Foto: Aleksandar Šijan/HMNK Rijeka
Foto: Aleksandar Šijan/HMNK Rijeka

Riječani prolaz u osminu finala traže na gostovanju u Splitu, Fetić: „Izostanak trenera je nedostatak, ali svakako idemo po pobjedu“

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 23.10.24. | 10:37

Teo Turk dodao je kako je atmosfera u momčadi odlična te da momčad s Kvarnera nije nezadovoljna osvojenim bodom protiv Zeleno-žutih

Ovaj tjedan čekaju nas utakmice 1/16 finala hrvatskog futsal kupa, a Hrvatski malonogometni klub Rijeka prolaz dalje tražit će na gostovanju kod protivnika koji im je nanio jedini poraz prošle sezone u 1. HMNL – MNK Splita. Ekipa podno Marjana ujedno je i najtrofejniji hrvatski malonogometni klub, njihovu riznicu krasi 8 prvenstava te 10 kupova, a u sezoni 2001./2002. ostvarili su najveći uspjeh hrvatskih klubova u Europi – 3. mjesto u Ligi prvaka. Upravo su sve te činjenice ogroman motiv Riječanima, oni u Split dolaze po pobjedu i prolaz!

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Rijeka nakon uvertire u hrvatskom prvenstvu, gostovanja u Puli na kojem su remizirali rezultatom 3-3 izgleda jako dobro, što potvrđuje i sam rezultat. Pokazali su kvalitetu, trku i pobjednički mentalitet. Pojačanja igraju fenomenalno, ekipa djeluje skladno i kompaktno, vidan je trenerski potpis Omišanina Duje Maretića, koji nažalost neće voditi ekipu u Splitu zbog obveza u mladoj reprezentaciji. Njegovu ulogu će preuzeti pomoćni trener Romano Pejnović. Unatoč nedostatku trenera, Riječani spremni i motivirani dočekuju utakmicu, što nam potvrđuje najbolji strijelac i asistent kluba, Alen Fetić:

„Važno je da uđemo u utakmicu kako treba, igramo protiv najtrofejnijeg hrvatskog kluba iza kojeg stoje velika imena koja su osvajala prvenstvo. Čeka nas teška utakmica, moramo dati svoj maksimum kako bismo osigurali prolazak u iduću fazu. Ekipa izgleda odlično, atmosfera je pozitivna, izgledamo kao prava klapa. Treniramo intenzivno i naporno te imamo želju to pokazati na terenu.

Zadovoljni smo utakmicom u Puli. Moglo je bolje, ali kad se podvuče crta, uzeli smo bod na teškom gostovanju protiv jakog protivnika što nam mora biti poticaj za dalje. Sve u svemu, radimo, trudimo se, napredujemo utakmicu po utakmicu, fokus je izboriti prolaz u Splitu, onda idemo dalje.

Putujemo bez trenera što svakako je nedostatak, ali mi smo ekipa profesionalaca, u susret ćemo ući maksimalno angažirano i odraditi ga kako treba. Dat ćemo sve od sebe da se nedostatak trenera ne osjeti.“

Foto: Aleksandar Šijan/HMNK RijekaFoto: Aleksandar Šijan/HMNK Rijeka

Iako se MNK Split natječe u drugoj ligi, njihova momčad posjeduje veliku kvalitetu te će zasigurno protiv Rijeke pružiti odličnu igru i spektakl pred publikom. Rijeka dodatnu motivaciju pronalazi u činjenici da je jedino od Splićana poražena prošle sezone te će u Gripama dati svoj maksimum da dođe do iskupljenja.

„Utakmica u Puli bila je za nas teška, no za publiku jako zanimljiva uz mnoštvo prilika sa obije strane. Nismo razočarani bodom, nikome neće biti lako uzeti tamo bodove. Protiv Splita, kao i svaku utakmicu idemo po pobjedu od prve sekunde. Bit će teško, ali učinit ćemo sve da dođemo do osmine finala.

Atmosfera u ekipi je odlična od prvog dana, svaki trening svi dajemo 100% od sebe i jako smo motivirani za sve izazove“, izjavljuje slovenski reprezentativac Teo Turk koji se klubu priključio na ljeto.

Utakmica je na rasporedu 26. listopada u 20.00 u splitskoj dvorani Gripe.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

HMNK Rijeka

Ostale Vijesti