REUTERS/Thilo Schmuelgen
REUTERS/Thilo Schmuelgen

Četverostruki prvak Europe u Našicama, Duvnjak: „Uvijek je posebno igrati u Hrvatskoj“

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 22.10.24. | 09:49

Bit će to prvi međusobni susret dviju momčadi u europskim klupskim natjecanjima

U Našice večeras od 20.45 stiže četverostruki osvajač Lige prvaka i najtrofejnija njemačka momčad THW Kiel, na čelu s kapetanom hrvatske reprezentacije Domagojem Duvnjakom. Tu su i najskuplji vratar svijeta - Andreas Wolff, ali i drugi velikani poput Pekelera, Wienceka, Dahmkea, Bilyka, Landina, Overbyja... Birajte čiji autogram želite jer su svi redom ispisali najbogatije stranice rukometne povijesti.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

"Veselim se utakmici. Za mene je uvijek nešto posebno igrati u Hrvatskoj. Mislim da ću prepoznati neka poznata lica ne samo na terenu nego iu publici", rekao je Domagoj Duvnjak uoči ove utakmice.

Našičani su uoči novog europskog ispita ostvarili pobjedu nad Čakovcem u domaćem prvenstvu 32-27 (18-13), unatoč napornom putu u Španjolsku koji je sigurno ostavio traga na momčadi. No, morali su se Slavonci ekspresno vratiti u europski 'mode'. Bit će to prvi međusobni susret dviju momčadi u europskim klupskim natjecanjima. Naravno, Kiel ne samo da je favorit u ovoj utakmici, nego je i favorit za osvajanje lige, budući da je zapravo neobično to što su Zebre u drugom razredu europskih natjecanja.

Kiel nakon dvije utakmice ima maksimalna četiri boda i na vrhu je skupine, dok Nexe još uvijek čeka svoju prvu pobjedu na turniru, jer su na trećem mjestu u skupini sa samo jednim bodom. Nijemci su dobili oba susreta u ovoj sezoni Europske lige. Prvo su s 32-27 kod kuće protiv Torrelavege, a potom i 32-28 u gostima kod Vojvodine pokupili bodove, a sada se novima nadaju u Našicama. Što se Slavonaca tiče, obje utakmice bile su vrlo izjednačene. Izgubili su od Vojvodine 36-35 prije nego što su podijelili bodove s Torrelavegom 32-32.

"Kiel je najtrofejniji njemački klub i uz Barcelonu vjerojatno najveći rukometni klub na svijetu. Naravno, svi se veselimo, bit će to pravi spektakl u dvorani. Za mnoge igrače koji nisu imali priliku igrati protiv Kiela bit će to posebna utakmica, a uvjeren sam da će tribine biti premale da prime sve gledatelje. Moramo biti optimisti, Kiel je naravno favorit, ali ako vjerujemo u sebe i pobjedu, onda je sve moguće", rekao je pivot Nexea Krešimir Kozina, koji je čak devet godina proveo u Bundesligi, a trener Krešo Ivanković je poručio:

"Velika nam momčad stiže u Našice. Motivacija za ovakvu utakmicu nam ne treba i svi igrači koji budu u sastavu pružit će maksimum. Za senzaciju nam treba ponajprije jako dobra igra u obrani, jako dobra tranzicija bez tehničkih pogrešaka i kontrolirani i sustavni napad koji mora raditi svih 60 minuta. Svi dečki moraju biti fokusirani cijelu utakmicu. I, naravno, trebamo gromoglasnu podršku naših navijača, u što uopće ne sumnjam. Vjerujem da se možemo na kraju onda zajedno veseliti."

Valja naglasiti da je Kiel bio prejak za posljednjeplasirani Potsdam 27-23 u Bundesligi, a iako su Našičani najavili da će ova utakmica biti praznik rukometa, uvijek se treba nadati mogućoj senzaciji. Rukomet ih je nemali broj puta priuštio na radost 'Davida' protiv 'Golijata'.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

RK NexeEuropska liga rukometašaKiel

Ostale Vijesti