Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Remi Futsal Vatrenih u Mađarskoj

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 25.08.24. | 17:36

Hrvatska futsalska reprezentacija odigrala je prijateljsku utakmicu u Mađarskoj.

Hrvatska je krenula s pripremama za Svjetsko prvenstvo u futsalu koje će se od 14. rujna do 6. listopada održati u Uzbekistanu. Futsal Vatreni u ovom su trenutku trebali biti u Teheranu u kojem su trebali odigrati dvije pripremne utakmice protiv prvaka Azije Irana, ali je iranska turneja otkazana zbog sigurnosnih razloga. Umjesto na Bliski istok, Hrvatska je otputovala u susjednu Mađarsku u kojoj je danas remizirala s domaćom reprezentacijom (1-1).

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Marinko Mavrović krenuo je s petorkom Primić – Jelovčić, Vukmir, Čekol, Perić. U sastavu Hrvatske nije bilo Antonija Sekulića zbog klupskih obaveza.

Prvi su zaprijetili Mađari, a na našoj strani najbolju priliku imalo je Franco Jelovčić koji nije uspio matirati suparničkog golmana. Nakon 29. siječnja 2022., odnosno dvije i pol godine, za reprezentaciju je nastupio Tihomir Novak koji je u osmoj minuti zamalo prevario suparničkog golmana lobom s centra terena.

Hrvatska je igrala s brojnim rotacijama petorki, al ii brojnim rotacijama unutar svake petorke. No, Mađari su se dobro nosili s visokim tempom Hrvatske i prvi stigli do vodstva golom Marka Feketea u 14. minuti. Prvi udarac Mađara Zoran Primić je obranio, a Fekete je poentirao iz odbijanca.

No, Hrvatska je brzo uzvratila, Duje Kustura sjajnim lažnjakom oslobodio se čuvara i zabio u kuti za poravnanje. Ubrzo je Jelovčić mogao hrvatskoj donijeti preokret, ali pucao je preko gola.

Prvo poluvrijeme završilo je rezultatom 1-1. Bilo je vrlo dinamično, s dosta prigoda i udaraca s obje strane.

Drugo poluvrijeme bilo je jednako dinamično, ali, bez pogodaka. Hrvatska je tako remizirala u prvoj pripremnoj utakmici pred put u Uzbekistan. Futsal Vatrene očekuje još jedna pripremna utakmica u Slavonskom Brodu protiv još nepoznatog protivnika.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

FutsalfutsalHrvatska futsal reprezentacijaSvjetsko prvenstvo u futsalu 2024

Ostale Vijesti