Nel Pavletić/Pixsell
Nel Pavletić/Pixsell

Germanijak doznaje: Dogovoren transfer Ivanovića u Belgiju, ali Rijeka želi da igra u Ljubljani!

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 26.08.24. | 10:15

Odlazak mladog napadača s Rujevice vrlo je izvjestan, štoviše, već je trebao putovati u Belgiju. Međutim, Riječani pokušavaju uvjeriti belgijski klub da ode nakon uzvrata s Olimpijom

Odlazak Franje Ivanovića iz Rijeke je, praktički, gotova stvar! Prema informacijama Germanijaka ostalo je riješiti još samo jedan, ali vrlo važan detalj.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Naime, što se financija tiče, Rijeka i belgijski Royal Union St.Gilloise sve su dogovorili, taj će transfer na kraju i iznositi oko četiri milijuna (s bonusima), kolika je klauzula u ugovoru mladog napadača i U21 reprezentativca Hrvatske. Kao što je Germanijak prvi objavio, belgijski klub već je ranije poslao ponudu od tri, zatim 3,5 milijuna eura, pregovori su trajali neko vrijeme, a sad su stigli na korak do dogovora. O čemu je onda problem? Rijeka svim silama pokušava zadržati Ivanovića do četvrtka i uzvrata play-offa Konferencijske lige s Olimpijom u Ljubljani. Riječani žele slomiti Belgijce da se strpe još tri dana, a oni nisu baš skloni toj opciji, oni inzistiraju da Ivanović odmah dođe na liječnički pregled i potpiše ugovor. Da je po njihovim željama, već bio u ponedjeljak bio tamo.

Tako je u ovom trenutku još uvijek neizvjesno hoće li Ivanović igrati u Ljubljani i pokušati pomoći Rijeci da uđe u Konferencijsku ligu ili će u Belgiju otići prije te utakmice. Rijekino inzistiranje na toj zadnjoj utakmici može se razumjeti, 1-1 iz prvog dvoboja zahtijeva korištenje svih mogućih resursa, ali, s druge strane, pitanje je koliko će Ivanović, koji je glavom već u Belgiji, upće biti fokusiran na meč s Olimpijom i više gledati da se ne ozlijedi, nego da zabije pogodak. Takav 'deal' je uvijek dvosjekli mač, riskantan za oba kluba, kao i za igrača.

Teško je vjerovati da će Belgijci, sad kad su dogovorili financijske uvjete transfera odustati od ovog posla zbog Rijekina inzistiranja, ali sigurno im nije drago ako će morati pričekati još koji dan i strepiti zbog Ivanovića. Valjda će klubovi ipak naći neko rješenje.



Tagovi

Franjo IvanovićHNK RijekaRoyal Union St. GilloiseKonferencijska ligaRadomir Đalović

Ostale Vijesti