Germania
Germania

Najava dana: Vaterpolski klasik u Zagrebu, derbi u Euroligi, a ima i rukometa

Vrijeme Čitanja: 4min | čet. 17.10.24. | 07:59

Provjerite što smo vam za danas izdvojili

Mladost – Pro Recco, 20.45

(Vaterpolo, Eurokup)

Iako je u pitanju utakmica drugog najjačeg europskog klupskog natjecanja, u njoj pratimo duel najtrofejnijih momčadi Lige prvaka. Pro Recco je tijekom ljeta bio na rubu bankrota, ali u posljednji tren pojavio se američki investitor koji je spasio klub, no prekasno da se uključe u Ligu prvaka. Mladost je, pak, uoči sezone dovela 10 igrača, gotovo pola hrvatske reprezentacije, ali start sezone bio je jako loš i Damir Vincek morao je mjesto na trenerskoj klupi prepustiti legendarnom Igoru Milanoviću. S druge strane kao trener će biti Sandro Sukno, tako da ćemo imati interesantan dvoboj u bazenu, ali i uz njega.

Alba – Fenerbahce, 19.30

(Košarka, Euroliga)

Nimalo iznenađujuće, berlinski sastav je i ove godine na papiru jedan od slabijih u Euroligi i kandidat je za samo dno ljestvice. U sezonu su ušli s dva poraza, ali su u trećem kolu pobijedili Lyon. S druge strane,, Fenerbahce je krenuo s dvije pobjede, ali su dojam u potpunosti pokvarili teškim domaćim porazom od Crvene zvezde. Stoga klub iz Istanbula ima imperativ pobjede kako ne bi produbili krizu, a Alba im tradicionalno odgovara te imaju četiri uzastopne pobjede protiv njih.

Maccabi TA – Partizan Mozzart, 20.05

(Košarka, Euroliga)

Na papiru će Maccabi ugostiti Partizan, ali beogradskom sastavu ovo neće biti nikakvo gostovanje jer zbog ratnog stanja u pojasu Gaze i na jugu Libanona Maccabi već drugu sezonu domaće utakmicu igra u dvorani Aleksandar Nikolić. Partizan je favorit za pobjedu u ovom duelu, a u prilog im ide i činjenica da su od posljednjih šest međusobnih duela, kao pobjednici izašli iz njih četiri.

Milano – Žalgiris, 20.30

(Košarka, Euroliga)

Domaćin je već sezonama sinonim za loše uložen novac. Milano je klub koji spada među najbogatije euroligaše, ali ponovno nisu dobro krenuli u sezonu. Imaju samo jednu pobjedu u prva tri kola, dok Žalgiris ima dvije. U posljednje dvije sezone igrali su četiri puta međusobno, a u sva četiri navrata pobjedu je proslavio najveći sportski klub iz Litve.

Bayern – Paris, 20.45

(Košarka, Euroliga)

U redovima bavarske momčadi imamo i jednog od rijetkih hrvatskih igrača - centra Danka Brankovića. Obje momčadi nakon tri kola imaju identičan omjer - po jednu pobjedu i dva poraza. Parižanima je ovo prva sezona u Euroligi, a ujedno će ovo biti i prvi međusobni ogled Bayerna i Parisa. Domaćin u utakmicu ulazi kao priličan favorit.

Real Madrid – Panathinaikos, 20.45

(Košarka, Euroliga)

Derbi dana u Euroligi neupitno se igra u Madridu. Iako forma Reala nije dobra na startu sezone, ipak se radi o dvoboju prošlosezonskih finalista, a koji i ove sezone imaju rostere vrijedne najviših ciljeva. U prva tri kola, Real je upisao čak dva poraza, dok je Panathinaikos na omjeru od dvije pobjede i jednog poraza. Finale eurolige uvjerljivo je, s čak 15 poena razlike, otišlo na stranu Grka.

Valencia – Venezia, 19.00

(Košarka, Eurokup)

Momčad s obala Sredozemnog mora i današnji domaćin velik je favorit protiv talijanskog sastava. Veneziju kao trener vodi iskusni Hrvat Neven Spahija, a da ovo bude dvoboj u hrvatskom znaku, pobrinuo se i Goran Filipović koji je odnedavno jedan od razigravača Valencije.

Veszprem – Fredericia, 18.45

(Rukomet, Liga prvaka)

Mađari su godinama poznati kao jedni od najvećih tragičara Lige prvaka, koju usprkos brojnim prolascima na Final four još uvijek nisu uspjeli osvojiti. Ali, prije 10-ak dana postali su pobjednici 17. izdanja Super Globea, Svjetskog klupskog prvenstva rukometaša u Kairu nakon što su u finalu nakon produžetaka pobijedili dvostrukog branitelja naslova Magdeburg sa 34-33. Na krilima tog trofeja kreću u pohod na Ligu prvaka, a danas će sve osim njihove pobjede biti veliko iznenađenje.

Kolstad – Kielce, 18.45

(Rukomet, Liga prvaka)

Domaćin je na posljednjem mjestu ljestvice s jednom pobjedom iz četiri kola i to protiv Zagreba. U goste im stiže poljski velikan Kielce, koji nije u najboljoj formi na startu sezone. U Ligi prvaka imaju polovičan učinak od dvije pobjede i dva poraza, dok su nedavno u domaćem prvenstvu poraženi u derbiju od Wisle. Inače, ove momčadi drugu su sezonu u nizu zajedno u grupi, a prošle je u oba navrata slavio poljski sastav.

Sporting – Füchse Berlin, 20.45

(Rukomet, Liga prvaka)

Ovo je možda i derbi dana u Ligi prvaka. Sporting je dominantan bio u prva tri kola, razbili su i nedavno okrunjene prvake svijeta iz Veszprema, a predvode ih najtalentiranija braća svjetskog rukometa - Costa. No, u prošlom kolu neplanirano su izgubili jedan bod na gostovanju u Sjevernoj Makedoniji kod Eurofarm Pelistera. Berlinski sastav je nakon poraza u 1. kolu, upisao tri pobjede i ima priliku, predvođen najboljim igračem svijeta Mathiasom Gidselom, novom pobjedom preskočiti Sporting na ljestvici skupine A.

 


Tagovi

najava danaGermania Sport kladionicakladionicakladionicekladioničarski dan

Ostale Vijesti