Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

OCJENE - Dinamo: Bayern je drugi svijet, ali ovo je povijesna blamaža!

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 17.09.24. | 23:43

Dinamo je smanjio na 3-2, a onda potpuno potonuo. I u tom debaklu teško je izdvojiti ijednog pozitivnog pojedinca

Ovako smo ocijenili Dinamove igrače u teško porazu (9-2) od Bayerna. Biste li vi ikome dali pozitivnu ocjenu?

Ivan NevistićVratar
Kad golman primi devet komada, to je ipak previše. Iako, teško je reći za koliko je njih krivac. Pod kakvom je kanonadom bio i kakve mu je sve probleme priredila vlastita obrana! Nevistić je prvo bio slijepi promatrač 'lunaparka', koji se odvijao u njegovu šesnaestercu, nije kod golova u prvom poluvremenu previše mogao napraviti, iako, u ovakvim utakmicama treba obraniti i nešto nemoguće. Ali, u nastavku je, definitivno još i ublažio poraz imao je nekoliko vrlo dobrih, odličnih obrana, zaustavio Bayern na putu do dvoznamenkastog broja golova. A ponekad je i nakon tih sjajnih reakcija, lopta završila u mreži, jer su suigrači bili potpuno izgubljeni. No, žrtva je te 'devetke', iako najmanji krivac.
Ocjena
5.5
Ronaël Pierre-GabrielObrana
Igrao do 72. minute. Imao je nekih dobrih trenutaka, uz Ristovskog jedini je on u prvom dijelu pokušavao probiti, iznijeti loptu, čak je tu i tamo uspijevao, međutim, suradnja suigrača bila je loša, dalje od dva-tri dodavanja teško je išlo. Nakon njegovog je centaršuta, onda i Pjacine pete, Dinamo je smanjio na 3-1. Ali, zato je u obrani imao puno propusta, curilo je po njegovoj strani vrlo često, nije mogao brzinom parirati Bayernovim hitrim napadačima. Često su mu prolazili iza leđa, naivno je ispadao. Jedna od njegovih lošijih partija za Dinamo, ali nije protiv ovakvog protivnika u modrom dresu još i igrao.
Ocjena
5
Stefan RistovskiObrana
Čak je i do 3-0 djelovao kao najbolji Dinamov igrač na terenu, nešto pokušavao, nekako uspijevao izlaziti na kraj s Bayernovim napadačima. Najbolje od svih u obrani. Međutim, u nastavku je i on potpuno pao, skrivio kazneni udarac, bio je dekoncentriran. Kao da se i on predao nakon četvrtog, petog i krenuo kopirati ostale Dinamove braniče. Bayernovi igrači prolazili su kroz obranu kao kroz šetalište.
Ocjena
5
Kevin Theophile-CatherineObrana
I on je poptuno potonuo. Zapravo, preslikana izvedba Samyja Mmaeea, nije tu bilo velike razlike. Gubio duele, kasnio, radio gluposti, kad je trebao izaći u blok znao je zaspati, kad nije trebalo istrčati, to je činio. Nevjerojatan skup loših poteza, iako, treba priznati, KTC je u 35.godini vjerojatno ipak i prespor za tu Bayernovu napadačku diviziju. Imao je u prošlosti velikih pogrešaka u Dinamu, pogotovo u Ligi prvaka, ali teško se sjetiti kad je u kompletu odigrao ovako lošu utakmicu.
Ocjena
5
Samy MmaeeObrana
Utakmica iz noćne more za njega! Teško je pobrojati sve pogreške, koje je napravio, kasnio je na igrače Bayerna, od prve minute bio u nekom krivom ritmu. Opet, kao i protiv Hajduka, griješio i s postavljanjem, ostavljao oko sebe prazan prostor, u ovakvim utakmicama malošto prolazi na rutinu, on nije bio dovoljno brz i okretan da spriječi prilike, u koje su igrači Bayerna ulazili u gotovo svakom napadu. Izgledao je kraj Musiale, Kanea, Gnabryja..., kao početnik! Užasna, grozna predstava!
Ocjena
5
Takuya OgiwaraObrana
Igrao do 73.minute. Zabio je dobar pogodak, bila je to lijepa akcija, lijepo je krenuo naprijed i završio akciju. Nije bio loš niti u obrambenim zadacima, po njegovoj strani nije puno toga prolazilo. Ali, naravno, nogomet je momčadska igra i nakon ovakve blamaže ne može niti on dobiti neke velike pohvale.
Ocjena
5.5
Josip MišićVezni red
