Najava dana: Danas se igra Derbi!

Vrijeme Čitanja: 4min | pet. 13.09.24. | 07:59

Ovo su najzanimljivije utakmice dana.

Dinamo - Hajduk, 20.00

(Nogomet, HNL)

Dva najveća hrvatska rivala najveći hrvatski Derbi dočekuju u drukčijem raspoloženju. Dinamo, kao aktualni prvak i sudionik Lige prvaka, bilježi sjajni start u sezonu, rekordnu posjetu na tribinama i s velikim samopouzdanjem. S druge strane, Hajduk, iako ima samo dva boda manje, već je ispao iz Europe i doživio nekoliko 'potresa' od kojih je posljednji otkaz sportskom direktoru Nikoli Kaliniću. Bijeli na megdan Dinamu stižu u čemernoj atmosferi, i svi 'objektivni' argumenti nam govore da će večeras slaviti Dinamo. No, znamo onu poznatu nogometnu poštapalicu - u derbijima nema favorita, a Hajduku je možda upravo ta jedna velika pobjeda potrebna da se situacija promijeni za 180 stupnjeva.

Dubrava Tim Kabel - Vukovar 1991, 16.30

(Nogomet, 1.NL)

Derbi drugog ranga hrvatskog nogometa. Vukovarci su nakon četiri kola stopostotni, a Dubrava je nakon tri uvodne pobjede u prošlom kolu izgubila od Jaruna. Nakon tog poraza, Dubrava je raskinula s Alenom Šušnićem, a na klupu je sjeo privremeni trener Darko Šantek koji obnaša i ulogu sportskog direktora. Hoće li ta šok terapija uroditi plodom, saznat ćemo danas oko 18.30.

Uljanik Pula - Hrvatski dragovoljac, 16.30

(Nogomet, 2.NL)

Dva bivša prvoligaša danas igraju međusobni susret u jedinstvenoj 2. NL, odnosno trećem rangu hrvatskog nogometa. Nakon tri kola Uljanik je šesti s isto toliko bodova (dvije pobjede i poraz), a Dragovoljac je 14. (od 16. momčadi) s dva remija u uvodna tri kola. Ovo će biti prvi međusobni susret ova dva kluba. Dragovoljac je prošlu sezonu završio u donjem domu 2. NL, a Uljanik je ušao u viši rang iz 3. NL Zapad.

St. Etienne - Lille, 20.45

(Nogomet, Ligue 1)

Slavni St. Etienne povratničku sezonu u Ligue 1 otvorio je katastrofalno, s tri poraza i gol-razlikom 0-7. Prvim bodovima nadaju se na domaćem terenu protiv jakog Lillea, koji je preko Slavije Prag izborio nastup u Ligi prvaka, a u prva tri prvenstvena kola ostvario šest bodova, a jedini poraz zabilježili su protiv PSG-a u prošlom kolu. Lille je u ovom dvoboju favorit, a, zanimljivo, posljednji poraz od St. Etiennea zabilježio je 2018. Doduše, u zadnje dvije sezone u kojima su se natjecali u istoj ligi, sve četiri utakmice završile su neriješeno.

Borussia Dortmund - Heidenheim, 20.30

(Nogomet, Bundesliga)

Dinamov suparnik u petom kolu Lige prvaka i viceprvak Europe Borussia Dortmund solidno je krenula u novu sezonu, s pobjedom i nulom kod Werdera. No Bayern, Leipzig i današnji suparnik Heidenheim već su pobjegli na +2 i Žuto-crni danas moraju pobijediti kako bi, ako ništa drugo, preskočili Heidenheim i pomaknuli se za jedno mjesto na ljestvici. U prošloj sezoni ova su dva kluba odigrala svoje prve međusobne utakmice. Susret u Dortmundu završio je 2-2, a u Heidenheimu 0-0.

Betis - Leganes, 21.00

(Nogomet, La Liga)

Betis nakon tri kola ima samo dva osvojena boda i danas im je prijeko potrebna pobjeda protiv solidnog Leganesa koji je u prva četiri kola upisao pobjedu, dva remija i poraz. Leganes se vratio u prvi rang nakon 2020., a, zanimljivo, u sedam od osam posljednjih susreta slavili su domaćini - Betis četiri puta i Leganes triput. Jedini remi dogodio se u posljednjoj utakmici, u veljači 2020. u Leganesu.

Al Nassr - Al Ahli, 20.00

(Nogomet, saudijska Premier liga)

Na jednoj strani Cristiano Ronaldo, Marcelo Brozović, Sadio Mane, Otavio, Talisca, Aymeric Laporte, Alex Telles i Bento, a na drugoj Firmino, Riyadh Mahrez, Gabriel Veiga, Franck Kessie, Merih Demiral, Ibanez i Edouardo Mendy. Ova dva kluba velike četvorke saudijskog nogometa nisu najbolje ušle u sezonu. Al Nassr je već izgubio dva, a Al Ahli tri boda. Al Nassr je slavio u četiri od zadnjih pet međusobnih susreta, a jedna utakmica završila je neriješeno.

Dender - Standard Liege, 20.45

(Nogomet, belgijska Pro liga)

Dender kao vodeći dočekuje večerašnji susret sa Standardom koji vodi Ivan Leko. Domaći sastav koji je do prije tri godine bio u trećem rangu sad je poravnat na vrhu s Anderelchtom. U 'normalna' vremena kada je Standard bio bolji, oni bi to glatko pobijedili, no ovako još čekaju još prvi ovosezonski trobod. Zanimljivo će biti vidjeti može li ga Leko ostvariti, ili će Dender postati i kandidat za Europu ili možda nešto i više. Rana je faza, a prvenstvo je izjednačeno. Posljednji put u Kupu prije dvije sezone slavio je Standard.

Hull - Sheffield United, 21.00

(Nogomet, Championship)

Hull je u četvrtom kolu doživio prvi prvenstveni poraz, 0-2 od Leedsa, no još uvijek ne znaju za pobjedu. Sheffield United, pak, ima dvije pobjede i dva remija u četiri kola, ali i šest osvojenih bodova budući da im je The FA oduzeo dva. Sheffield je prošle sezone igrao Premier ligu, a u posljednjoj sezoni kada su se susreli u Championshipu, Sheffield Utd je slavio u obje utakmice, s 2-0 kod Hulla i 1-0 na domaćem terenu. U zadnjih šest međusobnih susreta Sheffield ima pet pobjeda, a jedna je utakmica završila s remijem.

Bodø/Glimt - HamKam, 19.00

(Nogomet, norveška Eliteserien)

Žuto-crni su vodeći u norveškom prvenstvu, postali su sila, a na njihovim utakmica često se otvori, pa bude golova. Nije pravilo, no barem su izraziti favoriti na domaćem terenu s HamKamom koji zauzima deveto mjesto. Lider je u dobroj formi, imaju pobjedu u gostima u prošlom kolu, a posljednji domaći susret su dobili Sarpsborg s čak 6-0, premda će se možda čuvati za dvoboj s Portom u Europskoj ligi koji se igra u Norveškoj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+


Tagovi

najava danaGermania Sport kladionicakladionicakladioničarski dankladionice

Ostale Vijesti