Germania
Germania

Najava dana: Niželigaške poslastice u Zmijavcima i Sisku, nastavak Lige nacija

Vrijeme Čitanja: 4min | ned. 13.10.24. | 07:59

Provjerite što smo vam za danas izdvojili.

Croatia (Z) – Vukovar '91, 14.30

(Nogomet, Prva NL)

Posljednja utakmica 10. kola drugog razreda hrvatskog nogometa, takozvane Prve NL, igra se rano popodne na obnovljenom terenu u Zmijavcima gdje gostuje do ovog vikenda vodeći Vukovar '91. Ne samo da su vodeći, Vukovarci su dosad neporaženi (šest pobjeda, dva remija u osam utakmica). Zmijavčani takošer imaju utakmicu manje, ovaj su vikend dočekali na osmome mjestu, no za izlazak iz takozvanog donjeg doma treba im barem bod, ako ne i sva tri protiv favorita.

Segesta – Kustošija, 15.30

(Nogomet, Druga NL)

U nedjelju se igraju posljednje dvije utakmice 8. kola trećeg razreda hrvatskog nogometa, takozvane Druge NL, a u Sisak stiže zagrebačka Kustošija. U prošlom kolu Stara dama je doživjela ozbiljan posrtaj u Križevcima gdje joj je domaći Radnik koji je u sredini tablice utrpao čak šest komada, dočim je Kustošija uzela velik bod u Ždralovima kod do ovog kola vodeće Mladosti. Bit će to sudar peto i desetoplasirane momčadi na Gradskom stadionu uz Savu, domaćin je favorit.

Kazahstan – Slovenija, 15.00

(Nogomet, Liga nacija)

Izabranici Matjaža Keka su nakon 12 utakmica bez poraza, ukjučujući četiri na Euru s kojeg su ispali lošijim raspucavanjem s bijele točke od Portugala, doživjeli otrežnjenje u Norveškoj, koja ih je u četvrtak na svom terenu u 3. kolu Lige nacija svladala 3-0. Sreća u nesreći Slovenaca je da se nisu morali vraćati u Deželu, nego su produžili u Almaty gdje će se morati iskupiti protiv Kazahstana, kojeg su prije mjesec dana u Ljubljani nadvisili 3-0. Kazahstanci su sedam utakmica bez pobjede, a zadnji put su ugostili Slovence 23. ožujka 2023. i izgubili 1-2. Prema tome...

Finska – Engleska, 18.00

(Nogomet, Liga nacija)

Englezi su doživjeli iznenađujući poraz na Wembleyju od Grka (1-2) koji su ih totalno rastužili u četvrtoj minuti sudačke nadoknade, ali nema se puno vremena za analize, slijedi novi izazov, Finska na Olimpijskom stadionu u Helsinikiju. Pet utakmica, prijatejskih i natjecateljskih, Finci su bez pobjede (četiri poraza), a Englezi su možda shvatili da nije baš sav njihov problem bio Gareth Southgate, ima nešto i u kultu reprezentacije kojeg odavno nemaju. Dodajmo da su prošli mjesec kao domaćini Englezi nadvisili Fince 2-0 pogocima Harryja Kanea.

Grčka – Irska, 20.45

(Nogomet, Liga nacija)

Grci imaju tri pobjede u prva tri kola, Finska 3-0, Republika Irska u gostima 2-0 te u četvrtak Engleska na Wembleyju 2-1 pogocima Pavlidisa, pobjedonosnog u sudačkoj nadoknadi. Jasno je svima u Grčkoj što im donosi nova pobjeda protiv Iraca, koji su ustali iz mrtvih svladavši u četrvtak kao gosti Finsku 2-1 preokretom, pobjedu je donio Brady u 88. minuti. S Grcima imaju Irci nekih dugova od prošlog mjeseca kad su u Dublinu ispali naivni i izgubili 0-2, skupo će prodati kožu u Pireju, na stadionu Georgiosa Karaiskakisa na kojem je inače domaćin Olympiacos.

