Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Jakirović iz Bakua: “Otkaz nakon poraza? Imam velike ambicije i vjerujem da ćemo izboriti prolaz!“

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 27.08.24. | 18:10

Dinamov trener suočio se s nekoliko zanimljivih pitanja azerbajdžanskih novinara u Bakuu

Sergej Jakirović, Dinamov trener, u društvu braniča Samyja Mmaeea odradio je službeni medijski protokol u Bakuu, dan uoči utakmice. Baš oko 18 sati po hrvatskom vremenu, Dinamovi nogometaši odrađuju zadnji trening, iskušavaju travnjak Tofiqa Bahramova, na kojemu bi Sergej Jakirović trebao otkloniti i posljednje dvojbe uoči utakmice protiv Qarabaga (srijeda, 18.45 sati). Podsjetimo, Dinamo je iz prvog dvoboja play-offa iz Zagreba donio prednost 3-0 i ima velike izglede za plasman u Ligu prvaka.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

"Unatoč velikoj pobjedi u prvoj utakmici, svjesni smo da smo imali i nešto sreće i da nama nije bilo lako. Vrlo smo se ozbiljno pripremili za ovu utakmicu. Protivnik je vrlo jak i dobro pripremljen. Uzimajući sve ovo u obzir, namjeravamo pojačati obranu, jer znamo da moramo u tom segmentu biti još bolji, vjerujem da ćemo tijekom utakmice imati neku priliku, koju ćemo pokušati realizirati. To bi im dodatno otežalo posao. Ne znam koliko će utakmica trajati, ali učlnit ćemo sve da prođemo već nakon 90 minuta", rekao je Sergej Jakirović, koji je dobio i jedno zanimljivo pitanje domaćih novinara.

Nakon ispadanja od Qarabaga trener Ludogoreca dobio je otkaz i otišao u mirovinu. Bojite li se vi takvog scenarija?

"Ne znam kako bih na ovo odgovorio. Nisam upoznat s otkazom tom treneru, samo sam čuo da je, navodno, otišao zbog godina u mirovinu, jer ima 70 godina. Ja sam tek počeo raditi i imam velike ambicije. Vjerujem u dobar rezultat, u prolaz, naš momčadski duh i igrače. "

Oglas

Qarabag - Dinamo

Kompletne tečajeve UŽIVO za drugu utakmicu play-offa za ulazak u grupnu fazu Lige prvaka između Qarabaga i Dinama, pronađite OVDJE.

ODIGRAJ ODMAH!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

Je li rezultat u Maksimiru bio pošten?

"Nema tu pošteno ili nepošteno, to je nogomet. On se sastoji od toga da se obraniš kad patiš, da zabiješ gol kad imaš priliku. Nogomet se sastoji od grešaka i kako će ih tko iskoristiti. Moglo je biti još golova, u mreži Qarabaga, ali i našoj, na kraju je završilo 3-0."

Zašto nije računao na Mahira Emrelija, azerbajdžanskog napadača?

"Tijekom godine sam mogao vidjeti njegov potencijal, ali zbog ozljede na zimu dugo nije mogao igratii. Klub je procijeno da je za Dinamo i njega najbolje da, Mahir je imao sreće što se preselio u Nürnberg."

Koji je Dinamov cilj u utakmici u srijedu, hoće li igrati na pobjedu?

"Došli smo po rezultat koji će nas odvesti u daljnju fazu. Ne znam je li to remi, pobjeda ili poraz. Cilj nam je samo ići naprijed. No, došli smo i zabiti gol, nećemo samo braniti prednost, nego želimo i ugroziti Qarabag."

Uz njega je bio i Samy Mmaee, sigurni starter u utakmici u Bakuu i jedan od stupova obrane."Protivnik igra kod kuće i bit će to teška utakmica za nas. Što se tiče Dinamovih poraza od PAOK-a i Sparte prošle godine, tada nisam igrao i ne mogu o tome pričati. Ali, sad vjerujemo u sebe i znamo svoju snagu. Igrao sam protiv Qarabaga kada sam bio u Ferencvarosa u pamtim koliko je težak bio susret i koliku je podršku s tribina imao Qarabag. Očekujem tako i ovaj put, čak i jaču atmosferu, ali mi smo spremni na to." (T.N.)



Tagovi

GNK DinamoSergej JakirovićQarabagLiga prvakaSamy Mmaee

Ostale Vijesti