Germania
Germania

Najava dana: Barcelona u Areni Zagreb, europska košarka te zaostali nogometni dvoboji

Vrijeme Čitanja: 4min | sri. 16.10.24. | 07:59

Provjerite što smo vam za danas izdvojili.

Zagreb – Barcelona, 18.45

(Rukomet, Liga prvaka)

Pred rukometašima Zagreba treća je domaća utakmica u sklopu Machineseeker EHF Lige prvaka, a u kojoj će ugostiti aktualne prvake Europe - španjolsku Barcelonu. Inače, to je utakmica tjedna po izboru Europske rukometne federacije, a zasigurno će i zagrebačka Arena biti prilično ispunjena te, samim time, snažan vjetar u leđa zagrebačkoj momčadi. Barcelona je u novu sezonu krenula vrlo suvereno, imaju stopostotan učinak od četiri pobjede, dok je Zagreb na jednom slavlju i tri poraza, ukljuujući i prošlotjedni u Areni protiv Pick Szegeda. Večerašnji protivnik u ovom je trenu najmanje zahvalan za skupljanje bodova, ali nadamo se dobrom izdanju hrvatskog prvaka.

Aalborg – Pick Szeged, 18.45

(Rukomet, Liga prvaka)

Domaćin je aktualni viceprvak Europe, ali su u novu sezonu krenuli jako loše. U prva četiri kola imaju samo jednu pobjedu uz jedan remi, a sada im u goste stiže zahuktali Pick Szeged. Mađari imaju tri pobjede i jedan poraz, a u prošlom kolu su uvjerljivo pobijedili u Zagrebu. No, od posljednjih pet dvoboja ovih sastava, čak četiri puta pobijedila je danska momčad.

Magdeburg – Nantes, 20.45

(Rukomet, Liga prvaka)

Nijemci su dvije sezone zaredom bili na Final Fouru, pretprošle sezone su iznenađujuće i postali prvaci Europe, ali u ovoj sezoni se još uvijek traže. Već su dvaput poraženi, imaju samo jednu pobjedu uz jedan remi, dok je Nantes na polovičnom učinku od dvije pobjede i dva poraza. Pretprošle sezone susreli su se u četvrtfinalu Lige prvaka, a u obje utakmice slavio je Magdeburg.

Barcelona – Monaco, 20.30

(Košarka, Euroliga)

Jedini današnji euroligaški dvoboj igra se u Barceloni, gdje istoimeni domaćin dočekuje Monaco. Društvo iz Kneževine ima maksimalan učinak od dvije pobjede, dok je Barcelona upisala neočekivan poraz kod Bayerna. No, Katalonci su večeras favoriti, iako je Monaco dobio tri posljednja međusobna duela.

Joventut – BC Wolves, 20.30

(Košarka, Eurokup)

Domaći sastav iz Badalone pratimo pod povećalom zbog toga što u njihovim redovima igraju dvojica hrvatskih igrača. Iskusni veteran Ante Tomić i dalje je najbolji pojedinac Joventuta, a tu je i supertalentirani Michael Ružić. Španjolci su veliki favoriti jer litavski Wolvesi imaju tri uvjerljiva poraza u prva tri kola, dok je Joventut na dvije pobjede i jednom porazu.

Valencia – Venezia, 20.30

(Košarka, Eurokup)

Momčad s obala Sredozemnog mora i današnji domaćin velik je favorit protiv talijanskog sastava. Veneziju kao trener vodi iskusni Hrvat Neven Spahija, a da ovo bude dvoboj u hrvatskom znaku, pobrinuo se i Goran Filipović koji je odnedavno jedan od razigravača Valencije.

Dugopolje – Croatia (Z), 15.30

(Nogomet, Prva NL)

Na stadionu Hrvatski vitezovi na programu je danas zaostala utakmica Prve NL, treba vjerovati da će uvjeti za igru biti dobri jer su domaćini u posljednje vrijeme imali problema s travnjakom. Prošli vikend je Dugopolje odigralo s Dubravom 2-2, dok je Croatia u Zmijavcima dobila Vukovar '91 pogotkom mladog Jere Vrcića u nadoknadi. Zmijavčane vodi Ivan Radeljić koji je u pet susreta ostvario 11 bodova, a pobjedom bi mogli još poskočiti na ljestvici, međutim, Dugopolje ima prednost domaćeg terena.

Zrinski – Radnik, 18.00

(Nogomet, Prmijer liga BiH)

Zaostala utakmica 3. kola, vodeći Plemići veliki su favoriti protiv osmoplasiranih Bjeljinaca. Zrinjski je prvi s dvije utakmice manje ukupno, a jednom manje od drugoplasiranog Sarajeva, 18 je prvenstvenih utakmica neporažen računamo li i prošlo prvenstvo, zapravo je jedine poraze doživio u Europi, od Brava, Boteva i Vitorije Guimaraes, prva dva spomenuta suparnika je u uzvratima prošao. Radnik ima četiri poraza u zadnjih pet kola, cilj je ostati najmanje osmi da se izbjegne ispadanje, no kako devetoplasirani Velež zaostaje samo bod, treba nekog iznenaditi, baš kao spomenute Rođene u 4. kolu 24. kolovoza (4-3).

Igman – Borac, 14.00

(Nogomet, Prmijer liga BiH)

Zaostala utakmica 2. kola bosanskohercegovačkog prvenstva, četvrtoplasirani Borac koji ima dvije utakmice manje gostuje u Konjicu kod šestoplasiranog Igmana, koji ima utakmicu više i tri boda manje. Banjalučani predstavljaju BiH u Konferencijskoj ligi, na startu su odigrali 1-1 doma s Panathinaikosom, a u prvenstvu imaju poraz doma od Zekićeva Sarajeva (0-1) 21. rujna. Igman je, pak, neporažen pet kola, štoviše, ima remi i četiri pobjede zaredom od kraja kolovoza.

Astana – Qaragandy, 15.00

(Nogomet, PL Kazahstana)

Posljednja utakmica 22. kola kazahstanske Premijer lige igra se u nekadašnjoj Alma Ati, hrvatska kolonija u Astani velikije favorit Rudadima iz Karagande. Astana ima tri utakmice manje, odgođene zbog europskih obveza, startala je pobjednički u Konferencijskoj ligi svladavši TSC Bačka Topola 1-0, a u prvenstvu svoje zemlje neporažena je šest kola, od 29. lipnja, osam bodova zaostaje za vodećim Ordabasyjem koji ima dva susreta više. Gosti dolaze kao pretposljednji, 13.od 14 klubova, posljednjeplasirani Aksu je izbačen iz lige ali se još vodi na ljestvici, a Karagandijci zaostaju osam bodova za 12. mjestom koje znači spas. Dakle, zicer nad zicerima za pobjedu domaćina, vrijedi probati...


Tagovi

najava danaGermania Sport kladionicakladionicakladioničarski dankladionice

Ostale Vijesti