Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

Rene Poms službeno predstavljen kao novi trener austrijskog bundesligaša

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 23.10.24. | 12:55

Sjajne izvedbe njegove momčadi u Grčkoj nisu prošle nezapaženo

Rene Poms novi je trener austrijskog bundesligaša GAK-a 1902. Povratnik u elitni razred austrijskog nogometa se nakon 10 odigranih kola nalazi na začelju sa svega četiri osvojena boda zbog čega je Uprava kluba bila prisiljena reagirati i zahvaliti se treneru Gernotu Messneru koji je klub vodio nešto više od tri godine. Stručnjak iz Villacha potpisao je sporazumni ugovor još u ponedjeljak, da bi već u utorak Poms s novim klubom potpisao ugovor do lipnja 2026. godine. Poms u GAK 1902 dolazi iz Grčke gdje je dosad radio kao trener PAS Giannine.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Poms je dugi niz godina bio desna ruka Nenada Bjelice, a samostalnu trenersku karijeru započeo je u Osijeku nakon što je današnji trener Dinama dobio jednostrani otkaz od Bijelo-plavih. Kako je još i ranije naslućivao da bi se volio okušati u ulozi samostalnog trenera, iz Osijeka su mu odlučili dati priliku da nastavi voditi prvu momčad nakon razlaza s Bjelicom. Zanimljivo, i Bjelici i Pomsu je posljednja utakmica na klupi Osijeka bila protiv Hajduka, s tim da su im ishodi bili nešto drugačiji…

Po odlasku iz Osijeka zaposlio se u DSV Loebenu s kojim je prošle sezone dogurao sve do polufinala Austrijskog nogometnog kupa. Bečki Rapid ispostavio se kao preveliki zalogaj za njegovu tadašnju momčad, s tim da je svakako vrijedno hvale to što je na putu do polufinala izbacivao Altach, WAC i WSG Tirol.

Aktualnu sezonu je započeo bez angažmana, da bi onda na njegovu adresu stigao poziv iz Grčke gdje je preuzeo PAS Gianninu, prošlosezonskog prvoligaša koji je ispao iz elitnog razreda grčkog nogometa, ali se u njega želi ekspresno vratiti. Iako je u nešto više od tri mjeseca ostvario jako kvalitetne rezultate (pet pobjeda, remi, dva poraza, gol-razlika 24-7), kad je dobio poziv iz austrijske Bundeslige nije dvojio ni sekunde…

GAK 1902 je kroz povijest oduvijek bio naklonjen Hrvatima, imali su ih čak 26, a uvjerljivo najveći trag u klubu ostavili su Mario Barzina, Mario Tokić i Damir Mužek. Klub je početkom osamdesetih prošlog stoljeća vodio i ponajveći hrvatski nogometni stručnjak svih vremena, Zlatko Čajkovski, a jedini naslov prvaka momčad je osvojila u sezoni 02./03.

Poms u GAK 1902 dolazi sa pomoćnikom Dinom Škvorcom, nekadašnjim U21 reprezentativcem Hrvatske i bivšim igračem Dinama te mladim analitičarom Robinom Krasniqijem koji je dio njegovog stožera otkako je Poms postao samostalni trener Osijeka. Na klupi novog kluba debitirat će ove subote kad GAK 1902 očekuje okršaj protiv - Rapida. Eto, idealna mu je to prlika da im servira hladnu osvetu za ranije spomenuti prošlosezonski poraz. Pa nek' mu je sa srećom. (I.A.S.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Rene PomsAustrijska BundesligaGAK 1902

Ostale Vijesti