Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Dinamo kompletan: Petković će igrati, Cordoba pomilovan! Bjelica radi sve, ali ne smije na klupu

Vrijeme Čitanja: 4min | uto. 22.10.24. | 08:00

Bjelica u srijedu neće voditi momčad, ali će u Salzburgu odraditi press-konfrenciju i trening. Na kojemu će i odlučiti kakvu će ulogu namijeniti Bruni Petkoviću

Dinamo će u Salzburgu biti kompletan. Barem na papiru. Naime, Nenad Bjelica je u ponedjeljak nakon treninga odredio popis igrača, koje vodi na utakmicu protiv Red Bulla (srijeda, 21 sat). Na tom je popisu 24 imena, ne nedostaje nitko od onih, koji su prijavljeni za Ligu prvaka. Što znači da će za utakmicu, definitivno, konkurirati i Bruno Petković. Iako nije potpuno fit, ne može se reći da je 100 posto spreman, Petković je u momčadi, što znači da će u Salzburgu gotovo sigurno i zaigrati. Jedino u slučaju da mu se do utakmica stanje pogorša, ali u ovom trenutku Petković sigurno konkurira za momčad.

E sad, pitanje je kako će Nenad Bjelica procijeniti njegovu situaciju, smatra li da Petković može odigrati 90 minuta, ili nije spreman za takav napor. I, ako nije, kako ga onda dozirati, krenuti s njim od prve minute ili ga, kao u Puli, ubaciti kao 'džokera' s klupe? To je ta dvojba, koju još ima Dinamov trener kad je Petković u pitanju. Vjerujemo da ih ima još nekoliko na drugim pozicijama u momčadi. To da su svi na popisu znači da je tu i Ivan Nevistić, koji ne bi trebao biti upitan za 'jedinicu' u Salzburgu, a tu je i Samy Mmaee, koji se vraća nakon ozljede. Marokanca nije bilo u kadru još od onog teškog poraza u Koprivnici (1-4) od Slaven Belupa. Očekivali smo ga barem na klupi u Puli u subotu, međutim, nije ga bilo u zapisniku. Mmaee je odlično krenuo u sezonu, no ušao je i on u crnu seriju, bio krivac za Livajin gol u Maksimiru, potom slab i u Münchenu i Koprivnici. Tamo se ozlijedio, mjesec dana je bio izvan terena, a Nenad Bjelica u međuvremenu je u standardnog prvotimca pretvorio Raula Torrentea. Sad se Mmaee vraća u kadar, vidjet ćemo kako stoje njegove akcije kod novoga trenera i je li igrač po Bjeličinu ukusu. Kad već govorimo o popisu igrača za utakmicu, spomenimo i Juana Cordobu. Kolumbijac je u Puli trebao početi u prvih 11, ali je zakasnio na sastanak uoči utakmice i Bjelica ga je kaznio klupom. Nije niti ulazio u igru.

"To je naša interna stvar i to ćemo tako i riješiti", kazao je Dinamov trener nakon remija (2-2) s Istrom, a to što je Cordoba među 24 igrača u Salzburgu, dokaz je da teže kazne neće biti. Što, naravno, opet ne znači da će Cordoba protiv Red Bulla biti u prvih 11, sve ovisi kakve zamisli u Austriju nosi Dinamov trener. Kritizirao je nakon Pule učinak krilnih igrača u zadnjim utakmicama, ne bi, stoga, bilo ništa čudno da protiv Salzburga istrči bez krilnih igrača.

Inače, kao što je poznato, zbog crvenog kartona u utakmici s Monacom u prvom kolu Lige prvaka, Bjelica neće moći sjediti na klupi. Suspendiran je na tu jednu utakmicu, ali ta suspenzija uključuje 'samo' vođenje utakmice. Odnosno, od dolaska na stadion na dan dvoboja, Bjelica više ne smije biti s momčadi niti komunicirati s nekim iz stožera. Iako, naravno, u vrijeme moderne tehnologije, takvu je komunikaciju nemoguće spriječiti. No, službeno, Dinamo će s klupe voditi Danijel Jumić, zajedno s ostalim Bjeličnim pomoćnicima, ali Bjelica će moći odraditi sve ostale stvari vezane za utakmicu. U utorak će on biti na press-konferenciji, kao što je bio i dan prije one utakmice s Benficom 2019., kad je također bio suspendiran. Vodit će i službeni trening Dinama na travnjaku Red Bull Arene. Dakle, može i smije sve, osim sjediti na klupi i ući u svlačionicu prije utakmice! No, ne sumnjamo da će Jumić i suradnici znati njegove zamisli i tijekom utakmice povlačiti prave poteze. Pa, ako treba, i u njegovom stilu podignuti tenzije, doći i na rub isključenja. Znamo, recimo, da Nino Bule to sigurno ima u sebi!

Bjeličin popis igrača za utakmicu u Salzburgu: Nevistić, Zagorac, Filipović; Ristovski, Pierre Gabriel, Bernauer, Theophile, Torrente, Mmaee, Ogiwara; Ademi, Mišić, Sučić, Baturina, Stojković, Kačavenda, Rog; Pjaca, Cordoba, Mbuku, Špikić, Hoxha, Petković, Kulenović.



Tagovi

GNK DinamoRed Bull SalzburgJuan CordobaBruno PetkovićNenad Bjelica

Ostale Vijesti