Odlična je bila asistencija za Ogiwaru, jedna od rijetkih lopti, koje su uopće prošle prema naprijed. Još poneki solidan dribling i to je to. Nespretno i neoprezno skricvio kazneni udarac, loše je reagirao, a niti njegove obrambene reakcije nisu bile baš pravovremene. Borio se danima s ozljedom, u jednom trenutku pao je na travnjak i činilo se da neće moći nastaviti. Ali, odigrao je do kraja, uz taj jedan bljesak, ostalo je bilo za zaborav. Teško je mogao parirati Bayernovim veznjacima!
Ocjena
5
Marko RogVezni red
Igrao do 46.minute. Upao je u prvih 11 nakon što je otpao Sučić, time je na njegova leđa pao veliki dio posla. Morao je pokriti sve ono što trkom zna pokriti Sučić, a očekivalo se i da nešto odradi prema naprijed, da probije prvu liniju i stvori problem Bayernovoj obrani. U defenzivi se puno trošio, dvaput i blokirao udarce domaćih zvijezda, iako je i on nekoliko puta 'ispao' ili zakasnio. Prema naprijed nije uspijevao ništa posebno napraviti, jednom kad je prošao pred kraj prvog dijela, brzo je izgubio loptu, izostala je završnica.
Ocjena
5
Martin BaturinaVezni red
Igrao do 79. minute. Apsolutno nevidljiv. Kad je i imao loptu u nogama, nije mogao s njom napraviti ništa, najčešće ju je izgubio. Prvi je put loptu primio i zadržao u 40.minuti, dotad ga nismo ni vidjeli. Od prve minute bio je uglavnom statist, u moru onih koji su odigrali očajnu utakmicu, on je bio među najslabijima. Potpuno ispod razine igrača, koji je postao reprezentativac i koji teži rekordnom transferu iz Dinama.
Ocjena
5
Marko PjacaNapad
Igrao do 62.minute. Malo mu je toga polazilo za nogom u prvom dijelu, teško je pronalazio prostor za dribling i suvislo dodavanje. Došao je do daha pred kraj te dionice dvoboja, kad je pucao prema Neueru, preko gola. Nije to uopće bila loša situacija, mogla je možda završnica biti bolja. A onda je vrhunski dodao Petkoviću, petom proslijedio ubacivanje Pierre-Gabriela za pogodak, ali mogao se još više proslaviti koju minutu kasnije, kad je imao šansu za 3-3. No, njegov je udarac obranio Ulreich.
Ocjena
5.5
Bruno PetkovićNapad
Zaslužio je da ga Jakirović zamijeni već na poluvremenu! Nije mogao zadržati nijednu loptu, niti proigrati, dobiti duel. Zabio je gol, što mu može biti mali alibi, jer to je ipak njegov posao, ali doista je ostatak izvedbe bio na najnižoj razini. Prespor za Bayernove braniče, nije mogao ništa!
Ocjena
5.5
Luka StojkovićVezni red
Igrao od 46.minute. Živahan je, bio je željan igre, vidjelo se koliko želi svaku loptu, ali vidjelo se i da nema iskustva na ovoj razini. Jedna dobra lopta za Pjacu, kad je imap šansu za 3-3, ali je i dosta ispadao u obrambenim zadaćama. No, nije sporno da je budućnost, čak i sadašnjost ove momčadi i da mora dobivati više prilika.
Ocjena
5
Sandro KulenovićNapad
Igrao od 62. minute. Nije niti imao neku priliku, od njegova ulaska sve se, zapravo, događalo na Dinamovoj polovici.
Ocjena
5
Dario ŠpikićNapad
Igrao od 73.minute. Premalo za ocjenu.
Ocjena
-
Arbër HoxhaNapad
Igrao od 73.minute. Premalo za ocjenu.
Ocjena
-
Arijan AdemiVezni red
Igrao od 78.minute. Premalo za ocjenu.
Ocjena
-
Sergej JakirovićTrener
Možda je početna ideja i bila logična, ali na kraju je potpisao najveći Dinamov poraz u povijesti! I ne može imati nikakav alibi. Bayern jest bolji, Bayern je za Dinamo drugi svijet, ali ipak ovako izgubiti. Još ako pribrojimo ovoj 'devetki' one poništene golove, one promašene šanse, Dinamo je mogao i puno teže stradati. Iako je Dinamo početkom drugog dijela smanjio na 3-2, nije dobro reagirao na klupi. Mijenjao je prema naprijed, a iza je ostao propuh, momčad mu je kako je utakmica išla kraju izgledala sve lošije, raspadnuto, očajno. Kao da se i sam predao i nije imao ideju što napraviti da se zaustavi ta Bayernova kanonada. Vidjet ćemo hoće li preživjeti ovaj poraz, jer, ovo je stvarno težak udarac! Nikad nitko nije primio devet golova u Ligi prvaka.
Ocjena
5



Tagovi

GNK DinamoBayernLiga prvakaOcjene

Ostale Vijesti