Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

OCJENE - Dinamo: Baturina školovao vršnjake, Rile za dugo sjećanje! Petković dostigao Oršića, a povijest će pamtiti i Jumića

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 23.10.24. | 23:30

Gotovo da nije bilo slabe točke u Dinamovoj momčadi, Kulenović je srušio još jednu barijeru, o kojoj je donedavno mogao tek sanjati. Obrana - vrhunska!

Ovako smo ocijenili igrače Dinama nakon velike (2-0) pobjede u Salzburgu. Koga biste vi izdvojili kao najbolje pojedince?

Ivan NevistićVratar
Mala nesigurnost kod prve obrane, ali bila je - obrana. Sve ostalo bilo je dobro. Zaustavio je bez problema udarac Konatea u drugom dijelu, dobro reagirao na ubačaje, a nije ovaj put bilo potrebe da svojim obranama spašava bodove. Bio je zbog ozljede leđa upitan za utakmicu, najvažnije je da je bio na vratima, da je zdrav.
Ocjena
6.5
Kevin Theophile-CatherineObrana
Profesorska utakmica. Vrhunski je držao obranu, brinuo se i o Konateu, pravovremen bio u svim duelima. A znao je ponekad 'zalutati' i na protivničku polovicu i pokrenuti napade. Čak je u prvom poluvremenu bio u prilici da iskuša udarac i zaprijeti domaćinima. Ništa nije propustio, nije komplicirao, nije kasnio. Bez zamjerke.
Ocjena
7
Maxime BernauerObrana
Ovo mu je bila možda i najbolja utakmica u Dinamovom dresu. Barem u Europi. Siguran od prve minute, na svakoj lopti, dobro se hrvao sa Salzburgovim napadačima i sve duele riješio u svoju korist. Nekoliko puta je dugim loptama proigrao napadače, prebacio stranu kad je trebalo. Istina, Salzburg je igrao baš kako njemu paše, nije bilo ubacivanja iza leđa, nije bilo pritiska na Dinamovu zadnju liniju, ali to ne umanjuje vrijednost njegove izvedbe.
Ocjena
7
Raúl TorrenteObrana
I treći član obrane bio je besprijekoran. Ako bismo trebali odabrati najboljeg među njima, što nije ni zahvalno ni potrebno, možda bismo odabrali njega. U rijetkim trenucima kad je Red Bull priprijetio u prvom poluvremenu baš je on prekinuo ključna dodavanja, blokirao udarce, dobio skokove. Uklizavao je, okuražio se i na dodavanja prema naprijed, to čini gotovo bez greške, iznimno je precizan. I on se pretvara u Bjeličino otkriće i postao trajno stopersko rješenje.
Ocjena
7
Stefan RistovskiObrana
Odlična utakmica Stefana Ristovskog, koji je utakmicu završio s kapetanskom trakom oko ruke. Dugo već nije odigrao ovakvu partiju, jedna od najboljih u Dinamu. Obrambeno besprijekorno, a u napadu je bio dvostruki asistent. Precizno za Kulenovića, potom i za Petkovića, mirno, bez nervoze, baš kako i treba. Ne zaboravimo da je u prvom poluvremenu jednako sjajno povratnom loptom pronašao i Kulenovića, koji tad nije zabio. Zanimljivo, Ristovskom očito odogovara salzburška Arena. Naime, 2017. kad je ovdje gostovao s Rijekom na isti je način asistirao Mariju Gavranoviću. Na isti gol!
Ocjena
8
Petar SučićVezni red
Igrao do 88. minute. To što puno trči više i nije neka vijest, ali Pero je opet odigrao veliku utakmicu. Od prve minute jak na lopti, s idejom u nogama, gradio je Dinamove napade, proigravao suparnike, bio stalna napast za Salzburgove veznjake i braniče, gotovo da nijednom nije pogriješio. Njegova je bila i lopta Ristovskom prije prvog gola, pomislili su svi, pogotovo domaći igrači da će pucati ili napraviti nešto drugo, on je lucidno dodao Riletu. Svaki mu potez, čak i ako pogriješi, ima logiku, izrasta stvarno u pravu Dinamovu snagu.
Ocjena
7.5
Josip MišićVezni red
Stalno između sjajnih reakcija, vladanja sredinom terena, blokiranih napada domaćina, prekinutih napada, ali i nevjerojatnih grešaka, krivih dodavanja. Kao da na trenutak izgubi koncentraciju i ponudi suparniku šansu. Srećom, Salzburg ove srijede nije bio momčad, koja bi to znala iskoristiti. Dakle, odradio veliki dio 'rudarskog' posla, ali trebao imati malo više mirnoće u igri odigravanju. Ipak, visoka ocjena za sve što napravio.
Ocjena
7
Arijan AdemiVezni red
Igrao do 59.minute. Sam je tražio zamjenu nekoliko minuta ranije, očito je riječ o nekoj ozljedi. Ali, dok nije izišao, u tom je intermezzu uspio još presjeći dvije lopte i dobro otvoriti napad. Defenzivno odradio veliki posao, blokirao je udarce u svojem šesnaestercu, 'kormilario' momčadi na terenu, pozivao na napad, kad je vidio da je to potrebno i da treba pritisnuti suparnika na terenu. Njegova uloga na terenu bila je još važnija s obzirom da na klupi nije bilo Nenada Bjelice, Imao je i jednu priliku u prvom dijelu, nije uspio dobro zahvatiti Ogiwarin ubačaj, ali je tako gurnuo u šansu Kulenovića.
