Sanjin Strukic/PIXSELL
Sanjin Strukic/PIXSELL

Zagrepčani s velikim hendikepom na gostovanju, a Nantes u nizu od šest pobjeda

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 23.10.24. | 08:00

Na teškom terenu hrvatski prvaci traže bodove, a utakmica je na rasporedu od 20.45

Rukometaši Zagreba otputovali su na gostovanje u rukometnoj Ligi prvaka nakon dvije domaće utakmice. Pick Szeged i Barcelona bili su preteški takmaci, iako je Zagreb imao dijelove u tim utakmicama gdje su pokazali da imaju što reći na europskom terenu, no nedovoljno za skupljanje bodova. Nakon 5. kola Nantes je drugi u skupini sa šest bodova, a Zagreb sedmi s dva boda. Svoju potragu za novim bodovima Zagrebaši nastavljaju danas od 20.45 kada će hrvatski rukometaši gostovati kod francuskog viceprvaka HBC Nantesa.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Zagreb je, podsjetimo, prošli tjedan izgubio treću uzastopnu utakmicu Lige prvaka od Barçe (31-29). Oko 12.000 navijača je u Areni Zagreb moglo prisustvovati žestokoj borbi Zarebaša i Katalonaca u kojoj su u redovima domaćih briljirali Filip Glavaš s devet golova i Ante Grbavac s 47 posto obrana. Nažalost, nedovoljno da bismo dobili povijesnu senzaciju pa će hrvatski prvaci tražiti dalje svoje prilike.

Prošli tjedan, Nantes je uzeo bodove u Magdeburgu (32-28), zahvaljujući Aymericu Minneu koji je postigao devet golova, njihovu prvu pobjedu u povijesti protiv Magdeburga. Najbolji strijelac Nantesa Valero Rivera zabio je dosad 31 gol, samo dva više od Zagrebove haubice - Luke Lovre Klarice. Osim lijevog krila Nantesa, Tu je Aymeric Minne, srednji vanjski s 26 golova, koji igra i obranu i napad, ali i njegovi partneri s lijeve i desne strane Thibaud Briet i Ayoub Abdi sa 17, odnosno, 16 pogodaka u Ligi prvaka ove sezone. Naravno, daleko od toga da su Francuzi dobri samo u napadu. Na golu im je naš Ivan Pešić koji je na solidnih 25,7 posto obrana, a na sličnim se brojkama vrti i Ignacio Biosca Garcia. Čvrstoću im ispred njih daje snažna i kompaktna obrana u kojoj se ističe Slovenac Matej Gaber koji je došao iz Szegeda 2024. godine, ali i domaći Nicolas Tournat.

Francuze krasi doista oku ugodan rukomet. Brza tranzicija, čvrsta obrana i lukavi napadi bit će nasuprot ranjenih Zagrepčana. Ozljede su permanentne u hrvatskom pvaku, a uz od ranije ozlijeđene Faljića, Kraljevića i Čavara, sada su ostali i bez Timura Dibirova kojega je, priznao je to i Andrija Nikolić, jako teško nadomjestiti. Bit će to veliki hendikep za Zagreb, osobito kada je Nantes u nizu od šest pobjeda i to sve od redom, dosta uvjerljive.

Ipak, Zagrepčani su najavili da u Nantes ne idu s bijelom zastavom, ali da će biti lako tražiti bodove u Palais des sports de Beaulieu- neće. Pokazuje to i međusobna povijest. Naime, igrali su šest puta jedna protiv druge, Nantes je dobio četiri utakmice, Zagreb jednu, a jedna je utakmica završila remijem. Što se tiče domaćih prvenstava, prošlog vikenda Nantes je svladao Tremblay (30-24), dok je Zagreb slavio na Zametu (47-25). Početak tog dvoboja na rasporedu je u 20.45 sati, uz izravan prijenos na programu Arena Sport televizije.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

RK ZagrebNantesRukometna Liga prvaka

Ostale Vijesti