Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

Red Bull Arena je njegovo dvorište, nakon nagrade POTM poručio: „Postigli smo napredak, želimo više“

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 24.10.24. | 08:30

Očito je da mu paše zrak u Salzburgu...

Kad je prije sedam godina Rijeka osvojila duplu krunu u hrvatskom nogometu mnogi su, uz sjajne Andrijaševića, Gorgona i Gavranovića, u prvi plan stavljali Rijekinu desnu stranu. Na krilu je bio Vešović, koji je povremeno znao reći novinarima i što da napišu, a njemu je leđa čuvao njegov prijatelj i kasnije kum kojeg mnogi smatraju jednim od boljih desnih bekova HNL-a u novije vrijeme. Zapravo, gledamo li samo posljednjih 10 godina, boljeg od njega – i to sa sigurnošću možemo reći – nije bilo.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Ristovski je tip igrača kojeg će navijači obožavati kad brani boje njihovog kluba, dok će im u suprotnom, najblaže rečeno, uvijek biti najmanje drag nogometaš. Jednostavno, takva je faca, kod njega polovično ne prolazi te baš zbog toga s navijačima svojeg kluba uvijek ima neku posebnu konekciju. Neuspjeh je ponekad opcija, ali odustajanje nikada nije!

I da, udarit će, prigovoriti, ako treba ponekad se ponašati i nesportski, ali nikada sebe neće staviti ispred momčadi. I baš zato, onda kada ga 'nagradi', njegov uspjeh slavi cijela momčad.

„Predivan osjećaj, ponosan sam, velika noć za sve nas. Zasluženo smo pobijedili. prelijepa atmosfera, gušt za igrati. Htjeli smo večeras pobijediti, imali smo veliku želju. Bili smo živi na drugim loptama. Ispunili smo što smo dogovorili. Spriječili smo njihove kontre i odigrali smo vrhunsku utakmicu. Sigurno će pobjeda donijeti samopouzdanje nakon šoka na početku. Ova momčad je postigla napredak. Želimo napraviti više od ovoga“, rekao je poslije utakmice Stefan Ristovski kojeg je Uefa proglasila igračem utakmice.

No, da bi u Salzburgu Ristovski mogao biti 'pravi' možda se moglo osjetiti. Isto tako, prije sedam godina, kada je s Rijekom gostovao kod Red Bull Salzburga u  3. pretkola Lige prvaka, Ristovski je bio jedan od najboljih pojedinaca na terenu. Ristovski je u tom ogledu asistirao Gavranoviću (30.), a zanimljivo je kako je i to njegovo ključno dodavanje bilo na onaj gol pred kojim je ove subote pronašao Kulenovića i Petkovića.

Zanimljivo, Ristovskom je utakmica protiv Red Bull Salzburga bila 160. u dresu Plavih. Dosad je postigao sedam pogodaka, dok je protiv Austrijanaca došao do svoje 17. i 18. asistencije u plavom dresu. Samo ove sezone je za Plave skupio 14 nastupa, dva pogotka i tri asistencije, a njegove sjajne predstave od velikog su značaja i za trenera Bjelicu koji je ovu pobjedu Plavih bio prisiljen odgledati s tribina. (I.A.S.)



Tagovi

Red BullRed Bull SalzburgStefan RistovskiDinamo ZagrebLiga prvaka

Ostale Vijesti