Luka stanzl/PIXSELL
Luka stanzl/PIXSELL

Skomina: „Diallu ne bih dao drugi žuti, a VAR je u Šibeniku odradio odličan posao”

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 16.09.24. | 20:22

Slovenski sudac Damir Skomina za MaxSport prokomentirao je sudačke odluke 6. kola HNL-a.

Sudački ekspert Damir Skomina u MaxSportovoj emisiji prokomentirao je sporne situacije nedavno završenog kola Hrvatske nogometne lige.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Sudac nije u poziciji da to jasno vidi. Ristovski ide neoprezno i riskira žuti karton. Sudac je trebao u najmanju ruku svirati prekršaj.”

Žuti karton Livaji zbog napucavanja lopte bio je opravdan, a nakon toga je prokomentirao dva žuta kartona za Ismaela Dialla.

„Prvi žuti karton je opravdan. Iskreno, nikad ne bih dao drugi žuti karton za ovo igranje rukom Diallu. On je spriječio da lopta dođe do Petkovića, no napadač Dinama je bio u kontaktu s obrambenim igračem, bio mu je na leđima i tako bi mu otežao dolazak na loptu i ulazak u šansu. Da je ovako igrao rukom u kaznenom prostoru, Diallo ne bi dobio žuti karton jer bi dovoljna kazna bio jedanaesterac.”

Potom se u analizu uključio Joško Jeličić.

„I Hrvoje i ja smo imali mnogo suigrača koji su bili sjajni na treningu i malim utakmicama, ali na derbijima nisu bili dobri. Tako i za Pajača vrijedi. Nije on loš sudac, ali nije mu prvi puta da ima ovakvo izdanje u derbijima. On nema osobnost da se nosi s pritiskom derbija.”

Hrvoje Vejić bio je vrlo kratak u ocjeni suđenja Igora Pajača.

„Sve situacije su bile na štetu jednog kluba. A zadnji puta na Poljudu kada je Pajač sudio Hajduk – Dinamo, isto tako su bile greške isključivo na štetu jednog kluba. Samo to ću reći”, kazao je Vejić.

„Bio sam na utakmici i nisam imao dojam da je sudac naklonjen Dinamu”, dodao je Skomina.

Potom je Slovenac prešao na analizu spornih situacija s preostalih utakmica. Prvi na redu bio je pad Vedrana Jugovića u 16-ercu na utakmici Osijeka i Slaven Belupa.

„Na osnovu snimke ne možemo vidjeti da je jasan prekršaj, ali po govoru tijela Jugovića zaključujem da se ipak nije radilo o 11-ercu jer je prelako prihvatio odluku suca. On je kapetan Osijeka i mogao je malo žešće raspravljati sa sucem, ali se samo okrenuo i nastavio s utakmicom.”

Skomina je također potvrdio sudačku odluku s dvoboja Istre 1961 i Lokomotive, kada su domaćini u završnici dvoboja tražili kazneni udarac zbog igranja rukom.

No, duel Valinčića i Fetaija sudac Ante Terzić označio je dovoljnim za 11-erac.

„Na prvi pogled ne bih rekao da je prekršaj, kamera pokazuje da je sudac u krivu, ali kroz svoje sudačko iskustvo i reakciju Fetaija, koji nije reagirao burno, imam osjećaj da je došlo do kontakta”, s čime se složio i Joško Jeličić.

Za kraj je Skomina komentirao dvije situacije s dvoboja Šibenika i Varaždina.

„VAR sudac je u obje situacije bio odličan. Glavni sudac nije mogao biti siguran u svoje odluke jer se igra prebrzo zbila. Imao sam dojam da je kazneni udarac, ali je ruka igrača toliko zatvorena da nije kažnjiva, igrač naprosto ne može zalijepiti ruku uz tijelo. Sudac to nije mogao nikako vidjeti i ovo je bila fantastična odluka VAR sobe.”

Santiniju je u prvom poluvremenu dosuđen izravni crveni karton zbog gaženja Latkovića.

„Santini ga je gazio, ali Latković mu je podmetnuo nogu i Santini naprosto negdje mora stati. Za mene ovo ne da nije crveni karton, nego niti žuti. Srećom pa je VAR soba ispravila suca i gledali smo utakmicu 11 na 11.”

Spomenimo da su u VAR sobi na Šubićevcu sjedili Fran Jović i Luka Pušić, dok je glavni sudac bio Ante Čulina.



Tagovi

Hrvatska nogometna ligaHNLDamir Skominapovjerenik za suđenje Prve HNLsuđenjeSuciVAR suciOko sokolovo

Ostale Vijesti