Germania
Germania

Najava dana: Nastavlja se Liga nacija te Liga prvaka za rukometaše i Euroliga košarkaša

Vrijeme Čitanja: 4min | čet. 10.10.24. | 07:59

Proučite što smo vam za danas izdvojili

Izrael – Francuska, 20.45

(Nogomet, Liga nacija)

Na stadionu Honveda u Budimpešti (Bozsik Arena) Izraelci dočekuju Francuze. Dva poraza ima Izrael u prva dva kola, a Francuska poraz od Italije doma te pobjedu na svom terenu nad Belgijom, no izbornika Didiera Deschampsa više su pitali o povratku Pogbe u reprezentaciju sljedećeg ljeta nego o večerašnjem suparniku. Mbappe je dobio poštedu od listopadskih akcija, no imaju Les Bleus napadačkih aduta koji bi trebali kazniti sve rizičnije ofenzivne pokušaje suparnika.

Italija – Belgija, 20.45

(Nogomet, Liga nacija)

Azzurri su startali s dvije pobjede, obje u gostima, Francuska 3-1, Izrael (u Budimpešti) 2-1, a uoči sraza s Crvenim vragovima u 'squadru nazionale' pozvan je Daniel Maldini, napadač, sin legendarnog braniča Milana i Talijana, Paola. Belgijci su se suočili s otkazima najboljih igrača, Lukaku i De Bruyne odbili su igrati za razjedinjenu reprezentaciju Flamanaca i Valonaca, koji na terenu ne 'ginu' jedni za druge, pa se najvećim zvjezdama, naviknutima na disciplinu u klubovima, ne igra.

Engleska – Grčka, 20.45

(Nogomet, Liga nacija)

Tri lava su dobro krenula u ovom natjecanju pod vodstvom novog (privremenog?) izbornika, Irca Leeja Carsleyja, po 2-0 protiv Irske u gostima i Finske doma, a sada slijedi boj za vrh ljestvice s Grcima, koji su iste suparnike također nadvisisili domai u gostima, Finsku 3-0, Republiku Irsku 2-0. Engleska i Grčka imaju svoju povijest, sjećamose Beckhamova pogotka iz „ikonskog slobodnjaka“ kojim su Englezi izborili remi koji ih je odveo na Mundijal u Japan i Koreju 2002. Grke vodi Srbin Ivan Jovanović, kojeg se sjećamo kao trenera Ciparskog APOEL-a s kojim je izborio nokaut-fazu Lige prvaka, zna organizirati obranu, pa da ga vidimo na Wembleyju...

Norveška – Slovenija, 20.45

(Nogomet, Liga nacija)

Na stadionu Ullevi u Oslu sastaju se stari znanci, Norvežani i Slovenci. U prošlom izdanju Lige nacija na ovom istom mjestu završilo je 0-0, tri mjeseca kasnije u Ljubljani 2-1 za Deželu. Nakon Eura s kojeg su se vratili bez poraza u 90 ili 120 minuta (ispali na 11-erce od Portugala u 1/8 finala), izabranici Matjaža Keka doma su remizirali s Austrijom (1-1) pa svladali Kazahstance (3-0), dočim su Norvežani u Kazahstanu odigrai 0-0, a doma uspjeli osvojiti tri boda protiv Austrijanaca (2-1). Radi se o skupini 3 Lige B Lige nacija, ne bi nitko imao ništa protiv remija...

Ekvador – Paragvaj, 23.00

(Nogomet, kvalifikacije za SP)

Četvrti protiv sedmog na ljestvici južnoameričkih kvalifikacija, dva boda su razlike, ova bi utakmica mogla biti točka preokreta za paragvajske ambicije da se dokopaju SAD-a, Meksila i Kanade 2026. U rujnu su Ekvadorci na svom terenu svladali Peruance 1-0, a Paragvajci istim rezultatom Brazilce, vrijednost bodova protiv peterostrukih svjetskih prvaka dobila bi na vrijednosti pobjedom protiv sebi ravnih. No, Ekvadroci su doma neporaženi 10 kvalifikacijskih utakmica, još od Perua 1-2 uoči Katara; otad imaju šest pobjeda i četiri remija. Igra se u Quitu.

