Igor Soban/PIXSELL
Igor Soban/PIXSELL

Rogić 'pohađa' ubrzani tečaj prilagodbe, Zadrani traže i drugu pobjedu nad Vukovima

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 24.10.24. | 08:00

Zadar od 19 sati dočekuje Cibonu na Višnjiku

Sezona je još u povojima, a na rasporedu je već drugi derbi između Cibone i Zadra (19 sati, Višnjik). U onom prvom, abaligaškom, u Draženovom domu, Zadrani su relativno jednostavno odmarširali do pobjede 87-69.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Najveća razlika na parketu u ovoj utakmici bio je bivši Cibos, Amar Gegić. Igrač koji je bio član one šampionske Cibone s Gašperom Okornom, demonstrirao je sjajnu košarku i s 30 poena primio za ruku svoju momčad i odveo ju do pobjede.

Iako je od tog okršaja proteklo tek nešto više od mjesec dana, vizura Cibone se osjetno promijenila: Bariša Krasić vodi momčad umjesto Chrisa Thomasa, dok je na razigravačko mjesto Anthonyja Barbera stigao Roko Rogić. Vukovi su i dalje bez kapetana Kreše Radovčića kojeg neće biti na parketu još barem dva tjedna, tako da Rogić trenutno 'pohađa' ubrzani tečaj prilagodbe na Krasićeve ideje i svoje suigrače, a do kuda je dospio, saznat ćemo večeras na Višnjiku.

Kada se sve uzme u obzir, sasvim je jasno da Zadrani drže poziciju favorita – momčad Danijela Jusupa je u boljoj formi, a svjestan je toga i Krasić.

„Zadar je izraziti favorit u ovoj utakmici, trenutno su u puno boljoj formi nego mi. To je najbolje pokazala njihova posljednja utakmica protiv Partizana, gdje su odigrali odlično i bili potpuno ravnopravni jednoj euroligaškoj momčadi. Iako imamo određenih problema, mi smo Cibona. Na svakoj utakmici idemo na pobjedu, i tako će biti i ovaj put. Očekujem zanimljivu i borbenu utakmicu“.

Njegov kolega na drugoj strani, Jusup, poziva na oprez uoči ogleda na Višnjiku.

„Cibona je u nekakvoj maloj rekonstrukciji momčadi. Protiv FMP-a bili su dosta dugo u situaciji da pobijede, a Dinamo su na domaćem terenu relativno uvjerljivo dobili. Vidim da im je potpisao novi igrač (Rogić nap.a). Cibona je uvijek Cibona, znamo što ta utakmica znači i nama i navijačima. Moramo u prvom redu energetski ući u tu utakmicu na pravi način i onda – probati provesti ono što se dogovorimo u svlačionici“, ističe Jusup.

A Cibona će se morati ponovno više osloniti na svoju mladost – osim Rogića, na playu će biti i Borna Katanović, a na bekovskim pozicijama će biti i Vigo Bart koji ističe važnost utakmice protiv Zadra.

„Zadar je uvijek neugodna momčad na domaćem terenu, a sada su i u izvrsnoj formi, što su pokazali i u utakmici protiv Partizana, gdje su bili u egalu cijelu utakmicu. Svi znamo kakva je Partizan momčad. Mi smo ovaj tjedan naporno radili, pripremali smo se kroz skauting. Pobjeda protiv Dinama nam je dala potreban vjetar u leđa, i idemo dolje po pobjedu. Bit će teško, ali mislim da smo spremni“.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Premijer liga košarkašaCibonaKK Zadar

Ostale Vijesti