REUTERS/Angelika Warmuth
REUTERS/Angelika Warmuth

Jakirović nije odstupio: “Neka udare slobodno po meni, ali imam još podršku momčadi. Idemo dalje!“

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 17.09.24. | 23:23

Dinamov trener bio je utučen nakon teškog poraza, ali uvjeren je da se i on i momčad mogu izdići iz ove stiuacije

U svim smo razgovorima s ljudima iz Dinama, oko Dinama, navijačima ili igračima, dobili dojam da poraz od Bayerna, koliki god bio, ne može ništa dodatno narušiti. Niti atmosferu u momčadi, niti status trenera Jakirovića, niti negativno utjecati na buduće utakmice. Međutim, ovo je ipak 9-2? I pitanje je hoće li sve proći bez posljedica i hoće li se Dinamo samo tako oporaviti od ovog šoka i vratiti na pobjedničke staze,

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Sergej Jakirović nakon poraza bio je utučen, teško je pričao, ali, nije povukao 'radikalan' potez. Nije najavio odlazak s klupe, niti ga očekuje. Nema sumnje, ovo je najteža večer Sergeja Jakirovića u njegovoj trenerskoj karijeri.

"Ispričavam se svima kojima Dinamo nešto znači. Teška večer. Okreneš se i već je zicer ili gol, jako nam je bilo teško parirati Bayernu, jer su svijet za sebe. Pokušali smo, drago mi je radi reakcije igrača nakon poluvremena, dokazali su u tim minutama da ih možemo ugroziti, a onda smo počeli jurcati i trčati po terenu za njima, kao da smo pomislili da im možemo parirati i da se možemo s njima nadigravati. Ljudi su jednostavno brži, nismo uspjeli ništa obraniti. Kad bi se i nešto obranilo, ta lopta bi opet završila kod njih, razigraju, predriblaju, nismo mogli bolje parirati. Previsoka razina za nas i dobra lekcija za dati još više i jače. Moramo još puno raditi da bismo napravili iskorak. Ne znam je li to kolika razlika, ali ovo je težak poraz."

U drugo poluvrijeme Dinamo je ušao sjajno, s dva brza pogotka. Kakve su bile instrukcije...

"Da pokušamo pokazati više hrabrosti. Znali smo da neće biti lako, od početka su krenuli furiozno, a na poluvremenu smo rekli da igramo kao da je 0-0 i da ih pokušamo brzo uhvatiti na spavanju. No, onda smo krenuli jurcati za njima i brzo su nas kaznili. Pričao sam s igračima u svlačionici nakon utakmice, oni se slažu da smo, s obzirom na iskustvo morali bolje."

Osjeća li da i dalje ima podršku momčadi, s obzirom na kaotičnmio izgled Modrih, pogotovo u zadnjem dijelu utakmice?

"Ne sumnjam da imam podršku momčadi, sasvim je normalno da idemo dalje. Doživjeli smo težak nokaut, nije lako, ali što nam drugo preostaje. Ova razina ne trpi greške koje si radio i iz toga moramo izvući pouke."

A očekuje li neki potez klupskog čelništva, je li pričao s nekima od njih?

"To nije pitanje za mene. Ja sam stvarno prošao sito i rešeto, svjestan sam nekih stvari, neka udare slobodno po meni, ali radim posao najbolje što mogu. Kad vidim da me momčad ne prati, sam ću to riješiti. Ali takav dojam nemam."

Zašto je mijenjao bokove Pierre-Gabriela i Ogiwaru, a stavio krila Špikića i Hoxhu i tako dodatno otvorio koridore Bayernu?

"Mijenjali smo Pierra i Ogiwaru zbog problema, žalili su se na ozljede. Dobro, mogli smo možda staviti Bernauera. Ali, nismo primili gol preko tih situacija niti zbog tih igrača. Igračima je žao, teško im je, kažu da su se vukli po sredini, da su trebali biti pametniji."




Tagovi

Sergej JakirovićDinamo ZagrebGNK DinamoLiga prvaka

Ostale Vijesti