REUTERS/Borut Zivulovic
REUTERS/Borut Zivulovic

Stožice gotovo pa rasprodane za uzvrat protiv Rijeke, sudi Švicarac Schnyder!

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 27.08.24. | 13:15

Zmajčeki će imati veliku podršku svojih navijača…

Slovenski mediji pišu kako je Olimpija rasprodala stadion za uzvratnu utakmicu protiv Rijeke u play-offu za Konferencijsku ligu. Doduše, Olimpija to nije potvrdila, što ne čudi kad se uzme u obzir da se na stranici mojekarte.si još uvijek može pronaći ponešto ulaznica za utakmicu koja se igra u četvrtak s početkom u 19 sati, no pretpostavka je da će do trenutka kada će glavni arbitar označiti početak utakmice, sva mjesta ipak biti popunjena.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Puni kapacitet stadiona koji je 2009. godine izgrađen za svega 38 milijuna eura je 16.038 sjedećih mjesta, s tim da je rekordna posjećenost bila na utakmici između Slovenije i Kazahstana kad se na stadion nekako naguralo – 16.432 gledatelja. Inače, Olimpija na njemu igra svoje domaće utakmice od 2010. godine, isto vrijedi i za reprezentaciju Slovenije, a ove sezone se njime koristi i NK Bravo, zbog čega teren i nije baš u najidealnijem stanju. Bravo je prethodnih sezona svoje utakmice igrao na Športnom parku Šiška, ali se njihov stadion trenutno renovira zbog čega su privremeno 'podstanari' u Stožicama.

Inače, Rijeka je još u petak, 23. kolovoza, samo dan nakon prve utakmice na Rujevici (1-1), objavila kako su ulaznice za gostujuću tribinu rasprodane, a tamo će se natiskati nešto više od 800 navijača momčadi s Kvarnera.

Utakmica Olimpija - Rijeka bit će pod kontrolom švicarskih arbitara, a glavnu riječ imat će Urs Schnyder. Njemu će pomagati Marco Zürcher i Benjamin Zürcher, četvrti sudac je Sven Wolfensberger, dok će u VAR sobi biti Fedayi San i Johannes von Mandach.

Schnyderu će ovo biti šesta utakmica ove sezone, a u Europi je sudio ogled Qarabaga i Ludogoreca u kojem su Bugari u gostima slavili s 2-1. Prošle sezone je dijelio pravdu na dvije utakmice grupne faze Europske lige, dok je u Konferencijskoj ligi sudio ukupno pet utakmica grupne faze. Schnyder je bio glavni arbitar na ogledu Dinama i Betisa igranom u Zagrebu ove godine (1-1), a prije nešto više od godinu dana sudio je i Hrvatskoj u kvalifikacijama za Euro 2024 kad su izabranici Zlatka Dalića s 2-0 u gostima svladali Latviju. (I.A.S.)



Tagovi

Olimpija LjubljanaHNK RijekaRijekaKonferencijska liga

Ostale Vijesti