REUTERS/Miquel Borras
REUTERS/Miquel Borras

Nadal odustao od nastupa na Laver Cupu: “Najbolje za momčad je da se povučem”

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 13.09.24. | 09:18

Španjolski tenisač, osvajač 22 Grand Slam turnira, nije igrao od poraza u četvrtfinalu muških parova na Olimpijskim igrama u Parizu u kolovozu

Španjolski tenisač Rafel Nadal objavio je da neće nastupiti na Laver Cupu od 20. do 22. rujna gdje je zajedno s Nijemcem Alexanderom Zverevim i sunarodnjakom Carlosom Alcarazom trebao predstavljati Europu u srazu s momčadi ostatka svijeta.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

"To je ekipno natjecanje i da bih stvarno podržavao momčad Europe, moram učiniti ono što je najbolje za njih, a to je povući se. Trenutačno postoje drugi igrači koji mogu više pomoći momčadi. Želim ekipi Europe svu sreću i ja ću bodrite ih izdaleka," rekao je 38-godišnji Nadal, čija zamjena još nije poznata.

Španjolski tenisač, osvajač 22 Grand Slam turnira, nije igrao od poraza u četvrtfinalu muških parova na Olimpijskim igrama u Parizu u kolovozu. U posljednje vrijeme nije bilo vijesti da je ozlijeđen, ali je prije nekog vremena najavio da će vjerojatno završiti karijeru nakon sezone.

Bugarski tenisač Grigor Dimitrov(33), trenutačno deseti tenisač svijeta, zamijenit će Nadala.  

Osim njega, u momčadi Europe, koju vodi legendarni Šveđanin Bjorn Borg, bit će još Španjolac Carlos Alcaraz, Nijemac Alexander Zverev, Rus Danil Medvedev, Norvežanin Kasper Ruud i Grk Stefanos Tsitsipas.

Za reprezentaciju ostatka svijeta, koju će predvoditi John McEnroe, nastupit će Amerikanci Taylor Fritz, Frances Tiafoe i Ben Shelton, Argentinac Francisco Cerundolo, Čileanac Alejandro Tabilo i Australac Thanasi Kokkinakis.

Europa je u dosadašnjih šest izdanja Laver Cupa slavila četiri puta.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(Hina)


Tagovi

Rafael NadalTenisLaver Cup

Ostale Vijesti