Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Ako je računica točna, Dinamo u iduće tri utakmice može izboriti prolaz!

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 24.10.24. | 10:00

Modri nakon tri kola drže mjesto koje vodi u doigravanje, a da bi ga zadržali do kraja Lige prvaka, moraju i dalje pobjeđivati

Kad su sve teme vezane za utakmicu bile već 'prožvakane', kad je i salzburška sretna noć nudila sve manje prilika za slavlje, u glavi se pojavila i jedna drugačija misao:

"Valjda Dinamo neće na kraju plakati za ona dva boda protiv Monaca!"

Ovako, s četiri boda na računu, Dinamo je trenutno na ljestvici Lige prvaka ispred velikana poput Bayerna, Milana, Atletica, što bi tek bilo da ih ima šest. Ovako je Dinamo 22., onako bi bio 17. Šteta što su u završnici te utakmice ta dva boda 'iscurila', ali popravila je pobjeda u Salzburgu štošta. Pa i Dinamove izglede za prolazak u drugi krug, u ono doigravanje. Dohvatiti barem 24.mjesto, neće biti lako, ali Dinamo doista sam kreira svoju sudbinu.

"Prema nekoj računici 10 bodova bi trebalo biti dosta, a to nam nije neostvarivo. Igrat ćemo u svakoj utakmici na pobjedu.", kazao je nakon utakmice Nenad Bjelica.

U startu, prije nego što je počela Liga prvaka, pričalo se o osam ili devet bodova, da bi to moglo biti dovoljno za prolazak, sad Bjelica spominje njih deset. Naravno, ne možemo u ovom trenutku znati koliko će trebati, koliko će bodova stvarno biti dovoljno za prolaz, ipak je ovo prva Liga prvaka u ovakvom sustavu. Ali, ako je Bjeličina računica točna, ako bi Modri s 10 bodova mogli ostvariti taj veliki cilj, onda ga i mogu ostvariti već u iduće tri utakmice. Prvo slijedi Slovan u Bratislavi, potom Borussia i Celtic u Maksimiru! Recimo ovako, pobjede protiv Slovana i Celtica donijele bi tih 10 bodova, vjerojatno i prolazak u drugi krug. A to nije nešto neostvarivo, dapače, Dinamo uistinu ima veliku šansu proći kroz Ligu prvaka u nastavak natjecanja. Naravno, nitko ne kaže da Modri ne mogu i protiv Borussije i Milana u Maksimiru, vjerojatno manje izgledno i u Londonu kod Arsenala, uzeti neki bod i dodatno pojačati konto i osigurati si prolazak. Ali, ako kao cilj gledamo 10 bodova, onda je preko Celtica i Slovana najjednostavniji put do tog ostvarenja. Ne podcjenjujući nikoga!

"Mi ćemo u svakoj utakmici ići na pobjedu, to je naš plan. Ne možemo utjecati na druge rezultate, ali na svoje možemo i vjerujem da ćemo u tome i uspjeti.", kazao je Bjelica nakon pobjede u Salzburgu.

Što će na kraju biti, jasno, ne možemo predvidjeti, ali pobjeda (2-0) u Salzburgu Dinamu je donijela puno. Izgledi za prolaz opet su realni, veliki, tko bi nakon onih 9-2 u Münchenu rekao da će nakon tri kola Modri ploviti mirnim morem i odlučivati sami o sebi. Nenad Bjelica prije pet godina osvojio je pet bodova u Ligi prvaka, imao ih je također četiri nakon samo tri kola. Tada nije uspio, onaj Šahtar u Maksimiru bio je previše nesretan, poklopili su se i ostali rezultati i Dinamo nije prezimio niti u Europskoj ligi. Kamo li u Ligi prvaka. Sad je opet u dobroj situaciji, pobjede protiv Slovana i Celtica, koji se, barem na papiru, čine manje zahtjevnim suparnicima otvorile bi vrata raja. A još ako 'uđe' neki bod s Borussijom, Modri bi do Božića mogli biti na konju! I potpuno zaboraviti ona dva boda protiv Monaca, bez kojih su ostali u samoj završnici.



Tagovi

GNK DinamoRed BullLiga prvakaNenad Bjelica

Ostale Vijesti