Luka Stanzl/ PIXSELL
Luka Stanzl/ PIXSELL

“Dinamo je sila, volim ga, ali najbolje mi je bilo u Münchenu! Sve osim tri boda za Bayern bilo bi iznenađenje“

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 16.09.24. | 10:31

Aktualni izbornik U21 reprezentacije, Ivica Olić, dao je intervju za službene stranice njemačkog rekordnog prvaka

Ivica Olić najbolje je godine svoje karijere proveo u Dinamovom budućem protivniku - Bayernu. Bivši napadač je prije toga nosio i dres Dinama u kojeg je došao kao najbolji strijelac lige koju je osvojio s NK Zagrebom.

"Bio je to najbolji osjećaj ikada, još se sjećam toga", kaže popularni Ola.

Obući dres Dinama uvijek mu je bio najveći san.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Tada su u Hrvatskoj postojale samo dvije opcije: navijač Dinama ili favoriziranje Hajduka", kaže Olić, inače navijač Dinama, ali naglašava o sutrašnjoj utakmici:

"Sve osim tri boda za Bayern bilo bi veliko iznenađenje. Prije ždrijeba sam se nadao da će Bayern izvući Dinamo, a sada kada se to dogodilo i kad je to prva utakmica u novoj sezoni Lige prvaka, moram biti tamo.”

Kad je bio u Dinamu, sezona bez naslova prvaka bila je izgubljena sezona:

"Slično kao u Bayernu."

Ovaj 45-godišnjak igrao je za München od 2009. do 2012., postigavši ​​13 golova u 55 utakmica, uključujući one legendarne poput pogotka u zadnjoj minuti protiv Manchester Uniteda u četvrtfinalu ili njegovog hat-tricka protiv Olympique Lyona u polufinalu Lige prvaka. Bio je drugi najproduktivniji strijelac Lige prvaka sa sedam golova iza Lionela Messija i s Bayernom osvojio dvostruku krunu.

"Volim Dinamo, ali ja sam imao najbolje vrijeme proveo u Bayernu. Mislim da će Dinamo pokazati dobru igru, oni će se boriti, ali oni znaju da je Bayern veliki favorit."

Dinamo je u Hrvatskoj ostvario poseban status.

"Razlika u kvaliteti u ligi je ogromna. Dinamo je sila, pogotovo kod kuće pred svojim navijačima. Pobijedili su Tottenham Hotspur i Atalantu iz Bergama u Zagrebu. Njihovi navijači mogu im pomoći da ostvare velike pobjede. Dinamo ima dobru kombinaciju međunarodnog iskustva i mladih talenata. Mnogim momcima u Hrvatskoj se najveći san ostvari kada im dođe Dinamo. Dinamu su potrebne naknade za transfere kako bi zadržali svoj status u Hrvatskoj, ali još uvijek ne mogu parirati plaćama u stranim ligama." (g)



Tagovi

Ivica OlićDinamo ZagrebGNK DinamoBayernLiga prvaka

Ostale Vijesti