Frank Rumpenhorst/DPA
Frank Rumpenhorst/DPA

Mariju Vuškoviću suspenzija od četiri godine!

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 27.08.24. | 15:43

Bild otkrio najgoru vijest za hrvatskog nogometaša

Mario Vušković (22) bit će kažnjen četiri godine, sve do jeseni 2026. Takvu je, naime, presudu donio Međunarodni sportski sud CAS u Lausannei u slučaju dopinga hrvatskog nogometaša.

Odluka, doduše, još nije službena, ali njemački Bild otkriva kako su odvjetnici stranaka obaviješteni o ishodu u utorak poslijepodne.

Vušković ima ugovor s Hamburgom do 2025. godine, a pitanje je znači li ovo i raskid tekućeg ugovora s njemačkim klubom u koji je stigao 2021. iz Hajduka prvo na posudbu, a onda i za stalno u transferu vrijednom tri milijuna eura.

No ubrzo se našao u nezavidnoj situaciji. Slučaj Vuškovića počeo je u rujnu 2022. godine, kada su Vušković i njegov suigrač Xavier Amaechi nakon treninga podvrgnuti dopinškoj kontroli. Sud Njemačkog nogometnog saveza (DFB) u Frankfurtu u ožujku 2023. proglasio je ga je krivim za korištenje dopinga te ga suspendirao na dvije godine. Vuškovićevi odvjetnici tražili su oslobađajuću presudu, dok su Nacionalna antidopinška agencija Njemačke (NADA) i Svjetska antidopinška agencija (WADA) tražili povećanje suspenzije s dvije na četiri godine.

Sud DFB-a ponudio mu je nagodbu od godinu dana suspenzije pod uvjetom da prizna krivnju, a kada je Mario to odbio, odrezali su mu dvogodišnju suspenziju. A sada nakon žalbe, CAS mu je dodao još dvije godine. Kada mu istekne suspenzija, Vušković će imati 24 godine.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Mario Vušković

Ostale Vijesti