Germania
Germania

Najava dana: Prijateljski rukometni klasik, Crveni bikovi testiraju Sopićeve morske pse, uzvrati pretkola Lige prvaka

Vrijeme Čitanja: 5min | sri. 17.07.24. | 07:59

Evo što smo vam za danas izdvojili.

Francuska - Hrvatska, 18.00

(Rukomet, prijateljska)

Nakon sedam dana druge faze priprema za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine, hrvatska muška seniorska reprezentacija ima drugu provjeru spremnosti. To je ujedno i posljednja, jer deset dana nakon toga počinju Igre. A suparnik ne može biti teži. Riječ je o Francuskoj koja je ne samo domaćin Olimpijskih igara, već i branitelj naslova pobjednika iz Tokija 2020. godine te aktualni europski prvak. Zasad idilične pripreme, poremetila je ozljeda kapetana Domagoja Duvnjaka, koji će zbog ozljede mišića propustiti današnju utakmicu. S reprezentacijom u Francusku zato je otputovao Ivano Pavlović koji je prvobitno u utorak trebao biti oslobođen daljnjih treninga i vratiti se kući. Prema posljednjim informacijama iz tabora Francuske, susret u Chartresu sigurno će preskočiti Dika Mem koji ima problema s ozljedom šake pa izbornik Guillaume Gille neće ništa riskirati s njim sve do prve utakmice na olimpijskom turniru.

RB Salzburg – Rijeka, 18.00

(Nogomet, prijateljska)

Najteža pripremna utakmica Riječana. Protiv dugogodišnjeg vlasnika monopola na trofeje u Austriji, koji je prošle sezone prijetolje prepustio Sturmu, Sopićeva družina pokazat će što je radila ovog ljeta. Jasno, pripremne utakmice nisu nešto na čemu se vade zaključci, ali mogu biti dobar putokaz za momčad. Pogotovo kada igra protiv 'jačih od sebe'. Zanimljivo, RB Salzburg i Rijeka posljednji su put snage odmjerili prije sedam godina u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Prva utakmica u Salzburgu završila je 1-1 (Gavranović je sjajno poentirao na dodavanje Ristovskog), a budući da u uzvratu nije bilo pogodaka, Rijeka je izborila prolazak u daljnju fazu natjecanja. Što nije mala stvar kad se sjetimo da su za austrijsku momčad tada igrali Pongračić, Hee-Chan, Ćaleta-Car, Minamino, Lainer, Dabbur... U svakom slučaju, u ovom ogledu rezultat nije toliko bitan, s tim da će Rijeka svakako biti lišena usluga Ivanovića (osobni razlozi), Gode te Selahija (ozljeda). Bit će zanimljivo vidjeti tko će startati na golu, Posavec ili Zlomislić, jer upravo bi taj koji u ovom ogledu bude 'jedinica', mogao biti prvi vratar i na početku sezone. Utakmica se igra u Anifu, a prve minute u dresu Rijeke trebao bi upisati Gabriel Rukavina koji je jučer i službeno s klubom s Kvarnera potpisao četverogodišnji ugovor.

Struga – Slovan, 17.00

(Nogomet, Liga prvaka, 1. pretkolo)

Prije sedam dana prvak Slovačke je u Bratislavi poveo 2-0 u 36. minuti, ali u 74. je bilo 2-2, da bi kasnim pogocima Kucke domaći osigurali pobjedu od 4-2 pred uzvrat na stadionu Biljanini izvori u Ohridu. Prvak Sjeverne Makedonije ide po povijesni pothat prolaska u 2. pretkolo Lige prvaka, utjeha ostaje ispadanje u niži rang, Europsku ligu, dakako, isto vrijedi i za današnje goste. Igra se po najvećoj vrućini, domaćin očito računa da će u takvim uvjetima uspavati Tolića i društvo.

Differdange – Klaksvik, 19.00

(Nogomet, Liga prvaka, 1. pretkolo)

Derbi prvaka Uefinih liliputanaca, prvak Ovčjih Otoka slavio je 2-0 na svom terenu, no u Luksemburgu mu neće biti lako, premda domaćin nije u natjecateljskoj formi, za razliku od suparnika koji je usred prvenstva, nova sezona stigla je već do 16. kola. Dvostruki stijelac u prvom dvoboju bio je Arni Frederiksberg u 12. i 49. minuti. Differdange je neporažen doma na 17 utakmica u svim natjecanjima.

