Josip Regović/Pixsell
Josip Regović/Pixsell

“Naša snaga je što svi vjeruju u prolaz. Spremni smo izbaciti Dinamo!“

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 27.08.24. | 16:30

Gurban Gurbanov, trener i Bahlul Mustafazade, branič Qarabaga, najavili su uzvrat protiv hrvatskog prvaka u play-offu Lige prvaka

Stadion 'Tofik Bahramov' u Bakuu bit će rasprodan, do utorka je planulo oko 25 tisuća ulaznica. Azeri, očito, vjeruju da njihov prvak Qarabag može u srijedu (18.45, Arenasport 1) nadoknaditi 0-3 iz Maksimira i preko zagrebačkog Dinama ući u Ligu prvaka.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

No, ne vjeruju u to, očito, samo navijači, sa svih strana stižu optimistične najave za Qarabag. Bivši igrači, stručnjaci, mediji, a vidimo i sami igrači i trener uvjereni su da je poraz u prvoj utakmici bio nesretan splet okolnost, da nikako nije pravi odnos snaga i da Qarabag može u uzvratu naplatiti sve one promašaje iz Maksimira.

"Važnost utakmice je svima jasna. Inferiorni smo u ukupnom skoru, ali postoji velika šansa za ulazak u Ligu prvaka.", odmah je poručio trener Gurban Gurbanov, u najavi uzvrata.

"U momčadi je sve u redu. Dobro smo pripremljeni i vjerujemo da možemo pobijediti. U najmanju ruku želimo razveseliti navijače igrom. Za utakmicu smo se pripremali kao da je finale! Čeka nas ambiciozan protivnik, ali ja vjerujme u svoju momčad. Dat ćemo sve od sebe, a igrači moraju odigrati svoju najbolju utakmicu."

Ipak, Gurbanov ne misli da bi poraz, odnosno neulazak u Ligu prvaka, bio tragedija

"Ne, poraz neće biti tragedija. Ako svaki poraz doživljavate kao tragediju, onda je bolje ne raditi ovaj posao. U sportu ima i pobjeda i poraza."

Tko će biti na vratima. Hrvat Buntić ili Poljak Kochalski?

"Ima vremena do srijede. Odlučit ćemo prije početka utakmice."

Što je s ozlijeđenima Vešovićem i Jankovićem, hoće li biti spremni?

"Vešović se osjeća dobro. Već dva dana trenira s nama. Još mora odraditi trening s momčadi pa ćemo vidjeti. Možda će biti u kadru, dok Janković zasad još trenira samo individualno."

Kakav Dinamo očekuje u Bakuu?

"Dinamo ima veliku prednost i veliko iskustvo. Pritisnut ćemo, ali ćemo to učiniti pametno. Protivnik je jak u kontranapadima, što smo vidjeli u prvoj utakmici. Oni se također pripremaju za ovo. Moramo biti spremni na sve. Treba biti hrabar i pametan."

Oglas

Qarabag - Dinamo

Kompletne tečajeve UŽIVO za drugu utakmicu play-offa za ulazak u grupnu fazu Lige prvaka između Qarabaga i Dinama, pronađite OVDJE.

ODIGRAJ ODMAH!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

Ali, optimizam je prisutan?

"Nisam izgubio vjeru ni nakon prve utakmice. Naša snaga je što ljudi, navijači vjeruju u nas, unatoč rezultatu iz prvog susreta. Nemamo drugog načina nego zadovoljiti navijače. Bit će dobra borba na terenu, pokušat ćemo više napadati. Naša razmišljanja se poklapaju s navijačima, spremni smo."

Što govori činjenica da je Dinamo prošle sezone dvaput propustio dva razlike u drugoj utakmici?

"Imaju veliko iskustvo, kao i njihov trener i siguno su ih ti porazi naučili da budu još odgovorniji, Mislim da će zbog toga zaigrati još ozbiljnije."

Vježbaju li igrači izvođenje jedanaesteraca?

"Spremni smo na sve. Ako navijači vjeruju u nas, onda smo spremni igrati i 120 minuta na terenu", završio je Gurbanov optimistično izlaganje

Ništa manje pozitive nije ponudio niti branič Bahlul Mustafazade.

"Osjećamo se jaki i da ih možemo proći. Učinit ćemo sve da tako i bude, iako znamo koliko nam je protivnik opasan. Kritiku obrane u prvoj utakmici prihvaćamo normalno, trudimo se i sami analizirati pogreške kako bismo ih ispravili. Kritika nam ne stvara pritisak, greške treba ispraviti. Nema pritiska na nama prije utakmice, svi su mirni i vjeruju u povjedu." (T.N.)



Tagovi

Gurban GurbanovQarabagGNK DinamoLiga prvaka

Ostale Vijesti