Sanjin Strukic/PIXSELL
Sanjin Strukic/PIXSELL

Peti poraz Zagreba: Imali Nantes u egalu pa pali u drugom poluvremenu

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 23.10.24. | 22:47

Ivano Pavlović je sa sedam golova bio najbolji strijelac Zagreba. Miloš Kos je postigao šest pogodaka, a Ihar Bjaljavski pet. Matej Mandić je imao osam obrana

Rukometaši hrvatskog prvaka Zagreba doživjeli su i peti poraz u novoj sezoni Lige prvaka, izgubivši u 6. kolu skupine B na gostovanju u Nantesu sa 32-29 (15-15).

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Ivano Pavlović je sa sedam golova bio najbolji strijelac Zagreba. Miloš Kos je postigao šest pogodaka, a Ihar Bjaljavski pet. Matej Mandić je imao osam obrana.

Julien Bos je sa sedam golova predvodio strijelce Nantesa. Po četiri gola su postigli Thibaud Briet, Aymeric Minne, Rok Ovniček i Nicolas Tournat. Hrvatski vratar Ivan Pešić je imao sedam obrana.

Potpuno ravnopravnu utakmicu odigrali su izabranici Andrije Nikolića u Nantesu, ali još jednom to nije bilo dovoljno za pobjedu.

Domaća momčad je dvaput na utakmici imala tri pogotka prednosti. Prvi put je to bilo u 11. minuti, kad su Francuzi s tri uzastopna gola poveli sa 6-3, a drugi put u 52. minuti, kad je Nantes poveo sa 27-24.

Prvi su zaostatak od tri gola Zagrebaši vrlo brzo dohvatili i preokretom došli do +2 u 25. minuti (13-11). Nažalost, to nije bilo dovoljno da odu s vodstvom na odmor, jer je Nantes uspio izboriti neodlučen ishod na isteku 30. minute (15-15).

Zagreb je ozbiljno oslabljen već početkom drugog poluvremena, kad je Zvonimir Srna zbog trećeg isključenja zaradio crveni karton. 

Držao se Zagreb u egalu sve do posljednjih 12 minuta utakmice, kad su posljednji put bili izjednačeni s Nantesom (23-23). Uspjeli su Francuzi pobjeći na +3 (27-24) u 52. minuti, a do najvećih +4 (30-26) Nantes je stigao u 57. minuti i time osigurao pobjedu. U tome je francuskoj momčadi pomogao hrvatski vratar Ivan Pešić s nekoliko ključnih obrana u završnici.

Uspio je Zagreb preko Klarice i Kosa opet dođi na dva gola zaostatka, ali domaći nisu dopustili preokret i na kraju slavili sa 32-29.

U drugoj večerašnjoj utakmici u skupini B Aalborg je pobijedio s uvjerljivih 35-28 (18-12) na gostovanju kod Kielcea. Za domaću momčad je Igor Karačić postigao tri pogotka.

Zagreb je s dva boda ostao na predzadnjem, sedmom mjestu. Vodeća Barcelona ima 10 bodova, Nantes je drugi sa osam bodova, a Aalborg je skočio na treće mjesto sa sedam.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

RK ZagrebNantesRukometna Liga prvaka

Ostale Vijesti