Ivo Cagalj/Pixsell
Ivo Cagalj/Pixsell

Šaranić za Germanijak: “Nisam mogao biti pod uzbunama u Ukrajini pa sam otišao u Dubai”

Vrijeme Čitanja: 4min | uto. 27.08.24. | 08:11

Donedavni igrač Dinama je potpisao trogodišnji ugovor s Al-Bateahom nakon što je prethodno proveo nekoliko dana u Ukrajini

Nije to bilo dosadno ljeto za Ivana Šaranića. U njega je krenuo kao igrač Dugopolja u čijim je redovima igrao na posudbi prošlu sezonu. Potom je kao igrač Dinama dočekao inozemni transfer. Odluka je pala na ukrajinsku Oleksandriju, no avantura je trajala jako kratko s obzirom na to da je Šaranić stavio autogram na trogodišnju vjernost Al-Bataehu iz Dubaija.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

“A tako je ispalo. Vjerujem da vam je malo čudno, ali tako je to u nogometu. Nikada ne znaš što donosi sutra”, priča nam Šaranić koji je s novim klubom odradio pripreme u Sloveniji gdje im se priključio po potpisu ugovora.

“U Ukrajinu sam otišao po novi zamah. Dugopolje mi je bila treća posudba u karijeri nakon Brava i Varaždina te mi je bilo jako bitno da se negdje skrasim na duže vrijeme i okrenem novi list. Međutim, u Ukrajini sam bio svega par dana”, započeo je Šaranić svoju storiju.

“Prvi dan kada sam stigao u Oleksandriju, sve je bilo sjajno. Upoznao sam se sa suigračima koji su me lijepo primili, stručni stožer jasno mi je dao do znanja da im je drago što sam došao kao i sportskom direktoru. Odradio sam trening poslijepodne i otišao na spavanje. Kako je bilo jako vruće, ostavio sam prozor otvoren. I onda je nešto prije ponoći krenuo kaos”, opisuje Šaranić svoje iskustvo i nastavlja: “Prva uzbuna bila je oko ponoći. Nisam znao što trebam raditi. I onda taman pred jutro zaspim nekako kada me probudi nova uzbuna. Onako neispavan odem na doručak i trening, evo nove uzbune. Gledam trenere i suigrače, njima je to sasvim normalno. Niko ništa. Nema reakcije”.

Šaranić je onda uzeo malo vremena za sebe, razmislio i pokucao na vrata sportskog direktora.

“Jednostavno sam shvatio da to nije za mene. Trebam mirne uvjete za novi početak, da revitaliziram karijeru a nikako nisam mogao zamisliti se u takvim okolnostima. Iskreno sam to rekao sportskom direktoru koji me molio da malo pričekam i razmislim. Rekao mi je da me zaista žele, da grade novu momčad i da žele napasti mjesta koja vode u europska natjecanja. Međutim, nisam se vidio tamo”, sasvim iskren je Šaranić koji je inzistirao da napišemo kako su u Oleksandriji bili iznimno korektni. Nisu mu stvarali probleme i poštovali su njegovu odluku.

“Zaista im želju svu sreću i da ostvare sve svoje ciljeve. Bili su iznimni domaćini i puni razumijevanja ali situacija je bila sve samo ne nogometna”.

I kad se taman mislio javiti u Maksimirsku 128 pa krenuti put nove posudbe, Šaraniću je zazvonio mobitel. Agent Matej Škegro je rekao da ima nešto za njega.

“Našli smo se na kavi i rekao mi je da me Goran Tomić želi u Dubaiju. Nisam mogao vjerovati. Prije svega zbog trenera kojeg iznimno cijenim a potom i destinacije. OK, ljudi imaju skepsu prema arapskom svijetu, ali meni to dodatni izazov. Uopće ne smatram kako ta liga i taj nogomet manje vrijede u odnosu na onaj europski. Uostalom, napredak je evidentan. Brzo smo dogovorili detalje, odradio sam liječnički pregled i stavio potpis na ugovor”.

Novoj momčadi se pridružio u Moravskim toplicama. Tamo ga dočekao i agent Nikica Gaćeša koji je s Tomislavom Puljićem pomogao Mateju Škegri pri realizaciji ovog posla.

“Sjajno su me prihvatili u momčadi. Odmah sam se osjetio kao da sam godinama dio te priče. Pričao sam s trenerom koji mi je rekao da od mene očekuje da se dokažem. Da moramo zapeti da se izborim za mjesto u momčadi”, prenosi naš sugovornik poneki detalj razgovora s trenerom. Ono što je još saznao jest da u novom klubu nema pritiska rezultata, ali da se očekuje korak više u odnosu na prošlu sezonu.

“Bilo bi dobro napasti neka mjesta koja vode u Azijsku ligu prvaka”. U Sloveniji su bili dva tjedna nakon kojih su se vratili u Dubai gdje gdje su minulog vikenda odigrali utakmicu 1. kola nacionalnog prvenstva u kojoj je Šaranić bio na klupi.

“Pun sam pozitivne energije i velike želje za dokazivanjem. I sebi i drugima. Jedva čekam da se uklopim do kraja i krenem u borbu za mjesto u momčadi. Nitko mi nikada nije ništa poklonio niti to tražim. Sve je na meni i to je najbolja motivacija”, priznat će Šaranić koji je kraj ostavio za par rečenica u smjeru mjesta u kojem je nogometno odrastao.

“Nikada ne bih postao igrač da mi nije bilo Dinama. Nisam rođen u Zagrebu već u Sisku, ali taj grad i klub nosim u sebi kao rijetko tko. Imao sam san da se probijem i zaigram na Maksimiru i to sam uspio. Doduše, imam četiri nastupa ali zato ću cijeli život pamtiti sve detalje iz tih minuta. Je l' moglo više i bolje? Sigurno je moglo, ali to je sudbina. Ja bar imam uspomenu i ponos na ta četiri nastupa. Znam mnoge koji su se godinama trudili i nisu dobili sekunde u dresu Dinama. Uostalom, još je 15tak nogometnih godina ispred mene, a kad je Dinamo u pitanju - nikad ne reci nikad. Do prije par tjedana sam trenirao u Ukrajini pod uzbunama, sada sam u Dubaiju. I sad ti reci da nogomet nije čudesan”, zaključio je Ivan Šaranić koji je pred novim životnim poglavljem. Samo o njemu ovisi kakvim će tonovima slikati svoju priču...

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Ivan ŠaranićHNLGNK DinamoLjetni prijelazni rok 2024.

Ostale Vijesti