Germania
Germania

Najava dana: Europska i Konferencijska liga u fokusu, Zadar dočekuje Cibonu, Jurićev biti ili ne biti

Vrijeme Čitanja: 4min | čet. 24.10.24. | 08:00

Pogledajte što smo izdvojili za danas.

Roma – Dinamo Kijev, 18.45

(Nogomet, Europska liga)

Jurićeva Vučica je u lošoj formi. U posljednje tri utakmice imaju dva poraza i remi, stoga im je u ovom ogledu neophodno slavlje. Protiv Dinama, kijevskog, su favoriti, moraju pronaći put do pobjede, a Ukrajinci su u vrlo dobroj formi. Barem što se tiče domaćeg prvenstva. U svakom slučaju, u ovom ogledu očekujemo jedinicu, sve drugo bilo bi iznenađenje.

M.Tel Aviv – Real Sociedad, 18.45

(Nogomet, Europska liga)

Simon Sluga potpisao je za izraelsku momčad, ali za utakmice u Europi nije registriran. Dakle, drukamo za momčad iz San Sebastiana čije boje brani Luka Sučić. I to radi jako dobro. Utakmica će se odigrati u Beogradu, na stadionu Partizana, a gostima osim Marina i Traorea će vrlo vjerojatno nedostajati i Zaharjan. Real je favorit, ali tek trebamo vidjeti hoće li opravdati tu ulogu.

Fenerbahce – Manchester United, 21.00

(Nogomet, Europska liga)

The Special Oneu u goste stiže njegova bivša momčad. Livaković će imati pune ruke posla, United i kad nije u najboljoj formi je opet – United. U redu, možemo shvatiti euforiju među domaćim navijačima, ali ne treba se zavaravati, gosti su favoriti. I oni bi trebali slaviti. Vjerujemo da će ovo biti jedan 'vatren' okršaj, sva tri znaka 'su u igri', a tko će doći do pobjede tek trebamo vidjeti. Mi se nadamo, prije svega, jednoj kvalitetnoj izvedbi našeg reprezentativnog vratara, a za sve ostalo – kako bude, bit će!

Porto – Hoffenheim, 21.00

(Nogomet, Europska liga)

Krama i njegovo društvo odlaze u Porto gdje će ih u svojem Zmajevom gnijezdu ugostiti istoimeni domaćin. OK, Porto je u europskom nogometu znatno veće ime, ali Nijemce se nikada ne treba podcijeniti. Iako, budio iskreni, velikih problema s ozljedama imaju gosti, za njih bi sve osim pobjede domaćina bio 'blagdan', ali svima nam je jasno da ako žele ostvariti pozitivan rezultat pod broj jedan moraju imati raspoloženog vratara, a pod dva raspoloženog Andreja Kramarića.

Tottenham – AZ Alkmaar, 21.00

(Nogomet, Europska liga)

Četiri poraza zaredom ima AZ. A lako moguće da će imati i peti. Spursi su veliki favoriti, Angeova momčad igra oku ugodan nogomet, ali opet je to onaj stari Tottenham – kad ih čovjek najviše treba, oni kiksaju. A budući da ova utakmica ni o čemu ne odlučuje, onda očekujemo, kako bi rekao naš veliki prijatelj Romano Obilinović, jedinicu k'o Dubai.

PAO – Chelsea, 18.45

(Nogomet, Konferencijska liga)

Nekada davno, krajem osamdesetih, navijača Chelseaja, njihova 'firma', bila je jedna od 'najopasnijih' na svijetu. I danas imaju reputaciju, opasne su to 'njuške', ali kao navijači su jako 'opasni' i svi oni koji svoj drugi dom zovu Gate 13. Danas će PAO, za kojeg igra naš Tin Jedvaj, imati veliku podršku svojih navijača, a ona im je zaista neophodna u ovakvim utakmicama. Chelsea ima čudesne igrače, ali daleko je to od momčadi. PAO ima momčad, ali daleko je to od kvalitete Plavaca. U svakom slučaju, nadamo se dobroj utakmici.

Olimpija Ljubljana – LASK, 21.00

(Nogomet, Konferencijska liga)

LASK je momčad u rangu Rijeke. Možda za 'z' u nekim stvarima bolja (budžet), možda za 'z' u nekim stvarima lošija. Zašto spominjemo Rijeku? Pa, znamo kako je Rijeka prošla protiv Olimpije u Ljubljani. Španjolac je promijenio krvnu sliku momčadi, Ratnika i Florucza navodno već prate klubovi iz Liga petice, a ako se pokažu u Europi, tečaj da će ostvariti unosni inozemni transfer ozbiljno pada. Vjerujemo da će ovo biti dobra utakmica, a nadamo se da će efikasni biti hrvatski napadači – Durdov na jednoj, a Ljubičić na drugoj strani.

Betis – Copenhagen, 21.00

(Nogomet, Konferencijska liga)

Betis je klub koji 'ima nešto'. Sad, kako to 'nešto' objasniti nekome tko nije u svijetu nogometa. Dakle, i tradicija, i igrači, i navijači, i te – boje. U Andaluziji se živi nogomet, Sevilla je grad sporta, ali isto tako je i Copenhagen sjajna momčad koja je svima u stanju nauditi. Ova utakmica bi trebala biti jako uzbudljiva, vjerujemo da će golova biti, a sad, na kojoj strani više, to je teško predvidjeti…

Real Madrid – Crvena zvezda, 20.45

(Košarka, Euroliga)

Real Madrid je ušao u sezonu ispod očekivanja. Ne samo u domaćoj ACB ligi, već i u Euroligi u kojoj je trenutno na omjeru od dvije pobjede i dva poraza. Kraljevi su izgubili od Bayerna i Baskonije, dok su pobijedili Partizan i Panathinaikos. Sada Madriđani žele ući u pobjedničku seriju, a sljedeći protivnik im je Crvena zvezda. Beogradski sastav je trenutno vodeći, ima tri pobjede i jedan poraz i sigurno da će tražiti svoju priliku. Međutim, Real je favorit pred svojim navijačima.

Zadar – Cibona, 19.00

(Košarka, Premijer liga)

Trener Cibone Bariša Krasić je u oči utakmice sa Zadrom rekao kako je „Zadar izraziti favorit u ovoj utakmici, trenutno su u puno boljoj formi nego mi“. Stoga je jasno tko je u prednosti u ovoj utakmici. Osim toga, Zadar je i slavio protiv cibosa na otvaranju sezone i to prilično jednostavno. Iako se radi o najvećem domaćem košarkaškom derbiju, Zadrani u ovoj utakmici računaju na pobjedu.


Tagovi

najava danaGermania Sport kladionicakladionicakladioničarski dankladionice

Ostale Vijesti