Dinamo Batumi – Ludogorec, 19.00

(Nogomet, Liga prvaka, 1. pretkolo)

Prvak Bugarske donio je prednost 3-1 na istočnu obalu Crnog mora, pa je pred prvakom Gruzije iz drugog po veličini grada u državi nezahvalan zadatak. Prekaljen je Ludogorec u ovakvim utakmicama, no Gruzijci su nogomeno vrući nakon prolaska skupine na Euru. K tome, Dinamo igra prvenstvo, Erovnuli liga stigla je do 18. kola, momčad iz Batumija je četvrta, kašljuca u prvenstvu i Superkupu, ne vidimo načina kako bi mogla preokrenuti goste čiji je član još uvijek Simon Sluga.

Petrocub – Ordabasy, 19.00

(Nogomet, Liga prvaka, 1. pretkolo)

Prvak i pobjednik Kupa Moldove vratio se s 0-0 iz Kazahstana, sudara s vodećom momčadi te zemlje nakon 12 kola tamošnje Premier lige. Petrocub je iz Hincestija, ali nema euro-licencu pa će domaćin biti na stadionu Zimbrua u Chisinauu. Klub je inače osnovan 1994. i sedam je puta mijenjao ime, a nema nikakvih europskih uspjeha pa bi plasman u sljedeću rundu Lige prvaka bio pothvat par-excellence. Inače, prvu utakmicu sudio je Hrvat Patrik Kolarić, a uzvrat će srbin Miloš Milanović. Uspješniji će u 2. pretkolu na prvaka Cipra APOEL, prvo u goste.

Egnatia – Borac, 21.00

(Nogomet, Liga prvaka, 1. pretkolo)

U Banjaluci je utakmicu punu incidenata na terenu i na tribinama odlučio pogodak Damira Hrelje u 96. minuti. Prvaci Albanije zaradili su dva isključenja, ali spremni su za preokret protiv prvaka Bosne i Hercegovine u Elbasani Areni na kojoj igra i reprezentacije Zemlje orlova. Ukupni pobjednik u sljedećem kolu ide na PAOK. Za Borac igra i jedan Hrvat, Maks Juraj Čelić.

Larne – RFS, 21.00

(Nogomet, Liga prvaka, 1. pretkolo)

Rigas FS je prvi dvoboj riješio u svoju korist 3-0 i na gostovanju u Sjevernoj Irskoj latvijski prvak ne bi smio imati problema te se izboriti za sraz s Bodo/Glimtom u sljedećem kolu. Za razliku od zemlje domaćina, prvenstvo Latvije je u punom jeku, a Rigas FS je vodeći nakon 22 kola sa sedam boodva više od Rige. Prema tome... Dabome!

B36 Torshavn – Auda, 19.00

(Nogomet, Konferencijska liga, 1. pretkolo)

Latvijski predstavnik na Ovčje otoke putuje s prednošću od 2-0 iz Rige. U obje zemlje traje nacionalno prvenstvo, Auda je tel šesta u Litvi, a B36 peti u svom arhipelagu, nisu u nekoj formi ni jedni ni drugi, dvoboj je to dva loša pa će dalje proći manje loš, nadamo se da se nitko neće uvrijediti na tu činjenicu. No, u Audi igraju Tin Hrvoj i Petar Bosančić pa možemo priznati da navijamo za njih!

Crusaders – Caernarfon, 20.45

(Nogomet, Konferencijska liga, 1. pretkolo)

Uzvratni dvoboj predstavnika Sjeverne Irske i Walesa, prvi dvoboj prošli tjedan Velšani su pobijedili 2-0. Crusaders su u međuvremenu u prijateljskom dvoboju svladali Comber Rec 4-1, baš bi im takav rezultat u četvrtak donio prolaz, no Caernarfon Town se doima u boljoj formi, teško će ispustiti tih dva pogotka razlike osiguranih pogocima Owena i Clarkea već do poluvremena (4. i 37. minuta).



 


Tagovi

najava danaGermania Sport kladionicakladionicakladionicekladioničarski dan

Ostale Vijesti