Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Hrvatska igra generalku pred SP

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 07.09.24. | 15:50

Utakmica protiv Kosova igra se u Slavonskom Brodu s početkom u 20 sati.

Hrvatska futsalska reprezentacija večeras će (20.00) u slavonskobrodskoj dvorani Vijuš odigrati generalku pred Svjetsko prvenstvo koje se od 14. rujna do 6. listopada igra u Uzbekistanu. Suparnik Futsal Vatrenima je reprezentacija Kosova

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Iako su Kosovari sve samo ne nekakva neozbiljna reprezentacija, od Hrvatske se očekuje pobjeda, po mogućnosti što uvjerljivija, kako bi se naši reprezentativci dodatno napunili samopouzdanjem pred prvo Svjetsko prvenstvo na kojem Hrvatska nastupa od Gvatemale 2000.

Hrvatska repretzentacija za Svjetsko prvenstvo priprema se još od kraja kolovoza i današnja utakmica protiv Kosova bit će posljednja prilika Mavroviću i njegovom Stručnom stožeru da isproba akcije i prekine koje su tjednima uvježbavali na treninzima. Također očekuje se da će priliku dobiti svi reprezentativci.

Ovo će biti druga prijateljska utakmica Hrvatske. Prije dva tjedna Futsal Vatreni remizirali su u Mađarskoj (1-1).

"Planirali smo odigrati dvije prijateljske utakmice s Francuzima, ali su nam otkazali u posljednji trenutak, a dvije prijateljske utakmice s Iranom u Teheranu otkazane su zbog sigurnosnih razloga. Te su nam činjenice poremetile planove, ali vjerujem da ćemo ipak spremni dočekati nastup u Uzbekistanu”, rekao je nedavno Marinko Mavrović.

Podsjetimo, Hrvatsku u prvom kolu, na dan otvaranja prvenstva 14. rujna, čeka jaka azijska reprezentacija Tajland, stalni sudionik svjetskih smotri. U drugom kolu, 17. rujna, očekuje nas pravi klasik s Brazilom, najjačom futsal nacijom svijeta. U posljednjem kolu Futsal Vatreni idu na Kubu, reprezentaciju koja ima problema s igračima koji su napustili trening kamp i zatražili azil u drugim državama. Realno je da će Hrvatska pobijediti Kubu. To je utakmica koja se jednostavno mora dobiti. No, ne bi trebali bježati od bodova protiv Tajlanda i Brazila, čime bi izbjegli treće mjesto u skupini i teži ždrijeb u osmini finala.

Da se Hrvatska može nadati pobjedi protiv Kube potvrđuju 0-9 poraz od Portugala, odnosno 0-7 poraz od Ukrajine u nedavnim prijateljskim utakmicama. Reprezentacija Tajlanda, viceprvaka Azije, odigrala je čak četiri prijateljske utakmice. Novi Zeland svladali su s 8-0, Kuvajt s 2-0, Afganistan s 2-1, a jedini poraz upisali su od Gvatemale (4-6). Sve utakmice odigrali su na Tajlandu.

Brazilci turnir dočekuju kao jedni od najvećih favorita, po kladionicama i najveći (iako je Portugal aktualni svjetski i europski prvak). U posljednje dvije godine, odnosno posljednjih 20 utakmica, Brazilci su upisali 19 pobjeda i tek jedan poraz, s 2-3 od Francuske iako Futsal Selecao tada nije igrao s najjačim raspoloživim sastavom. Brazil je jučer svladao domaćina Svjetskog prvenstva Uzbekistan s 9-2. Briljirao je napadač El Pozo Murcije, Marcel s četiri pogotka. Dva je zabio Leandro Lino koji brani boje brazilskog Magnusa, a jednom su poentirali Arthur (Benfica), Dyego Zuffo (Barcelona) i Neguinho (Palma Futsal), kojeg će za mjesec i pol dana upoznati i Futsal Dinamo u Glavnoj rundi Lige prvaka.

Na Mavrovićevom popisu za Svjetsko prvenstvo u Uzbekistanu našli su se sljedeći igrači:

Filip Bašković (Novo Vrijeme), Zoran Primić (Square), Ante Piplica (Futsal Dinamo) - vratari

Kristian Čekol (Futsal Dinamo), Duje Kustura (Olmissum), Kristijan Postružin (Bubamara Cazin), Luka Perić (Bubamara Cazin), Marko Kuraja (RFS Futsal), Josip Jurlina (Olmissum), Niko Vukmir (Stanoinvest Futsal Pula), Dario Marinović (Torcida), David Mataja (Stanoinvest Futsal Pula), Mateo Mužar (Futsal Dinamo), Tihomir Novak (Futsal Dinamo), Franco Jelovčić (Torcida), Antonio Sekulić (Anderlecht).

Pretpozivi su upućeni Vinku Rozgi (Olmissum), Manolu Biliću (Stanoinvest Futsal Pula), Maru Đurašu (Square) i Nikoli Gudasiću (Futsal Dinamo).

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

FutsalHrvatska futsal reprezentacija

Ostale Vijesti