Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

Žestok odgovor Dinama na optužbe Istre 1961: „Ne samo skandalozno, već i sramotno!“

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 21.10.24. | 15:39

Nije dugo trebalo da netko iz Maksimirske 128 kaže što misli

Utakmica Dinama s Istrom 1961 još je uvijek vruća tema. Nakon što je javno istupio sportski direktor Istrijana, Saša Bjelanović, oglasio se i član Uprave Dinama Darko Podnar koji je oštro osudio izjave s hrvatskog poluotoka.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Doista mislim da su izjave Saše Bjelanovića u kojima kaže da je sudac Dario Bel s lošom namjerom pomagao Dinamu, da se u sucu aktivirao mehanizam iz donedavnih vremena kada se znalo kako pomoći potrebitom u nevolji, te nadalje, da je namjerno usmjeravao utakmicu u korist Dinama i da se tako tendenciozno nije sudilo ni u Italiji u vrijeme Moggia, te konačno, da je sudac sa svjesnom namjerom pomagao Dinamu na štetu Istre, ne samo skandalozne, već i sramotne. Više mi nalikuju na nekakav osobni obračun sa sucem Belom nego na ozbiljnu objektivnu analizu suđenja sportskog direktora jednog kluba HNL-a, koja bi ipak trebala biti puno objektivnija i racionalnija od one prosječnog navijača koji se vodi isključivo navijačkim emocijama prema svom klubu", rekao je Podnar Davorinu Olivariju za Sportske novosti pa dodao:

"Vidjeli smo analizu suđenja nekadašnjeg suca iz elitnog razreda UEFA-e s utakmice, te su sve tzv. "sporne" situacije koje su mogle imati izravni utjecaj na rezultat utakmice ispravno dosuđene. To su situacije u kojima je domaćin tražio kazneni udarac radi navodnog igranja rukom Ademija, drugi žuti i crveni karton Kelleru te kazneni udarac na Petkoviću. Pa što bismo onda mogli reći za sudačke pogreške na utakmicama drugih klubova HNL-a na kojima su takve pogreške izravno utjecale na rezultat, a neke od njih su Istri izravno donosile bodove? Nisam primijetio da je sportski direktor Istre tada prozivao suce za nekakve skrivene i loše namjere i imputirao im aktivaciju nekih "prošlih vremena" slične nekakvom Moggijevom vremenu u Italiji."

Zaključio je:

"Pročitao sam da je zbog suđenja bilo nelagode među čelnicima Dinama. To apsolutno nije točno. Ne znam zašto bi bilo? Analizom suđenja glavnog suca utakmice je potvrđeno da Istra nije oštećena. Sucu se eventualno zamjera jedna kriva procjena prekršaja, odnosno da za isti nije kažnjen žutim kartonom Torrente radi povlačenja. Uz dodatak da Torrente u tom trenutku nije imao žuti karton i to bi mu bio prvi. Ali takve insinuacije o nekakvoj navodnoj nelagodi klupskog vodstva radi "zlonamjernog tendencioznog suđenja suca Bela", kako ga ocjenjuje Saša Bjelanović, su izgleda bile naknadno potrebne da bi se dala dodatna težina izjavama sportskog direktora Istre", zaključio je Podnar.



Tagovi

Darko PodnarIstra 1961GNK Dinamosuđenje

Ostale Vijesti