je bio poseban. Nije mi cilj. Samo zdrav i da sam na visokom nivou. To je cilj. Svi ostali su ispunjeni, ali ljubav prema nogometu i reprezentaciji me gura naprijed".

Pozicija drugog napadača?

"Šef je odlučio promijeniti sistem. Sada odlično funkcionira. Moglo je biti bolje protiv Škotske. Na nama je da se prilagodimo. Čitavu karijeru sam igrao sve i svašta, nije mi problem. Na meni je da odradim što se očekuje od mene i da budem zdrav".

Kakvu utakmicu očekuje u utorak?

"Očekujemo intenzivnu utakmicu. Znamo da domaćin može biti neugodan. Cilj je jasan; ne izgubiti, ići na sva tri boda i riješiti utakmicu. Znamo da ima svjetske igrače, pogotovo Lewandowski koji može zapapriti iz najmanje prilike. Veselim se, nadam se da će ići u dobrom smjeru i da uzmemo tri boda"

Nije moglo bez spomena Lewandowskog...

"Lewandowski je za mene jedna od najboljih napadača zadnjih 20 ili 30 godina. Znamo se puno, igrali smo dosta utakmica. Žao mi je što nije dobio 2020. Ballon d'Or, ali bilo je kako je bilo".

Pitalo se Kramarića i za usporedbe s Mullerom.

"Prošao sam svake pozicije, traženje prostora, snalaženje u međusobnom prostoru. Na neki inteligentniji način doći do gola. Muller je jedan od najboljih u povijesti Bayerna i Bundeslige. Specifičan lik i osoba koja teško da će se opet roditi. Veseli me što me se uspoređuje s njim".

Hrvatsku očekuje pun stadion...

"Atmosfera će biti vatrena. Očekujemo pritisak s njihove strane, ali odigrali smo puno takvih utakmica. Na iskustvo možemo izignorirati tog 12. igrača. Cilj je ući koncentrirano. Možemo igrati protiv svakoga i pobijediti".




Tagovi

Andrej KramarićHrvatska nogometna reprezentacijaVatreniLiga nacijaHNS

Ostale Vijesti