Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

Kulenović: “Gol mi je u magli, suze su mi potekle, naš karakter je nenadmašiv! Rame je malo zakočeno, vidjet ćemo”

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 23.10.24. | 23:18

Dinamo je napokon srušio Salzburg!

Nogometaši Dinama ostvarili su premijernu pobjedu ove sezone u Ligi prvaka, u gostima su svladali austrijskog doprvaka Salzburg s 2-0 (0-0) u susretu trećeg kola. Prvi pogodak na susretu postigao je Sandro Kulenović u 49. minuti, dok je Dinamo ključni korak prema slavlju napravio u 84. minuti. Tada je Bruno Petković zabio za 2-0 čime je hrvatski prvak nakon poraza 2-9 od Bayerna i 2-2 s Monacom osvojio prva tri boda u elitnom natjecanju. Dinamo ima četiri boda i nalazi se u sredini ljestvice.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

"Kao dečku iz Zagreba, mislim da nema veće stvari od ove. Ali najbitnije je da smo uzeli tri boda. Sve mi je sada u magli, samo se sjećam da je lopta ušla unutra, da su dečki u sekundi bili na meni, krenuli su mi suze na oči. Svi znaju koliko mi to znači, koliko mi znači Dinamo, što sam sve prošao...", rekao je Sandro Kulenović pred kamerama HRT-a, strijelac prvog Dinamova pogotka i potom skromno rekao:

"Nije bitno tko je iskočio, danas sam ja, drugi puta će netko drugi. Jako dobra momčadska utakmica, momčad je ta koja osvaja i koja pobjeđuje, taj karakter koji ima oav momčad je nenadmašivo. Pokazali smo to prošle godine, nastavljamo ove, ovo je samo početak."

Kako je rame?

"Rame se hladi, trenutno je zakočeno, ali vidjet ćemo što će biti. Idemo sada malo proslaviti pa idemo dalje raditi."

Petar Sučić je naglasio:

"Sjajna utakmica, večer. Odigrali smo od prve minute kako smos e dogovorili, teška utakmica na teškom terenu, ali mislim da je na kraju ovo realan i zaslužen uspjeh. Malo smo sporije ušli u utakmicu, ali čim smo osjetili protivnika odmah smo se krenuli dizati i mislim da smo zasluženo slavili. Golovi su sjajni, iznošenje lopte, okretanje strane, ulazak u 16-erac. Trener nas je upozorio da imamo dosta prostora na drugoj strani, dva pogotka su pala tako. Jako lijepo."

Dinamo je sada na sredini tablice, a čak je ispred Bayerna.

" Izgubili su? Aufff... Nisam to mogao zamisliti, pogotovo nakon prve utakmice. Naravno da je slatko. Imamo četiri boda i hrabro ćemo ih skupljati dalje.Volio bih da smo mi prvi, ali ovo je realno stanje, imamo četiri boda i tražimo nove dalje. Moramo ići utakmicu po utakmicu, znamo da nam je HNL prioritet. Okrećemo se prvo Osijeku, moramo igrati dobru, dobru utakmicu. Moramo nastaviti puno raditi, nema vremena ni za dizanje, ni za tugu, moraš ostati na zemlji, trenirati jako i okrenuti se novim obavezama."

Hoće li se feštati?

"Večeras je slavlje, sutra se okrećemo novim obavezama."

Koliki je utjecaj Bjelice?

"Mi smo bili isti igrači prije i sada, trenutno je takav momentum. Na treninzima se zahtjeva 100 posto, pohvale za novi stožer, a mislim da na je samo trebalo da nam netko dokaže da vrijedimo. Sigurno da je donio nešto novo, to pokazuju i rezultati."

Govorio je i Bruno Petković:

"Odličan je osjećaj, primaran je rezultat i tri boda su bila neprikosnovena. To je pravi vjetar u leđa, a naravno da je slađe i to što sam zabio gol. Da, dostigao sam Mislava Oršića po broju golova u Europi, lijepa je stvar, ali nikad nisam bio tip koji previše gleda statistiku. Drago mi je zabiti gol, ali uvijek ću biti igrač koji preferira tri boda. Tražili smo pobjedu, bili smo svjesni svoje kvalitete. Prije dvije godine igrali smo protiv njih, a i tad smo bili svjesni da smo mogli bolje. Sad smo izašli s jasnim uputama i ovo je potpuno zaslužena pobjeda. Idemo u dobrom smjeru, bit će to još bolje."



Tagovi

GNK DinamoLiga prvakaRed Bull Salzburg

Ostale Vijesti