Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

Gattuso bi na hlađenje mogao poslati nestašno krilo i za Lokomotivu vratiti dragulja u momčad

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 23.10.24. | 08:01

Hajduk ove subote na Poljudu igra sa Zagrepčanima (16 sati, MAXSport1), a trener Bijelih ima dvije dvojbe

Ako izuzmemo prvih pola sata kada je Slaven Belupo dvaput zatresao mrežu Hajduka, ali golovi zbog zaleđa nisu bili priznati, momčad Gennara Gattusa je mudro odigrala na rezultat u stilu talijanskog trenera.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Prvi gol uz malo sreće, drugi eurogol koji je zapečatio pobjedu, pa onda u drugom poluvremenu čuvanje 2-0 uz povremene izlete prema naprijed.

Pred vratima je Lokomotiva, taj se susret na Poljudu igra ove subote s početkom u 16 sati (MAXSport1) i Hajduk ima obvezu zadržati prednost na vrhu pobjedom te se nadati da ona može biti i veće ukoliko konkurencija napravi krivi korak.

Uobičajeno je da se momčad koja pobjeđuje ne mijenja, to je staro pravilo koje vrijedi u nogometnom svijetu, ali Gattuso bi mogao 'prokrviti' kadar s dva nova lica.

Vidjet ćemo što će reći o slučaju Leona Dajakua koji je nakon zamjene bacio bocu nezadovoljan što je ranije morao iz igre jer nije bio na razini trenerovih očekivanja. Gattuso je i za manje stvari znao kažnjavati igrače, a ovako je snimka Dajakuova potez obišla internet i sigurno ga tjera na razmišljanje. Bez obzira na njegovo ponašanje, gledajući samo igru, start protiv Lokomotive zaslužio je mladi Bruno Durdov, jer sa Zagrepčanima se očekuje igra s više rizika tako da bi njegov ulazak bio od pomoći.

Uostalom, treba ga razvijati, pružati mu prilike da bi nastavio pokazivati svoj talent, je ove sezone ima već tri gola na poziciji desnog krila te odličnu suradnju s Markom Livajom. Naravno, postoji mogućnost da bi od početka mogao zaigrati i oporavljeni Abdoulie Sanyang Bamba. Na lijevom krilu ne bi trebalo biti promjena, pogotkom u Koprivnici Stipe Biuk je 'kupio' mjesto u početnih 11.

Ostaje još dvojba u obrani, možda čak i dvije, jer Fahd Moufi se oporavio, ali kako mijenjati Šimuna Hrgovića, neka je ljevak na desnoj strani, kada ispunjava sve trenerove zadaće... Zato bi možda moglo doći do promjene na stoperskoj poziciji, jer je Zvonimir Šarlija u svojoj Koprivnici izašao iz igre zbog ozljede nakon što nije odigrao na razini iz prošle sezone kada je bio nezamjenjiv s Filipom Uremovićem. Sada mu je mjesto preoteo Dominik Prpić, no kako je on još par utakmica zbog ozljede izvan kadra, otvara se mogućnost za pomalo zaboravljenog Josipa Eleza koji je ove sezone odigrao tek 214 minuta.

Jednom je bio starter u prvenstvu, a jednom u Kupu i spreman je uskočiti kad treba te iskoristiti priliku.

To su potencijalne promjene koje bi se mogle očekivati od Gattusa, a on će se do subote uvjereti na treninzima ima li potrebe za novim imenima.

Nešto veće rotacije očekuje su iduće srijede u Kupu kod Mladosti iz Ždralova, jer već je s promijenjenim sastavaom Gattuso uspješno prošao Bilogoru '91, a ovaj put je protivnik iz trećeg ranga natjecanja koji se bori za ligu više, pa će i oprez biti veći.



Tagovi

HajdukNK LokomotivaGennaro GattusoLeon DajakuBruno DurdovZvonimir ŠarlijaJosip ElezHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti