REUTERS/Leonhard Simon
REUTERS/Leonhard Simon

Kompany: „Dinamo je naviknut na pobjede, igrat ćemo kao da je Barcelona s druge strane”

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 16.09.24. | 17:10

Trener najvećeg njemačkog kluba najavio je dvoboj prvog kola Lige prvaka protiv Dinama

Nova era Lige prvaka sutra i službeno započinje. Kvalifikacije su ostale nepromijenjene, ali više nemamo grupnu fazu s 32 momčadi podijeljene u osam grupa. Igra se ligaški sistem, mjesto u eliti dobilo je 36 klubova, a svaki će odigrati osam utakmica.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Među njima je i zagrebački Dinamo, koji će prvi ispit imati u utorak, 17. rujna na Allianz Areni. Domaćin je, dakako, Bayern, koji u ovu utakmicu ulazi sa statusom golemog favorita i sve osim tri boda na startu, bio bi veliki udarac za trenera Vincenta Kompanyja i prvorazredna senzacija.

No, u najavi dvoboja, Kompany je bio vrlo oprezan i pokazao je maksimalan respekt prema Dinamu.

"Ovo je Liga prvaka i tu treba zaslužiti mjesto. Znate da je Dinamo ekipa koja je navikla pobjeđivati. Ima nekih sličnosti između Dinama i Bayerna. Obje momčadi su navikle pobjeđivati i osvojile su jako puno naslova prvaka u svojoj zemlji. Ali sutra smo na Allianz Areni, kod nas doma i idemo pobijediti. Ne radim razliku između utakmica. Isto igramo protiv Dinama i protiv Barcelone."

Kompany je igrao protiv Dinama s HSV-om sada već daleke 2007. godine

"Dobro se sjećam utakmice s Dinamom. Morao sam trčati za Modrićem cijelu utakmicu. Je li Mandžukić bio tamo? Bio je tamo i Tadić. Ali imali smo i mi jako dobru ekipu i pobijedili. Bila je to jako dobra utakmica".

Što se kadrovskih problema tiče, Bayern muku muči s desnim bekovima.

"Stanišić će nam nedostajati, ozlijedila su mi se dva desna beka. Prošle godine on je jedini naš igrač koji je osvojio naslov. Nedostajat će nam. Oporavit će se i nećemo ga siliti da se vrati. Neću se sad sažalijevati nad sobom i svojom momčadi zbog ozljeda i izostanaka. Igrat će tko bude mogao i svi igrači moraju dati najbolje od sebe", zaključio je trener Bayerna na konferenciji za medije. (G)



Tagovi

Liga prvakaBayernVincent KompanyDinamo ZagrebGNK Dinamo

Ostale Vijesti