DPA/PIXSELL /Shabani u društvu Alabe, Kimmicha i Müllera
DPA/PIXSELL /Shabani u društvu Alabe, Kimmicha i Müllera

Gorica dovela igrača kojeg je Bayern prije pet godina prodao Wolvesima za milijun i pol eura

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 16.09.24. | 21:55

U njemačkom velikanu trenirao ga je Niko Kovač

Gorica je službeno objavila dovođenje novog pojačanja. Kako je turopoljski klub naveo na svojoj stranici, novi igrač trenutno sedmoplasirane momčadi Hrvatske nogometne lige je 25-godišnji veznjak Meritan Shabani.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Shabani se Goričanima priključio još prije desetak dana, a svojim potpisom na dvogodišnji ugovor, jučer je i službeno postao novi član kluba.

U svom nogometnom životopisu, Shabani ima klubove poput Bayerna u kojem je proveo 13 godina, zatim Wolvesa, nizozemskog VVV-Venlo te švicarskog Grasshoppera za kojeg je nastupao 34 puta. Švicarski velikan bio mu je posljednji klub u karijeri, prije dolaska u Veliku Goricu.

"Veselim se novom izazovu ovdje u Hrvatskoj. Otkako sam stigao imam odličnu komunikaciju sa stožerom i cijelom ekipom te se nadam da ću svojim kvalitetama pomoći Gorici i svojim novim suigračima", rekao je Shabani.

Inače, Shabani je za seniore Bayerna upisao tri nastupa, dva u Bundesligi i jedan u DFB-Pokalu, a sve skupa je odigrao tek 58 minuta u spomenutim utakmicama. U dva od ta tri nastupa, trener Bavaraca bio je Niko Kovač, dok je u jednom navratu Shabanija vodio Jupp Heynckes.

Bayern je napustio u kolovozu 2019. godine, kada ga je za 1.5 milijun eura kupio Wolverhampton, ali se u Engleskoj nije proslavio. Za popularne Vukove, upisao je tek jedan nastup. (I.M.)



Tagovi

Hrvatska nogometna ligaHNLHNK GoricaLjetni prijelazni rokLjetni prijelazni rok 2024.Meritan Shabani

Ostale Vijesti