Ocjena
6.5
Takuya OgiwaraObrana
Igrao do 77.minute. Trebao je biti tajno Dinamovo oružje i svojom brzinom dodatno probijati Salzburgovu zadnju liniju. Međutim, taj recept u prvom dijelu nije funkcionirao, nije dobro koristio prostor, gubio je lopte, a igra je znala proći pokraj njega. Iz tog se dijela pamti tek uspješan centaršut za Ademija, nakon kojega je došla prilika Kulenovića. U nastavku nešto poduzetniji, sudjelovao je u začetku akcije kod pogotka, a dugom je loptom pogodio Kulenovića prije isključenja vratara Schlagera. A onda neoprezno i nepotrebno izgubio loptu, nakon koje je Konate imao odličnu priliku. Nepredvidljiv, mogli bismo reći, za sebe i protivnika.
Ocjena
6
Martin BaturinaVezni red
Igrao do 88. minute. Kad je izlazio iz igre zapljeskali su mu i suigrači, navijači, čak i dio domaćih ljudi na tribinama. Strašna utakmica! Iako nije bio ni asistent ni strijelac, odlično je kod drugog gola zadržao loptu i bacio na koljena obranu, odigrao za Ristovskog, ostalo je povijest. Koliko je puta prošao kroz linije, bio na svim stranama igrališta, davao i ton i ideju Dinamovoj igri. A nekoliko je lopti oduzeo čak i pred svojim šesnaestercem. Iako je i sam još mlad, školovao je Salzburgove mladiće, mogli su puno od njega naučiti. Nakon Monaca i reprezentacije ponovio je veliku predstavu i u Salzburgu, sad je to već ozbiljan kontinuitet.
Ocjena
8.5
Sandro KulenovićNapad
Igrao do 77.minute. Kule ruši sve barijere, dočekao je, nakon svega što je prošao i snova, koje je dosanjao i pogodak u Ligi prvaka. Imao je u prvom poluvremenu problema, jer premalo je lopti dolazilo do njega, morao je puno skakati, boriti se za loptu, često je te duele gubio, duboko se po loptu i vraćao. Ali, onda imao i najbolju priliku, pucao je u kut, vratar Schlager je obranio. No, u nastavku su dva ključna bila njegova. Prvo pogodak, onda i isključenje, natjerao je domaćeg golmana na takvu reakciju, da ga nije zaustavio bio bi pogodak. Bila je to nagrada za borbu, koju je vodio s braničima, zaslužio je. Loša je vijest što je tražio zamjenu, bit će problem ako, uz nepotpuno spremnog Petkovića, niti on neće biti na raspolaganju. Ali, valjda nije tako strašno.
Ocjena
8
Marko RogVezni red
Igrao od 59. minute. Donio je, kao i uvijek, energiju na sredini terena, radio i obrambeno što treba raditi, ali možda je mogao malo bolje iskoristiti prostor prema naprijed, pogotovo kad je Dinamo imao igrača više. Zaključio je utakmicu udarcem s 20-ak metara, ali nije bilo preopasno.
Ocjena
6.5
Ronaël Pierre-GabrielObrana
Igrao od 77.minute. Igrao premalo za ocjenu.
Ocjena
-
Bruno PetkovićNapad
Igrao od 77.minute. Nije bilo u planu da uđe, ali ozljeda Kulenovića promijenila je stvari. I nije se činilo da je ozlijeđen, kako je dočekao povratnu loptu Ristovskog i zabio za 0-2. A potom je publiku podigao na noge i petom, još jednom dobrom akcijom. Riješio je pitanje pobjednika, s dva je pogotka najbolji Dinamov strijelac u Ligi prvaka. i ne samo to, s 28 golova sad se izjednačio s Oršićem na listi najboljih Dinamovih europskih strijelaca.
Ocjena
7
Lukas KačavendaVezni red
Igrao od 88.minute. Premalo za ocjenu.
Ocjena
-
Luka StojkovićVezni red
Igrao od 88.minute. Imao je priliku za pogodak, pucao je u blok. Ali, premalo za konkretnu ocjenu.
Ocjena
-
Danijel JumićTrener
Naravno, sve je pripremio Nenad Bjelica, teško ćemo povjerovati i da nije bilo baš nikakve komunikacije za vrijeme utakmice. Ipak, ovo je doba moderne tehnologije. Međutim, ipak treba voditi utakmicu s klupe, nekad mora sam povlačiti poteze, reagirati u trenutku. A taj je dio posla, očito, odradio odlično. Piše mu se ova pobjeda, pisat će se da je od svih trenra baš on sjedio na klupi kad je Dinamo nakon 26 godina upisao prvu gostujuću pobjedu u Ligi prvaka. Dakako, idu zasluge Bjelici, to mu nitko ne može uzeti, ali sasvim je u redu istaknuti i Jumića i ostatak stožera.
Ocjena
7



Tagovi

GNK DinamoRed Bull SalzburgLiga prvakaOcjene

Ostale Vijesti