Austrija – Norveška, 20.45

(Nogomet, Liga nacija)

Austrijanci su loše krenuli u ovosezonsku Ligu nacija, remiziravši u Sloveniji (1-1) te izgubivši u Norveškoj (1-2), no u listopadu imaju dva domaćinstva za popravak. Prvu lekciju su uspješno apsolvirali, lako nadvisili Kazahstan 4-0, ali sad im slijedi Norveška koja je isti dan torpedirala Slovence s tri plotuna (3-0), dva pogotka zabio je Erling Haaland, jednog Sorloth. Norvežani imaju sedam bodova jer su u prva dva kola osvojili četiri protiv spomenute Austrije te Kazahsrtana u gostima (0-0), no vidjet ćemo ih kako će se provesti u Linzu, gdje je nekad Haaland zabijao u dresu RB Salzburga, hoće li napadaču Man Cityja povratak u Austriju biti sretan.

Armenija – S. Makedonija, 18.00

(Nogomet, Liga nacija)

U Jerevanu se sastaju dvije vodeće momčadi nakon tri kola Lige C Lige nacija. Makedonci imaju sedam bodova (O. Otoci 1-1, Armenija 2-0, Latvija 3-0), Armenci četiri (Latvija 4-1, S. Makedonija 0-2, O. Otoci 2-2). Armenci, dakle, imaju jednu pobjedu doma, dva poraza u gostima, Makedoncima neće biti lako kao u Rigi prije tri dana kad su zabili bivši igrač Hajduka Atanasov te Qamili i Elmas. Armenci su se spasili poraza u Torshavnu u trećoj minuti sudačke nadoknade (Manveljan), pobjedom večeras vratili bi se u utrku za prvim mjestom i napretkom u viši rang.

Ovčji Otoci – Latvija, 20.45

(Nogomet, Liga nacija)

Ovčari ne znaju za pobjedu šest utakmica ako brojimo i prijateljske, ali u natjecateljskima nisu nikog svladali od rujna 2022. i bacanja na pleća Turaka (2-1). Koga će, dakle, pobijediti ako neće Latvijce, koji su dosad na svom jedinom gostovanju izgubili od Armenaca 1-4, svog večerašnjeg suparnika svladali doma 1-0, a prije tri dana doma su potopljeni od Makedonaca (0-3). Dakako, s punim plijenom večeras Latvijci bi se u studenome mogli vratiti u boj za prva dva mjesta.

Lihtenštajn – Gibraltar, 18.00

(Nogomet, Liga nacija)

Uprvoj skupini Lige D Lige nacija Gibraltar je prvi sa četiri boda, San Marino drugi s tri, a Lihtenštajn posljednji s jednim, no to se već večeras može promijeniti. Gibraltar je pažljivim biranjem prijateljskih utakmica u pozitivnoj seriji, nakon poraza od Škota (0-2) remizirao je s Walesom (0-0) te svladao Andoru (1-0), pa ne iznenađuje 2-2 s Lihtenštjnom doma i 1-0 protiv San Marina doma u Ligi nacija. Lihtenštajn je, pak, u četvrtak u prijateljskom dvoboju svladao Hong Kong 1-0, bila je to prva pobjeda Kneževine nakon čak 41 susreta uključujući prijateljske.

Malta – Moldova, 18.00

(Nogomet, Liga nacija)

Utakmica 4. kola Lige D Lige nacija, Maltežani u dvije odigrane utakmice imaju poraz protiv svog današnjeg suparnika u gostima (0-2) te pobjedu u gostima kod Andoraca 1-0. Moldavci su prvi sa šest bodova, po 2-0 s Maltom i Andorom, ali da ih vidimo na Nacionalnom stadionu u Ta'Qaliju, koji nije vidio pobjedu Maltežana 13 mjeseci, od one protiv Gibraltara (1-0) u rujnu 2023.


Tagovi

najava danaGermania Sport kladionicakladionicakladionicekladioničarski dan

Ostale Vijesti