Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

VIDEO Dosanjano je i to! Kulenović i Petković donijeli pobjedu u gostima u LP nakon 26 godina!

sri. 23.10.24. | 18:55

Sjajna utakmica Modrih na Red Bull Areni

Ovog puta nitko nije mogao stati na put pobjedi Dinamu u Ligi prvaka. Ono što su Bjeličine trupe najavile protiv Monaca, sada je dobilo svoj epilog: Zagrepčani su zrelom i mudrom partijom, preko dvojice golgetera, Sandra Kulenovića i Brune Petkovića, slomili Red Bull Salzburg na njihovom terenom i ovjenčali se pobjedom u gostima u Ligi prvaka, inače prvom nakon Ajaxa 1998. godine!

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

A ogled na Red Bull Areni započeo je prema očekivanjima: domaći sastav je ušao s više agresije, u potrazi za ranim pogotkom, dok su Modri na tu agresiju odgovorili koncentriranom defenzivnom igrom. Salzburg je imao u početnih pola sata više od igre, imali su Lijndersovi igrači i više posjeda, više prilika i veću inicijativu, ali nedostajalo je mirnoće u završnici. Posebice se istaknuo Dedić koji je imao nekoliko opasnih udaraca.

Dinamo je, pak, bio u niskom bloku, tražili su Bjeličini igrači brzi izlazak u kontranapad nakon oduzimanja lopte, no u početnih pola sata su bili u podređenom položaju. A kako se poluvrijeme bližilo kraju, tako je raslo i samopouzdanje Modrih. Glavni zamašnjak Dinamove igre je bio Martin Baturina – dragulj Zagrepčana je trpio i osvajao duele, stvarao višak i hvatao protivnika na krivoj nozi.

U smiraju poluvremena Dinamo je stvorio dvije, tri prilike, ali jednom Ademi, te dva puta Kulenović, nisu bili mirni pred vratima domaćeg sastava.

Dinamo je puno bolje otvorio drugi dio ogleda i već u 49. minuti stigao do pogotka. Ogiwara je nabacio s poludistance, Sučić produžio do Ristovskog koji je dao paralelno dodavanje za Kulenovića koji je mirno, unutarnjom, pospremio loptu u mrežu.

Nastavio je Dinamo istim ritmom, tražili su Modri i drugi pogodak, a onda se situacija na terenu dodatno popravila za Zagrepčane. Ogiwara je dugom loptom potražio Kulenovića koji je u trku između dvojice stopera pratio loptu. U toj jurnjavi ga je s leđa gurnuo Piatkowski, a napadača Dinama je onda još i pokosio vratar Schlager. Nakon toga je vratar domaćina još i Sučiću obranio udarac izvan kaznenog prostora, a sudac Makkelie ga za to nagradio crvenim kartonom.

Nije, međutim, to isključenje označilo početak potpune dominacije zagrebačkog sastav, naprotiv. Dinamo je bio u podređenom položaju, čak je Salzburg bio bliže izjednačenju.

Ali onda je Bjelica u 77. minuti povukao potez koji će mu donijeti rješenje utakmice. Tada je, naime, u igru ušao Bruno Petković.

Sedam minuta kasnije, krenula je kontra Dinama: Rog je stvorio višak i dao za Baturinu. Veznjak je okrenuo stranu, lopta je stigla do Ristovskog koji ponavlja poučak iz 49. minuta i paralelnom loptom potražio Petkovića, 'devetka' Dinama je mekano, s efeom, smjestila lopti u daljnji kut za 2-0!

Bio je to kraj priče u Salzburgu i prva gostujuća pobjeda Dinama u Ligi prvaka nakon 26 godina. Tko je prekinuo i taj negativni niz? Nenad Bjelica...

Pogotke pogledajte OVDJE (Arena Sport/HTV)

Red Bull Salzburg – Dinamo 0-2

Salzburg. Stadion: Red Bull Arena. Gledatelja: 24.018.

Sudac: Danny Makkelie; pomoćnici: Hessel Steegstra i Jan de Vries; VAR: Rob Dieperink; AVAR: Dennis Higler (svi Nizozemska).

Strijelci: 0-1 Kulenović (49., Ristovski), 0-2 Petković (84., Ristovski).

Žuti kartoni: Bidstrup, Dedić, Piatkowski (Red Bull Salzburg).

Crveni karton: Schlager.

Red Bull Salzburg (4-3-3): Schlager – Dedić, Piatkowski, Baidoo, Terzić – Bidstrup (59., Capaldo), Diambou (59., Bajčetić), Kjaergaard – Daghim (59., Nene), Konate, Gloukh (70., Blaswich).

Dinamo (3-5-1-1): Nevistić – Bernauer, Theophile, Torrente – Ristovski, Sučić (88., Kačavenda), Ademi (59., Rog), Mišić, Ogiwara (77., Pierre-Gabriel) – Baturina (88., Stojković) – Kulenović (77., Petković).



TIJEK UTAKMICE:


Tagovi

Liga prvakaGNK DinamoRed Bull Salzburg

Ostale Vijesti