Čile – Brazil, 02.00

(Nogomet, kvalifikacije za SP)

Četiri poraza u zadnjih pet kola južnoameričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2026. godine imaju Brazilci, a noćas po srednjoeuropskom vremenu čeka ih gostovanje kod Čileanaca koji imaju također četiri poraza, ali jedan remi u istom razdoblju. Brazilci imaju tri poraza zaredom na gostovanjima (Urugvaj 0-2, Kolumbija 1-2, Paragvaj 0-1), a Čileanci na domaćem terenu samo jedan poraz u zadnja četiri susreta, ali baš koban, protiv Bolovije (1-2) 10. rujna. Prvih šest prolazi na Mundijal, Brazil je peti nakon osam kola, a Čile deveti, no slave li Čileanci zakomplicirat će borbu za posljednje vize za svjetsku smotru.

Vezsprem – Dinamo Buk, 18.45

(Rukomet, Liga prvaka)

Mađari su godinama poznati kao jedni od najvećih tragičara Lige prvaka, koju usprkos brojnim prolascima na Final four još uvijek nisu uspjeli osvojiti. Ali, prije nekoliko dana postali su pobjednici 17. izdanja Super Globea, Svjetskog klupskog prvenstva rukometaša u Kairu nakon što su u finalu nakon produžetaka pobijedili dvostrukog branitelja naslova Magdeburg sa 34-33. Na krilima tog trofeja kreću u pohod na Ligu prvaka, a danas će sve osim njihove pobjede biti veliko iznenađenje.

Barcelona – Aalborg, 20.45

(Rukomet, Liga prvaka)

Bit će ovo repriza finala prošlosezonske Lige prvaka, u kojem je Barcelona tijesno slavila s jednim pogotkom razlike. U novu sezonu Katalonci su jednako suvereno krenuli s tri pobjede iz jednako toliko utakmica, dok je Aalborg razočarao s učinkom od po jedne pobjede, remija i poraza. Krenuli su slavljem protiv Nantesa, ali potom su pregaženi u zagrebačkoj Areni. Donekle su popravili dojam bodom protiv Magdeburga, ali nakon današnjeg duela vrlo lako bi im se moglo dogoditi da imaju negativan omjer.

Anadolu Efes – Fenerbahce, 19.30

(Košarka, Euroliga)

Efes našeg Tomice Mijatovića igra briljantno na startu nove sezone. Turski velikan ne zna za poraz, hrvatski trener je to fino posložio, a sada se u klubu nadaju kako bi mogli nastaviti u tom ritmu. U goste im dolazi ljuti protivnik, Fenerbahçe, koji je u uvodu sezone upisao tek jedan poraz, od pola koša i to upravo od Efesa. SIgurno da Jasikevičijus i njegovi igrači žele uzvratiti rivalu, al u ovom času malu prednost ipak ide domaćem Efesu.

Real Madrid – Partizan Mozzart, 20.45

(Košarka, Euroliga)

Madridski Real krenuo je u sezonu ispod očekivane razine. Madriđani su izgubili tri od zadnje četiri utakmice, a osim toga su načeti ozljedama i odlascima stožernih igrača. Jedan od onih koji je ostao, ali niej igroa je Mario Hezonja koji se borio s virozom zbog koje je propustio uvodne utakmice, ali sada bi trebao biti na raspolaganju trenere Mateu. Međutim, na raspolaganju neće biti sjajni playmaker Facundo Campazzo koji je zaradio suspenziju. No, Realu trebaju pobjede, a sad im u goste stiže Partizan Željka Obradovića. Sastav iz Beograda je upisao poraz u prvom kolu Eurolige protiv Baskonije, ali Partizan može biti za svakoga neugodan. No u ovom susretu je Real favorit.


Tagovi

najava danaGermania Sport kladionicakladionicakladionicekladioničarski dan

Ostale Vijesti