Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

Germanijak doznaje: Još jedan igrač Osijeka na izlaznim vratima, karijeru nastavlja u Mađarskoj

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 27.08.24. | 08:27

Spominjalo ga se kao potencijalno pojačanje Gorice, Rijeke…

Iako se ne može reći da ga navijači ne vole te da njegove kvalitete nisu dovoljne da bi pomogao svojoj momčadi u ostvarenju njihovih ciljeva, izgleda kako je Kristian Fućak, barem zasad, svoje u dresu Osijeka - odigrao.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Naime, prema informacijama Germanijaka, stasiti napadač s Grobnika, koji je svoje najbolje utakmice u HNL-u odigrao dok je bio na posudbi u Gorici, iz Osijeka odlazi na novu posudbu, ovog puta u Mađarske ZTE. Fućak se ne tako davno spominjao kao potencijalno pojačanje Rijeke, bivši trener Željko Sopić otvoreno je pričao o tome kako mu 'treba jedan igrač s Grobnika u svlačionici', ali ta priča ipak nije zaživjela. Kad je postalo poznato da Coppitelli na njega ne računa, za Fućka se zainteresirala i Gorica, ali ni od toga neće biti ništa, jer Osječani su praktički sve dogovorili sa ZTE-om čije bi redove 25-godišnji Riječanin trebao pojačati do kraja tjedna.

Fućak je propustio praktički cijelu prošlu sezonu nakon što se sredinom kolovoza prošle godine teško ozlijedio. Stradali su križni ligamenti desnog koljena, a kako je riječ o jednoj od najkompleksnijih ozljeda kod nogometaša, s povratkom na zelene travnjake se nije žurilo. Pripreme za novu sezonu dočekao je spreman, ali kako mu je odmah bilo jasno da ga novi talijanski strateg 'ne vidi', s njim je odlučio otvoreno porazgovarati na tu temu i izraziti svoje nezadovoljstvo. Epilog priče bio je takav da je trener Coppitelli odlučio kako mu usluge 25-godišnjaka više nisu potrebne, a punu podršku prilikom donošenja te odluke dobio je i od sportskog direktora koji je cijelu situaciju detaljno opisao na nedavnoj konferenciji za medije.

„On je prošle sezone imao dužu stanku, a nakon ponovnog ulaska u trenažni proces na austrijskim je pripremama pitao trenera zašto ne igra i koliko će igrati. Federico ne prihvaća takav stav što mi je u redu i u procesu smo traženja zadovoljavajućeg rješenja za njega“, istaknuo je Jose Boto.

Podsjetimo, Fućak je u Osijek stigao iz Orijenta koji je na ime odštete uprihodio 100 tisuća eura, a prethodno je još branio boje Varaždina i Grobničana. U ZTE-u dočekat će ga bivši napadač Osijeka Josip Špoljarić, s tim da Fućak u novu momčad dolazi kao svojevrsna zamjena za svojeg sugrađanina Antonija Mancea koji je nakon sjajne sezone u dresu mađarskog kluba (bio je drugi strijelac lige s 15 pogodaka) za 700 tisuća eura transferiran u katarski Umm Salal.



Tagovi

Kristian FućakZTENK OsijekOsijekposudbaMađarskaHrvatska nogometna ligaHNL

Ostale Vijesti