Goran Stanzl/Pixsell
Goran Stanzl/Pixsell

Poms za Germanijak: “Vodio sam umjesto Bjelice šest ili sedam utakmica. Većinu smo dobili”

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 22.10.24. | 10:46

Trener koji je dobar dio trenerske karijere Nenada Bjelice sjedio s njim na klupi opisao je za Germanijak kako se priprema momčad koja igra bez trenera i koji je uostalom vodio nekoliko utakmica s klupe umjesto trenera Dinama

Neće ovo biti prvi put Nenadu Bjelici da svoju momčad vodi s tribina. Uostalom, kada je nedavno predstavljen u Maksimiru klub je iskoristio sjedalicu na kojoj je sjedio svojevremeno kada je bio isključen na jednoj od Dinamovih utakmica da ga predstavi javnosti.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

U Bundesligi je Bjelica bio suspendiran nakon okršaja sa Saneom na tri utakmice koje je umjesto njega vodio Danijel Jumić koji će i u srijedu sjediti na klupi Dinama. U HNL-u ga nije bilo na nekoliko utakmica iz više razloga a tada ga je mijenjao Rene Poms. A upravo smo okrenuli njegov broj u Grčkoj da se pokuša prisjetiti kako to izgleda kada pomoćnik vodi utakmicu umjesto Bjelice.

“Nije bila samo ta Benfica iako je svi često spominju. Vodio sam momčad šest ili sedam utakmica kada Nenada nije bilo zbog suspenzije ili nekih drugih razloga i većinu tih utakmica smo dobili”, javio se Poms iz Grčke gdje je ovih dana zaključio svoju priču na klupi PAS Giannine. Ostavio je momčad na trećem mjestu s tri boda zaostatka za Larisom.

“Što se same pripreme za utakmicu tiče, tu nema nekih posebnih promjena u odnosu na standardnu pripremu. Trener je sa svojim stručnim stožerom cijelo vrijeme u pripremu utakmice. Nenad će biti s njima na dan utakmice tijekom jutarnje aktivacije i na video analizi poslije toga”, otkrit će Rene Poms. Prave promjene i odstupanja od uobičajenog scenarija pripreme utakmice nastupa točno devedeset minuta do početnog zvižduka. U tom trenutku suspendirani trener ne smije imati više doticaj s momčadi sve do kraja utakmice.

“On se povlači, a pomoćnik koji je određen da vodi utakmicu preuzima stvari u svoje ruke. Međutim, u tom trenutku apsolutno svi u momčadi znaju što trebaju činiti. I igrači na terenu i trener koji ga mijenja na klupi. Napravljen je plan igre i strategija te su sigurno dogovoreni način kako reagirati tijekom same utakmice”, tumači naš sugovornik koji je osim privilegije da vodi momčad s klupe imao i zadatak da vodi posljednji sastanak prije same utakmice.

“U tom trenutku trenera više nema u svlačionici i pomoćnik preuzima taj sastanak. Tijekom utakmice, pomoćnik je taj koji vodi sve oko igre. Ako ima nekih promjena na koje se mora odlučiti, odluka je isključivo njegova. No, jasno da se vodi idejom koja je otprije dogovorena. Na koncu, trener koji vodi utakmicu drži i sastanak u svlačionici u poluvremenu kada igračima daje upute za nastavak igre”.

Rene Poms gledat će utakmicu iz Salzburga, navijati za Dinamo i svoje bivše kolege u stručnom stožeru “modrih”.

“Imam dobar osjećaj uoči te utakmice. Vjerujem da je Nenad sve pripremio kako treba i da bi se svi skupa mogli veseliti nakon dvoboja u Salzburgu”, poruka je Renea Pomsa.




Tagovi

Rene PomsNenad BjelicaGNK DinamoLiga prvakaRed Bull Salzburg

Ostale Vijesti