REUTERS/Antonio Bronic
REUTERS/Antonio Bronic

“Svi su bili perfektni, a ja sam hodao po tribini kao Baltazar. Večeras nema limita u slavlju, ali razmišljam samo o Osijeku!"

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 23.10.24. | 23:23

Trener Dinama podijelio je svoja razmišljanja nakon utakmice

Zadovoljan je bio Nenad Bjelica, kako i ne bi. Pobjeda od 2-0 u Salzburgu, prva gostujuća nakon 26 godina u Ligi prvaka. U prostoriju za press-konferenciju ušao je ozbiljna lica, teško se razaznala razdraganost, a dočekao ga je i pljesak brojnih novinara. Da, Dinamo je odigrao odličnu, veliku, da ne kažemo savršenu utakmicu.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

"Čestitam dečkima, mislim da smo apsolutno zaslužili ovu pobjedu. Do nekih polušansica nismo ništa dali, možda nam je u prvom poluvremenu nedostajalo više agresije i više igrača u šesanestercu. Baturina je previše bio u prilazu, ali to smo napraivli u nastavku drugo poluvrijeme puno bolje i na kraju zasluženo slavili. Mi smo u biti primijenili na terenu sve što smo htjeli od prve mintue, preko bokova, Ogiware, Ristovskog, sve ono što smo trenirali ovih dana i što bi trebalo da bi se utakmica pobijedila. Mi imamo stvarno puno kvalitete, to smo danas pokazali", rekao je Nenad Bjelica i odgovorio na pitanje zašto nije nasmijan.

"Možda sam preumoran, a i znam da je tanka linija između pukovnika i pokojnika, haha. Zadovoljan sam zbog igrača, kluba, navijača, ali ja sam taj koji ne treba padati u euforije u depresije. Zahvaljujem se naravno i navijačima, bili su sjajni, dominirali su na tribinama kao mi na terenu. Ovo je velika pobjeda."

Tko mu je bio najbolji igrač?

"Ne znam koga bih izdvojio, svi su bili sjajni, Mišić je odigrao za desetku, kako je kontrolirao sredinu terena, Sučić, Baturina koliko su otrčali. Nismo protivniku ništa dali, to je stvarno pohvalno. Obranu smo odigrali jako dobro, svi, ne samo zadnja linija, ma, dečki su stvarno odradili sve što smo zamilsili."

Napokon je došla pobjeda protiv Salzburga, prva u karijeri?

"Radujem se zbog toga, ali važnije je da je Dinamo pobijedio nakon 26 godina, iako sam sretan što sam srušio statistiku. Možda i nisam, jer vodio je Danijel Jumić, odradili su i on i postali pomoćnici veliki posao. Ne znam kako ćete računati tu pobjedu, ja si je pišem, haha."

Kako mu je bilo gledati utakmicu s tribine?

"Imam iskustva u tim situacijama. Prvo poluvrijeme sam još sjedio, u drugom nisam. Imao sam prostor u kojem sam mogao hodati kao Baltazar, tako sam kontrolirao nervozu. I na kraju mogu reći, svima desetka! I onima na terenu i onima na klupi i onima na tribinama. Svi su bili perfektni!"

Što je rekao Sandru Kulenoviću prije utakmice?ž

"Rekao sam mu da vjerujem u njega, možda je i izjednačio Musu pa je i najbolji strijelac od Hrvata godine. Mi to često podcjenjujemo, a zabijao je jako puno važnih golova. Sfretan sam zbog njega i momčadi."

Petković je ipak ušao u igru?

"Minimalno smo riskirali s njim, ali on pokaže klasu i u 15 minuta. No, moramo ga čuvati, jer nas čekaju teške utakmice."

Kakva je bila ideja s Ogiwarom od prve minute?

"Htjeli smo lijevu nogu na lijevoj strani, znali smo da ćemo imati prostora i da će nam trebati centaršut. Znamo i neke njegove slabosti, koje se nisu primijetile, njemu isto čestitke na odličnoj predstavi."

Dinamo je na ljestvici ispred Bayerna, Milana i još nekih velikih klubova? Sad se čini realnim prolazak dalje?

"Potrudit ćemo, idemo korak po korak, nema euforije. Prvi dan sam rekao da je u svakoj utakmice moguće doći do tri boda, vjerujem da ćemo to opet pokazati. Fokus je sad na prvu utakmicu, to je Osijek, kad dođe utakmica sa Slovanom, onda ćemo o njoj razmišljati. Lijepo je vidjeti Dinamo ispred Bayerna i Milana, ali, kažem, sad je fokus na Osijeku. Ne možemo utjecati na druge, samo na sebe, 10 bodova bi moglo biti dosta za prolaz, to nije nedostižno."

Petković se izjednačio s Oršićem, imaju 28 europskih golova za Dinamo.

"Velika mi je čast što sam mogao trenirati njih dvojicu, oni su ispisali Dinamovu povijest. Oni su sudionici najsjajnijeg Dinama u povijesti! Drago mi je da je Petković dostigao Orišića, zaslužio je!"

Dinamo ostaje u Salzburgu do četvrtka, hoće li bidi slobodnih dana?

"Ne, kad dođemo u Zagreb, onda ćemo trenirati i pripremati se za Osijek. Ali, večeras mogu igrači to proslaviti, popiti koje pivo, neću ih kočiti, večeras nema limita."



Tagovi

Nenad BjelicaGNK DinamoLiga prvakaRed Bull SalzburgSalzburg

Ostale Vijesti