Borna jaksic/PIXSELL
Borna jaksic/PIXSELL

OCJENE - Rijeka: Pašalić kao 'ptica trkačica', obrana i četvrti put bez primljenog gola, Đalović bilježi najveću pobjedu na klupi

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 25.08.24. | 22:33

Strateg Rijeke napravio je nekoliko izmjena u prvih 11, a kasnije dobro reagirao s klupe. Marco Pašalić je klasa, a Rijeka i ove sezone ima, uz Dinamo, najbolju obranu lige...

Evo kako smo mi vidjeli nastup nogometaša Rijeke u prvoj utakmici play-offa za Konferencijsku ligu. Tko je po vama bio dobar, a tko manje dobar?

Martin ZlomislićVratar
Nije imao previše posla protiv jalovog i potonulog Osijeka. No, ono što je morao obraniti, obranio je. Ovo mu je treći 'clean sheet' u trećoj HNL utakmici sezone što će mu sigurno dodatno učvrstiti samopouzdanje.
Ocjena
6.5
Ivan SmolčićObrana
Neprelazan u defenzivi, siguran kod predaje lopte, ali vidi se na njemu da je rovit. Ipak, kapetanova uloga na terenu nije samo igračka, već i karakterna.
Ocjena
6
Ante MajstorovićObrana
Rutiner. Neprelazan u obrani, čvrst u duelima, što je za stopera najbitnije. Imao je nekoliko sigurnih reakcija, a siguran je bio i u predaji lopte. Jedna vrlo dobra predstava. Treća u nizu u HNL-u
Ocjena
6.5
Stjepan RadeljićObrana
Sjajno se snašao nakon udarca Pašalića iz kornera i zabio za vodstvo Rijeke. Neposredno nakon gola imao nespretnu reakciju, ali mimo toga odigrao je obrambeno iznimno kvalitetnu utakmicu. Dvaput je blokirao udarce domačina, a dominantan je bio i u duelima.
Ocjena
7
Bruno BogojevićObrana
Vrlo dobra predstava na njemu ipak neprirodnoj poziciji lijevog beka Priključivao se često napadu, u 22. imao sjajan prodor i udarac tik uz vratnicu.
Ocjena
6.5
Dejan PetrovičVezni red
Igrao na poziciji šestice i svoj posao je odradio jako dobro, u oba smjera. Bio je miran u predaji lopte, a zabilježio je i nekoliko lijepih dugih dodavanja. I njemu idu zasluge za novi 'clean sheet' momčadi s Kvarnera...
Ocjena
6
Gabriel RukavinaNapad
Imao je nekoliko atraktivnih driblinga, ali danas nije bio pretjerano vidljiv, ni opasan po suparnički gol. Izašao u 56. minuti.
Ocjena
5.5
Niko JankovićVezni red
Danas je proslavio svoj 23. rođendan, valjda će i počastiti ekipu nakon velike pobjede. Krenuo je vrlo raspoloženo, sudjelovao je u većini opasnih napada svoje momčadi u uvodnoj dionici utakmice. Kasnije je malo energetski pao što je bilo i očekivano budućo da mu je ovo bila deveta utakmica sezone...
Ocjena
6.5
Veldin HodžaVezni red
Odradio je jako puno prljavog posla. Više je bio usmjeren na razbijanje suparničkih napada, manje na kreaciju igre. Vrlo zahvalan igrač koji može pokriti i šesticu i osmocu.
Ocjena
6.5
Marco PašalićVezni red
Najopasniji igrač Rijeke, i najzaslužniji za važnu pobjedu. Udarcem izborio korner iz kojeg je pucao po golu i ‘asistirao’ Radeljiću za vodstvo, a potom je, u maniri ptice trkačice, pobjegao obrani Osijek, rekao joj 'mig, mig', i zabio za 2-0. Osim gola i 'asistencije' imao je nekoliko opasnih pokušaja. Još jednom sjajnom individualnom dionicom pokupio je nove simpatije HNL zajednice.
Ocjena
7.5
Franjo IvanovićNapad
Nije bio toliko opasan kao u prethodnim utakmicama, Osječani su ga dobro zatvorili. Nadamo se da je municiju sačuvao za Bežigrad...
Ocjena
5.5
Toni FrukVezni red
Ušao u 56, minuti i odmah po ulasku asistirao Pašaliću za drugi gol Rijeke. S njime na terenu Rijekina igra ima novu dimenziju.
Ocjena
7
Niko GalešićObrana
Nije krenuo od prve minute. Zamijenio jako dobrog Majstorovića i nastavio njegov posao. Rijeka nije primila gol niti četvrtu utakmicu u HNL-u...
Ocjena
6
Mladen DevetakObrana
Igrao od 56. minute umjesto Bogojevića. Po ulasku u igru Rijeka je zabila za 2-0, tako da je imao manje ofenzivnih zadaća od kolege kojeg je zamijenio. Najbitnije je da preko njegove strane nije curilo.
Ocjena
6
Šimun ButićVezni red
Dobio posljednjih 20-ak minuta, kada je Rijeka uspješno čuvala prednost.
Ocjena
-
Komnen AndrićNapad
Ušao u 86. Igrao premalo za ocjenu...
Ocjena
-
Radomir ĐalovićTrener
Pomalo je i iznenadio sa sastavom. Odlučio odmoriti Niku Galešića, Lindona Selahija i Tonija Fruka, ne i Franju Ivanovića i Marca Pašalića. Odlično je postavio momčad u defenzivnom segmentu. Osijek je u prvom dijelu bio nemoćan, a klasa Rijeke u napadu (posebno Marca Pašalića) je napravila potrebnu razliku. Dobro je reagirao i s klupe. U trenucima kada je Osijek početkom nastavka krenuo po poravnanje napravio tri izmjene, jedna od njih (Toni Fruk) mu je asistencijom zapečatila najveću pobjedu od kada je preuzeo prvu momčad Rijeke.
Ocjena
7.5



Tagovi

HNK RijekaRijekaHrvatska nogometna ligaHNL

Ostale Vijesti