Goran Kovacic/PIXSELL
Goran Kovacic/PIXSELL

Veldin Hodža više nije igrač Rijeke: „Žao mi je zbog prošle sezone, ali vratit ću se sigurno”

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 12.09.24. | 21:10

Veznjak je prodan u Rusiju

Veldin Hodža više nije igrač HNK Rijeka i karijeru će nastaviti u redovima ruskog Rubina iz Kazanja, potvrdio je hrvatski viceprvak.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

"Nema potrebe da se previše opraštamo jer ovo je samo doviđenja, a ne zbogom. Vratit ću se sigurno jednog dana", naglasio je Veldin Hodža u oproštajnom razgovoru za službene stranice kluba.

"U klubu sam od šeste godine. Rođen sam u Rijeci i ostvario sam svoj cilj i san da igram za Rijeku, da zabijem gol i jako sam sretan zbog toga. Grad i Klub mi znače sve i tako će biti do kraja života. Došao sam sa šest godina, stric me je doveo na Kantridu na trening, zajedno s bratićem. Sjećam se pomoćnog igrališta na umjetnoj travi, fenomenalnog osjećaja kad igraš nogomet i nekoliko lopti koje su završile u moru", rekao Veldin Hodža na oproštaju od Rijeke.

Veldin je u svom nogometnom putu prošao sve uzraste Škole nogometa, a razvoju su doprinijele posudbe u redovima Orijenta i Hrvatskog dragovoljca.

"Pamtim iskreno sve od prvog dana u Školi nogometa, ne bi sad nešto posebno izdvajao jer stvarno se sjećam puno toga i sve mi je bilo super. Zahvalio bi se samo svim mojim trenerima koji su me vodili i učinili me boljim čovjekom i igračem. Zahvalio bi se ovom prilikom Orijentu i Dragovoljcu koji su mi jako pomogli da dođem do prve ekipe Rijeke."

Hodža je bio dio najvećeg uspjeha prve momčadi, osvajanja naslova prvaka Hrvatske kada je u sada već povijesnoj utakmici protiv Cibalije kada su Bijeli stigli do povijesnog naslova prvaka.

"Sjećam se golova s utakmice i proslave naslova prvaka, trenutka kad su navijači uletjeli u tren. Svi su htjeli uzeti nešto za uspomenu, dio travnjaka, korner zastavicu, dres, ma čak i markirku od nas sakupljača lopti. Bilo je tu puno pjesme i slavlja, a tek proslava na Rujevici i fešta poslije u gradu. Nešto nezaboravno za sve navijače Rijeke."

Mladi reprezentativac Hrvatske je u dresu Rijeke odigrao 93 utakmica postigavši 10 golova, a posebno upečatljiv bio je njegov hat-trick protiv Osijeka prošle sezone na Rujevici u trenucima kada se vodila velika borba za naslov prvaka. Oproštajni gol stigao je također u pravom trenutku, u derbiju protiv Dinama. Odlična akcija i još bolja završnica za vrijedan bod.

"Iskreno jako mi je žao zbog prošle sezone jer volio bi da sam osvojio trofej s Rijekom. Nikad se ne zna, možda se jednom dogodi. Uz osvajanje trofeja imam još dva cilja, a to ću sačuvati za sebe i nadam se da ću ih jednog dana ostvariti."

Imao je i poruku za kraj.

"Za kraj želim se zahvaliti svim ljudima u klubu s kojima sam radio na bilo koji način od Škole nogometa do prve ekipe. Hvala Damiru Miškoviću na svemu, Upravi kluba, članovima stručnog stožera, radnoj zajednici, ljudima koji rade na održavanju terena. I na kraju veliko hvala mojoj obitelji i našim navijačima na stalnoj podršci kroz moje nogometno odrastanje", zaključio je Veldin Hodža.

(Hina)


Tagovi

Hrvatska nogometna ligaHNLHNK RijekaRijekaVeldin HodžaLjetni prijelazni rokLjetni prijelazni rok 2024.nogometni transferitransfertransfer blogtransferitransferi uživoRubin Kazanj

Ostale Vijesti