hajduk.hr
hajduk.hr

Nikoličius o Ferru: „Odabrao je Hajduk i naš projekt usprkos financijski izdašnijim ponudama“

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 31.01.22. | 12:29

Sportski direktor Hajduka ispunio je ciljeve ovog prijelaznog roka

Najavljivalo se još od prošlog tjedna, a u javnost probilo kad je Nenad Bjelica rekao da mu Hajduk kvari posao. I tako splitski bijeli dogovorili posudbu braniča Francisca Ferra iz Benfice. Tražili su ove zime Splićani pojačanja na mjestu desnog beka, stopera i zadnjeg veznog, a na kraju su ih uspjeli sve dovesti.

Stoper Ferro potpisao je s Hajdukom do kraja sezone s produljenjem od godinu dana ukoliko Hajduk osigura Europu. Nosit će dres s brojem 97, a od utorka će se priključiti treninzima prve momčadi.

„Na posudbu nam stiže igrač koji je produkt Benficine Akademije, bio je član portugalske reprezentacije kroz sve mlađe uzrasne kategorije, a našoj momčadi bi trebao donijeti kvalitetu više. Ponajprije zbog iznimnih nogometnih vještina, ali i iskustva igranja na najvišoj razini nogometa. S Benficom i igračem pregovarali smo već duže vrijeme, osjetili smo veliku strast, motivaciju i želju za napredovanjem te povratkom na raniju razinu kvalitete koju je pokazivao kao jedan od najvećih portugalskih talenata. Odabrao je Hajduk i naš projekt usprkos financijski izdašnijim ponudama te pokazao da se radi o skromnoj i karakternoj osobi kojoj je nogometni razvoj u okruženju našeg kluba na prvom mjestu“, rekao je nakon potpisa, vidno zadovoljni sportski direktor Mindaugas Nikoličius.

Nogometnu karijeru Ferro je započeo u Benfici za koju je odigrao 70 službenih utakmica, a ima iskustvo igranja na najvišem nivou, od portugalske prve lige do Lige Prvaka i Europske lige. Kao mladi igrač nastupio je u preko 90 utakmica za Benficu II, a bio je i redoviti član svih mlađih uzrasnih kategorija portugalske reprezentacije. Na početku prošle godine otišao je na posudbu u španjolsku Valenciju gdje proveo pola sezone.


Tagovi

HajdukFerroMindaugas Nikoličius

Ostale Vijesti