REUTERS/Albert Gea
REUTERS/Albert Gea

Navijači Barçe oduševljeni Olmom, ali stigla je loša vijest

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 16.09.24. | 12:00

Katalonski mediji ističu kako Olma neće biti između četiri i pet tjedana, što znači da će morati propustiti dobar 'komad' ogleda u Ligi prvaka i La Ligi

Prije koji dan je sportski direktor Barcelone, Deco, u intervjuu za Mundo Deportivo pojasnio zbog čega su se Katalonci ovog ljeta odlučili za Danija Olma, a ne za Nicu Williamsa. Dio navijačke baze kluba nadao se kako će se u ispražnjenoj klupskoj blagajni pronaći novaca za obojicu, no to je od starta bilo na dugom štapu. Realnost je da se Barça nije 'izvadila' iz novčanih problema koji joj i dalje vise kao mač nad glavom.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Omanje čudo je što su uopće uspjeli privoljeti i Olma na vjernost u ovoj situaciji, ali to je neka druga priča.

Deco je, dakle, u katalonskom sportskom dnevniku pravdao ulaganje u igrača koji je ponikao u La Masiji, pa je zaobilaznicom, preko Dinama i RB Leipziga stigao natrag na sjeveroistok Španjolske. Nakon dugih pregovora, Barcelona je dovela željenog igrača, premda, svima je jasno da bi u slučaju povoljne financijske situacije i Williams ovog ljeta preselio na katalonsku adresu. Iako će Deco reći suprotno:

„Tražili smo krilnog igrača visokog nivoa. Imamo Raphinhu, Ferrana Torres, vratio se Ansu Fati, imamo Laminea Yamala- Imamo igrače koji mogu igrati na krilu, poput Fermina Lopeza i Danija Olma. Na kraju, potpisivanje Olma nam je dalo više opcija. Nije da nismo pričali s drugim igračima i klubovima, ali posložili smo prioritete i odlučili da nećemo dovesti još jedno krilo“, tumači Deco.

I tako je za 60 milijuna eura u svlačionicu stigao Olmo te odmah preuzeo uzde momčadi. Pokazala je to i utakmica protiv Girone na Montiliviju. Iako je epitet igrača utakmice pripao izuzetnom wunderkindu Lamineu Yamalu - strijelcu dva pogotka, Olmo je radio sve što je trebalo. Stvarao višak, vezao linije, pronalazio prazne džepove prostora na travnjaku i na koncu se ovjenčao briljantnim pogotkom u 47. minuti. Koundé mu je poslao finu loptu u for, Olmo je, činilo se, malo predugo čekao s udarcem, budući da se nalazio dosta iskosa u kaznenom prostoru. Međutim, iz nezavidne pozicije je potegnuo prednji volej, poslavši loptu 'kroz uši' vrataru Girone Gazzanigi, smjestivši ju u suprotne rašlje.

Barça je na koncu slavila 4-1 i bila bi to savršena pobjeda, da nervozni Ferran Torres nije zaradio crveni karton, ali i da se u 60. minuti s terena nije povukao Olmo. Naime, u jednom času je španjolski ofenzivac došetao do domaće klupe i držeći se za zadnju ložu zatražio izmjenu.

„Moramo pričekati s težinom ozljede. Mislim da se ne radi o nečemu ozbiljnom, ali moramo pričekati i vidjeti što će reći doktori“, komentirao je strateg Barcelone Hansi Flick kojemu ne bi bilo drago da mu se u tjednu kada počinje Liga prvaka (Barça u četvrtak igra protiv Monaca u gostima), ozlijedio jedan od najvažnijih igrača. No, jutro nakon, katalonski mediji ističu kako Olma neće biti između četiri i pet tjedana, što znači da će morati propustiti dobar 'komad' ogleda u Ligi prvaka i La Ligi.

Iako ga nije bilo na startu sezone zbog problema s registracijom (čitaj Barcelona je trebala namaknuti novce), pa je propustio oglede protiv Valencije i Athletica, Olmo se 'zagrijao' u debiju i jednom poluvremenu protiv Rayo Vallecana, sada pokazuje zbog čega je i na Euru bio jedan od najboljih igrača turnira.

S ovakvim Olmom, navijači Barcelone će puno lakše 'preboljeti' Nicu Williamsa, osobito ako se na koncu oslade ponekim naslovom...



Tagovi

La LigaATP BarcelonaGironaDani OlmoHansi FlickNico WilliamsDeco

Ostale Vijesti