REUTERS/Daniele Mascolo
REUTERS/Daniele Mascolo

Nomen est omen! Nigerijac čiji brat igra u Prvoj NL u debiju u 90+2. zabio za slavlje u Ligi prvaka!

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 23.10.24. | 11:35

Braća nemaju isto prezime jer ih je onomad bilo strah od moguće otmice nekog od članova obitelji...

Povremeni nigerijski reprezentativac Isaac Success svoj je nogometni put odlučio nastaviti u UAE-u. Nakon razlaza s Udineseom, 28-godišnji napadač potpisao je za Al Wasl, klub kojeg su nekoć vodili Tomislav Ivić, Vinko Begović te Srećko Juričić. Al Wasl je aktualni prvak UAE-a, momčad trenutno vodi srpski stručnjak Miloš Milojević, a prva zvijezda momčad je Haris Seferović. Nakon pet odigranih kola nalaze se na osmom mjestu sa samo sedam osvojenih bodova, a Success je došao kako bi riješio problem realizacije što momčad muči otpočetka nove sezone.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

I bome je u tome uspio! Svoj debitantski nastup za novu momčad Success je okrunio pogotkom u 90+2. minuti utakmice čime je svojoj novoj momčadi donio pobjedu u azijskoj Ligi prvaka. Kad je ušao u igru, u 78. minuti, Al Gharafa je vodila s 1-0, da bi na kraju Success svojoj momčadi donio veliki uspjeh (čitaj: tri boda) zabivši u samom finišu pogodak za potpuni preokret i 2-1 pobjedu svoje nove momčadi.

Success je u svojoj bogatoj nogometnoj karijeri, osim za ranije spomenuti Udinese, igrao za Watford, Malagu i Granadu. U Serie A upisao je 79 nastupa, u La Ligi 58, a odigrao je i četiri utakmice u dresu Super Orlova za koje je debitirao 2017. godine. Zanimljivo, Success je mlađi brat Goodnessa Ajayija (30), ofenzivca Opatije. Zanima vas kako je moguće da braća nemaju isto prezime? Prema neslužbenim informacijama Isaac je promijenio prezime još kad je bio maloljetnik (uz suglasnost obitelji) zbog – straha od otmice! Naime, u Nigeriji se često događaju otmice članova obitelji poznatih nogometaša, naročito kad se njih više bavi poslom koji sam po sebi generira veliki novac (nogomet). Kako je stariji brat Ajayi prilično obećavao u svojim počecima (taman kada je Isaac prelazio u Udinese), obitelj je savjetovana da promijene u papirima ime i prezime mlađeg sina. I nije to takav prvi, a sasvim sigurno ni posljednji slučaj. Ne tako davno je John Obi Mikel, nekadašnji kapetan Nigerije, u svojem podcastu pričao o tome kako su mu lokalni kriminalci oteli oca na dan kad je s reprezentacijom na SP-u 2018. igrao utakmicu protiv Argentine. Mikel je također istaknuo kako je to 'normalno' zbog velikog siromašta u Nigeriji te da je upoznat s time da mnogi igrači mijenjaju imena zbog straha od nečeg sličnog. Na njegovu sreću, cijela priča imala sretan završetak, a za kraj je dodao i kako mu se tada za pomoć ponudio njegov nekadašnji šef Roman Abramovič koji je bio spreman 'poslati svoje ljude dolje' da pronađu njegovog oca. Mikel nije htio ništa riskirati te se na ponudi zahvalio, s tim da je u podcastu potom ispričao kako bi sigurno prihvatio Abramovičevu pomoć da otmičari nisu prethodno sve napravili prema dogovoru.

No, vratimo se mi Isaacu. Dakle, za novi klub debitirao je na najbolji mogući način, a iako Success nije negovo pravo prezime, izgleda kako je prije 10-ak godina ime i prezime odabrao savršeno. Nomen est omen!

Spomenimo za kraj kako je s novim klubom Success je potpisao do kraja sezone uz mogućnost produljenja za dodatnu godinu. Iako, kako je krenuo, brzo će u Al Wahdi tu klauzulu aktivirati...

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Goodness AjayiNigerijaAl WaslUjedinjeni Arapski EmiratiIsaac Success

Ostale Vijesti